رد ادعای رییس صندوق نوآوری از سوی فعالان بخش خصوصی / هشدار درباره افت محسوس نوآوری در صنعت تاسیسات+فیلم
درحالی که رییس صندوق نوآوری و شکوفایی نوآوری در صنعت تاسیسات را یک دستاورد مهم میداند، فعال بخش خصوصی نسبت به افت محسوس نوآوری در این صنعت هشدار میدهند.
به گزارش اکونگار، بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی تأسیسات و سیستمهای سرمایشی و گرمایشی، تهویه مطبوع، از ۱۳ تا ۱۶ مهر ماه ۱۴۰۲ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
در این نمایشگاه به همت صندوق نوآوری و شکوفایی، پاویون اختصاصی شرکتهای دانشبنیان برپا شده و طی آن ۱۵ شرکت دانشبنیان به عرضه محصولات و نمایش توانمندیهای خود پرداختند.
در همین راستا، محمدصادق خیاطیان رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، در آخرین روز نمایشگاه علاوه بر بازدید از پاویون شرکتهای دانشبنیان و گفتگو با نمایندگان این شرکتها، از ۶ محصول دانشبنیان رونمایی کرد.
این ۶ محصول شامل: سیستم هوشمند مانیتورینگ آنلاین محصول شرکت دانشبنیان «پارس سیستم انرژی»، «استابلایزرهای سهفاز سوئیچی» محصول شرکت دانشبنیان «ریزپردازان مدار سبز»، کنتور هوشمند آب شهری محصول شرکت دانشبنیان «بهساز انرژی»، سامانه پایش لحظهای مصارف آب، برق و گاز محصول شرکت دانشبنیان «پیشران انرژی»، تنظیم دمای هوای ساختمانها متناسب با سردی هوا محصول شرکت دانشبنیان «پیشران انرژی»، کنتور هوشمند حجمی برای پایش دقیق مصارف آب در بخش کشاورزی و صنعتی محصول شرکت دانشبنیان «مهندسی دیباگران فرآیند» هستند.
حمایت دولت یا بازار انحصاری؟
خیاطیان در حاشیه نمایشگاه با اشاره به فعالیت شرکتهای متعدد فعال در حوزه تأسیسات سرمایشی و گرمایشی تأکید کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی تاکنون 150 شرکت دانشبنیان فعال در این حوزه را مورد حمایت قرار داده و بالغ بر 1500 میلیارد تومان انواع خدمات مالی را به این شرکتها ارائه کرده است. امروز نیز در این نمایشگاه و با رونمایی از این شش محصول جدید، شاهد به ثمر نشستن بخشی از تلاشهای این شرکتهای دانشبنیان هستیم. با توجه به شرایطی که کشور در حوزه مصرف انرژی به ویژه برق و آب دارد، توسعه این نوع فناوریها، کمک شایانی به مصرف بهینه انرژی در کشور خواهد بود.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در پاسخ به پرسشی درباره انتقاد شرکتهای تولیدکننده داخلی از ورود محصولات خارجی که نمونههای باکیفیتی در داخل دارند، خاطرنشان کرد: گاهی اوقات شاهد واردات برخی محصولات خارجی هستیم که توسط شرکتهای دانشبنیان در داخل کشور تولید شدهاند. در این زمینه، قوانین مشخصی داریم و تأکید رییس جمهور است که هیچ نهاد یا دستگاه دولتی اجازه واردات محصول مشابه خارجی که با کیفیت و استانداردهای لازم در داخل کشور توسط شرکتهای دانش بنیان تولید میشود را ندارد. در این زمینه وزارت صمت نیز، آییننامههای بسیار سختگیرانهای دارد و این موضوع نیز به دقت توسط نهادهای نظارتی، رصد میشود.
همچنین خیاطیان در پاسخ به سوال خبرنگار اکونگار در خصوص بازار انحصاری و تضعیف بازار رقابتی توضیح داد: همه دولتها و کشورها، حتی در کشورهای پیشرفته و توسعهیافته از بازار داخلی خود حمایت میکنند. ما نیز در عین کمک به توسعه رقابتپذیری شرکتها، نباید درهای کشور را به راحتی به روی محصولات خارجی باز بگذاریم. در شرایطی که شرکتهای دانشبنیان، محصولی با همان کیفیت و در بالاترین سطح استاندارد تولید میکنند، باید مانع از ورود محصولات خارجی به کشور شویم و این موضوع را با جدیت پیگیری میکنیم.
کم لطفی صدا و سیما به نمایشگاه
«اکونگار» به سراغ غرفهداران و بازدیدکنندگان رفت تا نظر آنها را راجع به این نمایشگاه جویا شود. علی ایمانی، مسئول فروش شرکت فراالکتریک شرق درباره این نمایشگاه و حضور شرکتشان به اکونگار گفت: ما انتظار حضور بازدیدکنندگان بیشتر و مرتبطتری را داشتیم و این امر به عقیده من تنها با تبلیغات گسترده است که میسر میشود. تلوزیون این خاصیت را ندارد ولی از آن استفاده نشد. این که در این نمایشگاه تولیدکننده و مصرفکننده مرتبط با هم برخورد کنند بزرگترین اهمیت را دارد. محمد ایمانی، مسئول فنی این شرکت اضافه کرد: این نمایشگاه اگر از سوی دولت حمایت بشود خاصیت صادرات و ارزآوری پیدا خواهد کرد. این تبلیغات برای خود شرکتها راحت نیست باید دولت همراه شود. ما با کمک دولت میتوانیم در حداقلترین شکل ممکن بازار منطقه را پوشش دهیم.
نوآوری کاهش یافته است
محمدرضا صالحی از بازدیدکنندگان نمایشگاه به اکونگار گفت: ما در زمینه خودروسازی در شرکت نیرو محرکه فعالیت میکنیم. این اولین حضور من در نمایشگاه تاسیسات است و میتوانم بگویم نمایشگاه امسال به من کمک کرد تا بتوانیم برای تامین تاسیسات سولهها با تولیدکنندهها آشنا بشویم. حسین صادقی نیز از شرکت تولیدی نیرو محرکه گفت: من برای چندمین بار است که در نمایشگاه شرکت میکنم و اگر بخواهم نگاهی مقایسهای داشته باشم باید بگویم نمایشگاه هر سال از نظر نوآوری افت محسوسی کرده است. در صورتی که انتظار داریم خرسال نوآوریهای جدیدی ببینیم و ایدههای جدیدتری بگیریم.