خداحافظی کویت از بازار نفت/طلای سیاه درآمد پایدار نیست
قرار است برای اولین بار در یک دهه اخیر، به استقراض روی بیاورد و از توسعه نفتی فاصله بگیرد.

بهگزارش اکونگار: در حالیکه عربستان سعودی و ابوظبی اهداف بلندپروازانه ای را برای تنوع بخشیدن به اقتصادشان اعلام کرده و هزینههای هنگفت برای توسعه، از هوش مصنوعی گرفته تا ساخت شهرهای جدید را متحمل شدهاند، چهارمین صادرکننده بزرگ اوپک همچنان به درآمدهای نفتی متکی است تا بودجه هزینههای رفاهی عظیم خود را با سرمایهگذاری داخلی نسبتا کمی، تامین کند.
اما کویت، هفته گذشته، یک قانون بدهی عمومی را تصویب کرد که به این کشور امکان میدهد برای اولین بار در هشت سال گذشته استقراض کند و با این استقراض، میتواند به تامین مالی پروژه های بزرگی مانند پایانه بندر و فرودگاه جدید کمک کند و مقامات میگویند با این اقدام، تنوع سازی منابع تامین مالی دولت، آغاز میشود.
شیخ نواف الصباح، مدیر ارشد اجرایی شرکت «کویت پترولیوم» و یکی از اعضای خاندان سلطنتی، پیش از تصویب این قانون، به روزنامه فایننشیال تایمز گفت: اگر نفت به عنوان جریان اصلی درآمد باقی بماند، این کشور نمیتواند آینده ای پایدار داشته باشد.
شیخ نواف گفت: بودجه دولت باید منابع درآمدی متفاوتی نسبت به نفت پیدا کند. افزایش بودجه و رشد جمعیت، مستلزم هزینههای بیشتری نسبت به درآمدهای نفتی است.