لزوم حمایت از تولیدکنندگان داخلی با اعطای تسهیلات

مدیرعامل شرکت تبریدسازان دمای آسایش گفت: بررسی و نظارت بر تولیدکنندگان داخلی به هیچ عنوان کار دشواری نیست، همه چیز قابل بررسی و ارزیابی است و وزارت نیرو می‌تواند بدون هیچ محدودیتی محصولات ما را بررسی کند.

به گزارش اکونگار و به نقل از روابط عمومی سندیکای صنعت برق، ناترازی برق یکی از جدی‌ترین مشکلات فعلی صنعت برق است و بدون تردید مدیریت این فاصله قابل توجه بین تولید و مصرف برق به ویژه در ایام پیک، یکی از مهمترین دغدغه‌های وزارت نیرو محسوب می‌شود.

در همین راستا این وزارتخانه در طول یکی دو سال اخیر، تمرکزی جدی بر بهینه‌سازی و مدیریت مصرف داشته است. در همین راستا موضوع تعویض کولر‌های فرسوده به عنوان راهکاری برای بهینه‌سازی مصرف مطرح شده است.

در همین راستا یاسر معینی، مدیرعامل شرکت تبریدسازان دمای آسایش در گفتگو با روابط عمومی سندیکای صنعت برق ایران، با بیان اینکه بحث تعویض کولر‌های قدیمی بیشتر به مثابه همان سنگ بزرگی است که نشانه نزدن است، عنوان کرد: به نظر من وزارت نیرو می‌توانست راه‌های بسیار ساده‌تری را برای بهینه‌سازی مصرف به ویژه در حوزه تجهیزات سرمایشی در پیش بگیرد. در حال حاضر سالانه ۵۰۰ هزار دستگاه اسپیلت وارد کشور می‌شود که عمدتا فاقد کیفیت و استاندارد‌های لازم هستند. در واقع بعد از تحریم‌ها و خروج برند‌های معتبر از کشور، بازار کشور را محصولات و برند‌های فیک قبضه کردند، به طوری که به جرات می‌توان گفت در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد اسپیلت‌های وارداتی اینورتر نبوده و فاقد استاندارد‌های روز دنیا هستند.

وی در ادامه تصریح کرد: کاری که باید انجام می‌شد نظارت بر کیفیت و کارایی اسپیلت‌های وارداتی بود. از آنجا که تیراژ تولید داخلی انواع کولر‌های گازی باکیفیت در حال حاضر بسیار پایین است و همچنان نیاز به واردات داریم، وزارت نیرو و دولت حداقل باید بر کیفیت اسپیلت‌های وارداتی نظارت جدی داشته باشند تا کالای استاندارد به کشور وارد شود.

معینی با تاکید بر اینکه بخش قابل توجهی از اسپیلت‌های وارداتی به دلیل بی کیفیت بودن حداقل ۵۰ درصد بیشتر از استاندارد مصرف می‌کنند، گفت: به طور متوسط ۵۰۰ هزار دستگاه اسپیلت در لحظه حداقل بیش از ۲ تا ۳ آمپر بیشتر برق مصرف می‌کنند که این در نهایت ما را به یک رقم ۱۵۰۰ کیلووات هدررفت برق در هر ساعت می‌رساند. شاید اگر وزارت نیرو کار را از نظارت بر واردات کالا‌های باکیفیت آغاز می‌کرد به نتایج بهتری می‌رسید تا اینکه به سراغ راه حل تعویض کولر‌های قدیمی برود، چرا که با ورود اسپیلت‌های کم مصرف به بازار و تعرفه بالای برق، تقاضا خودبه خود به سوی محصولات کم‌مصرف سوق داده شده و کولرهای فرسوده و پرمصرف از چرخه خارج می‌شوند.

مدیرعامل شرکت تبریدسازان دمای آسایش در مورد کولر‌های گازی ساخت این شرکت توضیح می‌دهد: محصولات ما مهندسی معکوس فوجیتسو یا همان اوجنرال ژاپن است که تکنولوژی روز دنیا را دارد و مجهز به اینورتر‌های ۳D هستند. این محصول علاوه بر اینکه در مصرف‌کنندگان رضایتمندی قابل قبولی داشته، در بازار هم به تدریج جا افتاده است.

معینی در ادامه افزود: یکی از مهمترین مشخصات این محصول این است که انرژی مورد نیاز برای راه‌اندازی این نوع اسپیلت‌ها ۰.۳ آمپر است در حالی که اسپیلت‌های وارداتی حداقل در بهترین حالت به ۲۰ آمپر انرژی برای جریان راه‌اندازی خود نیاز دارند و به همین دلیل فشار قابل توجهی را به شبکه وارد می‌کنند. اما متاسفانه علیرغم این ظرفیت و همچنین با وجود تمرکز وزارت نیرو بر موضوع بهینه‌سازی مصرف، تا امروز هیچ تعاملی بین تولیدکنندگان داخلی اسپیلت‌های داخلی و وزارت نیرو برقرار نشده و تلاشی برای استفاده از ظرفیت‌های داخلی صورت نگرفته است.

این فعال اقتصادی به بازدید نمایندگان وزارت نیرو از ظرفیت‌های تولیدی شرکت تحت مدیریتش اشاره کرد و گفت: در این بازدید حتی مقایسه محصولات مشابه بازار هم انجام شد. پس از آن از برق منطقه‌ای اصفهان هم میزان مصرف اسپیلت‌های ما با استفاده از کنتور دیجیتال تست شد و به این نتیجه رسیدند که مصرف اسپیلت‌های خارجی نسبت به آنچه که ما در داخل می‌سازیم بیش از دو برابر است. اما در نهایت هیچ اتفاق خاصی رخ نداد.

معینی با بیان اینکه در شرایط حاضر تقاضای بازار برای محصول ما بیش از میزان تولید است، اضافه کرد: این میزان استقبال مشتریان نشان می‌دهد که بازار مهیای پذیرش این محصول است. با این حال بسیار مهم است که علاوه بر حمایت نهاد‌های حاکمیتی مانند وزارت نیرو، فروشنده‌ها و تکنسین‌ها اطلاعات لازم را در خصوص تفاوت‌ها و امتیازات محصولات داخلی نسبت به انواع وارداتی کولر‌های گازی در اختیار داشته باشند و این اطلاعات را به درستی به مشتریان منتقل کنند تا آن‌ها بتوانند بهترین انتخاب را داشته باشند. البته قطعا مصرف‌کنندگان هم تاثیر استفاده از یک کالای باکیفیت داخلی را می‌توانند در اولین قبض برق خود مشاهده کنند.

او با اشاره به صرف هزینه سالانه حداقل ۲۰۰ میلیون دلار برای واردات کولر گازی، خاطرنشان کرد: اگر فقط ۱۰ درصد این مبلغ به عنوان تسهیلات در اختیار ما قرار بگیرد، می‌توانیم بخش قابل توجهی از نیاز کشور به این کالا را تامین کنیم. اما متاسفانه تا امروز علیرغم برنامه‌های متعددی که برای بهینه‌سازی مصرف و البته حمایت از ساخت داخل تدوین شده، هیچ حمایت خاصی از ما صورت نگرفته است. مساله ما فقط تامین سرمایه در گردش است، چرا که در سایر حوزه‌ها از جمله ماشین‌آلات، خط تولید و نیروی انسانی آمادگی لازم را برای تولید انبوه این کالا داریم.

وی با تاکید بر اینکه شرکت تبریدسازان دمای آسایش، برای تامین سرمایه در گردش و افزایش توان تولید خود نیاز به یک نقدینگی ۲۰ میلیون دلاری معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان دارد، تصریح کرد: قطعا تامین این میزان نقدینگی برای یک واحد تولیدی غیرممکن است؛ بنابراین تنها انتظار ما حمایت از سازندگان داخلی تجهیزاتی است که علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، زمینه را برای اجرایی شدن سیاست‌های کلانی مانند بهینه‌سازی مصرف انرژی در راستای اهداف کلان کشور فراهم می‌کنند. چرا که قطعا منافع حاصل از این سرمایه‌گذاری در یک مدت زمان بسیار کوتاه عاید کشور خواهد شد.

معینی همچنین خاطرنشان کرد: تشکل‌هایی مانند سندیکای صنعت برق می‌تواند صدای تولیدکننده‌ها باشد و این کار بدون شک مهمترین خدمتی است که تشکل‌ها می‌توانند به بخش خصوصی ارائه دهند. همچنین سندیکای صنعت برق به عنوان یک تشکل مرجع می‌تواند ادعای تولیدکنندگانی مانند ما را بررسی و راستی‌آزمایی کرده و نتایج آن را در اختیار دولت و وزارت نیرو قرار دهد تا مرجع تصمیم‌گیری و تغییر سیاست‌های آن‌ها قرار گیرد.

وی در پایان در خصوص انتظاراتش از وزارت نیرو هم گفت: بررسی و نظارت بر تولیدکنندگان داخلی به هیچ عنوان کار دشواری نیست، همه چیز قابل بررسی و ارزیابی است و وزارت نیرو می‌تواند بدون هیچ محدودیتی محصولات ما را بررسی کند. من بر این باورم که این وزارتخانه می‌تواند با اتکا به همین ظرفیت‌های داخلی، بخشی از مشکلات صنعت برق را حداقل در حوزه بهینه‌سازی مصرف حل کند. فقط کافی است زمینه برای تسهیل سرمایه‌گذاری، تامین سرمایه و توسعه تولیدات داخلی محصولاتی مانند کولر‌های گازی باکیفیت فراهم شود.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه