در مجمع عمومی عادی سالانه تصویب شد؛
۱۲۵ تومان سود نقدی برای هر سهم پتروشیمی تندگویان
مجمع عمومی عادی سالانه پتروشیمی شهید تندگویان به ازای هر سهم سال ۱۴۰۰ مبلغ یک هزار و ۲۵۰ ریال سود نقدی تصویب کرد.
به گزارش اکونگار به نقل از دنیای اقتصاد؛ دراین مجمع که با حضور بیش از ۸۶درصد سهامداران برگزار شد مدیرعامل پتروشیمی تندگویان علاوه بر ارائه گزارش عملکرد شرکت به سوالات سهامداران پاسخ داد.
رضا قاسمیشهری با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰ همچنان مشکلات ناشی از تحریمها و شیوع ویروس کرونا بر صنایع تاثیر داشت گفت: شرکت در این سال موفق به اجرای برنامههای عملیاتی و تجاری همراه با رشد شد، به طوریکه افزایش ۴۴ درصدی سود عملیاتی و افزایش ۵۷ درصدی سود خالص را تجربه کرد.
او افزود: درآمد عملیاتی شرکت در سال قبل با ۷۱ درصد رشد نسبت به سال گذشته به مبلغ ۱۷۰ هزار و ۴۶۴میلیارد ریال و سود خالص با ۵۷ درصد رشد نسبت به سال گذشته به مبلغ ۳۲ هزار و ۸۴۴ میلیارد ریال رسید. مدیرعامل تندگویان در حالی فروش کل شرکت در سال ۱۴۰۰ را ۵۹۴ هزار تن عنوان کرد که این شرکت پارسال بالاترین رتبه فروش در بورس کالا را به دست آورد.
قاسمیشهری به ثبت رکورد تولید سالانه کل مجتمع از ابتدای راهاندازی تاکنون برای سومین سال متوالی به میزان بیش از یک میلیون و ۱۶۲ هزار تن در سال ۱۴۰۰اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال شرکت بیش از ۳۵ هزار تن افزایش تولید داشته است.
او با اشاره به اینکه شرکت در این سال توانست با رشد ۲۰ درصدی در تولید نخ مصنوعی در POY رکورد جدیدی در این زمینه ثبت کند افزود: ثبت رکورد جدید تولید در واحد پلیمری A و تحقق ۱۰۲ درصدی برنامه تولید مصوب سال ۱۴۰۰ از دیگر دستاوردهای این شرکت بوده است.
قاسمی شهری همچنین به راهاندازی خط هفتم واحد نساجی POY در راستای افزایش ظرفیت تولید، به روزرسانی سیستمهای کنترلی DCS کارخانه پلیمری اول بدون توقف تولید، داخلیسازی، نصب و راهاندازی تجهیز سانتریفیوژ افقی ۱۸۴۲-CE در کارخانه شیمیایی دوم، راهاندازی سیستم recovery Fine در کارخانه شیمیایی اول، بومیسازی و نصب مبدل B ۱۷۳۱-E در کارخانه شیمیایی دوم و تعمیر اساسی کمپرسور تامین هوا واحد ۲در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد.
او درباره چالشهای شرکت به موضوع خوراک اشاره کرد و افزود: پس از آتشسوزی در بوعلی مجبور به تامین خوراک از پتروشیمی نوری هستیم که هزینههای حمل و انبار را در بر دارد.
او اضافه کرد: از اواخر تابستان با راهاندازی واحد پارازایلین بوعلی این هزینهها کاهش خواهد یافت.
قاسمیشهری درادامه با تاکید بر تولید انحصاری تندگویان گفت: به دلیل زیاد بودن تعداد شرکتهای پتروشیمی درتولید محصولاتی مانند الفین یا آمونیاک برای شرکتهای تولیدکننده کاتالیست ساخت کاتالیست این شرکتها مقرون به صرفه است، اما این تولید برای تنها یک شرکت صرفه اقتصادی ندارد و به همین دلیل تندگویان با مشکل عدم واردات یا ساخت کاتالیست مواجه بوده است.
او تصریح کرد: با مذاکرهای که با شرکتهای دانشبنیان داشتیم توانستیم به دانش جدید کاتالیست دست یابیم و طی دو ماه آینده دو کاتالیزور موردنیاز تندگویان تولید میشود.
او در ادامه از بومیسازی کاتالیست پلاتین خبر داد و در ادامه افزود: در نظر داریم در سال ۱۴۰۱ ضمن دستیابی به ظرفیتهای عملی، با شروع اجرای پروژه SSP علاوه بر بهینهسازی ترکیب تولید و افزایش سودآوری، بستر سودآوری پایدار و افزایش تابآوری شرکت را فراهم کنیم.
همچنین با توجه ویژه به تولید دانشبنیان، نسبت به تولید محصولات جدید، بومیسازی قطعات یدکی و مواد شیمیایی حیاتی خود نیز اقدام خواهیم کرد.