آغاز عملیات تزریق مواد ردیاب گازی در مخزن نفتی اروندان
تزریق مواد ردیاب گازی برای نخستین بار در کشور در مخزن فهلیان میدان دارخوین شرکت نفت و گاز اروندان اجرایی شد.
به گزارش اکونگار و به نقل از شرکت نفت و گاز اروندان، عبدالله عذاریاهوازی، مدیرعامل نفت و گاز اروندان گفت: این شرکت همواره در پروژههای فناورانه پیشتاز بوده است و در این زمینه طبق برنامهریزیهای انجامشده با توجه به نیازی که در کشور وجود دارد در فاز بعدی، بومیسازی این تکنولوژی در دستور کار شرکت نفت و گاز اروندان قرار میگیرد تا شاهد پیشرفتهای روزافزون در زمینه عملیاتهای نوآورانه و تراز اول در سطح کشور و منطقه باشیم.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران در این باره اظهار کرد: پروژه تزریق مواد ردیاب گازی در شرکت نفت و گاز اروندان اولین پروژه از پروژههای میدانمحور است که به آزمایش میدانی رسیده و با انجام آن برای نخستین بار در کشور، در این زمینه منحصربهفرد بوده و از مدیرعامل این شرکت و دانشگاه صنعتی امیرکبیر بهعنوان مجری طرح تشکر و قدردانی میکنم.
در ادامه این نشست فریبرز رشیدی با بیان توضیحاتی درباره وضعیت کنونی پروژه و اهمیت فناوری تزریق مواد ردیاب گازی تصریح کرد: یکی از مهمترین مسائل در صنعت نفت، مدیریت کارآمد مخزن است و در پروژههای ازدیاد برداشت (EOR) از مواد ردیاب بهعنوان شاخص در تعیین نحوه و مقدار تزریق سیال و تحقق ازدیاد برداشت استفاده میشود.
در پایان این نشست عیسی نویری، رئیس پژوهش و فناوری شرکت نفت و گاز اروندان اذعان کرد: با انجام این طرح برای نخستین بار در کشور شاهد تزریق مواد ردیاب به مخزن نفتی خواهیم بود که با توجه به اهمیت نتایج اینگونه آزمون در پروژههای ازدیاد برداشت از مخازن نفتی، این کار در کشور منحصربهفرد و بینظیر خواهد بود.
وی افزود: این طرح با پایان فاز اول و دوم خود که بخش مطالعاتی آن بوده است، اکنون به مرحله پایلوت و آزمون میدانی رسیده و در ادامه خروجیهای این آزمون افزون بر استفاده در مدیریت امور فنی، در تکمیل الگوهای مربوط به میدان دارخوین و حتی پیشبینی چاههای جدید و چاههای تزریقی و مقدار بهینه تزریق گاز میتواند به بهرهبرداری برسد.
آزمون مواد ردیاب تنها روش میدانی کسب اطلاعات از مخازن نفت و گاز بوده و نسبت به اطلاعات اکتسابی ارزانتر است. در این عملیات نیازی به بستن چاهها و توقف عملیات تولیدی نیست. این آزمون با کاهش شدید عدمقطعیت و مشخص کردن دینامیک جریانی نفت در اعماق زمین نقش بسیار مهمی در مدیریت پروژههای ازدیاد برداشت از مخازن نفتی دارد.