گروه صنعتی بارز بزرگترین شرکت بورسی در صنعت تایر

مدیر مالی گروه صنعتی بارز گفت: پروژه توسعه در بارز لرستان به خوبی راه‌اندازی شده و فاز اول آن شامل ساخت، احداث سوله‌ها و امکانات اولیه می‌شود. همچنین، طرح توسعه در بارز کرمان نیز در دو فاز اجرا می‌شود که در مرحله اول، ظرفیت تولید به مقدار ۲۶ هزار تن افزایش خواهد یافت.

به گزارش اکونگار و به نقل از بورس نیوز، مهدی انتهایی سرایی، مدیر مالی گروه صنعتی بارز با اشاره به عملکرد گروه صنعتی بارز اظهار کرد: گروه صنعتی بارز، به عنوان بزرگترین شرکت بورسی در صنعت تایر، در مقیاس تولید و فروش، موفقیت‌های قابل توجهی را به دست آورده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱، گروه صنعتی بارز به همراه واحد کردستان، به میزان ۱۲۵ هزار تن تولید داخلی داشته که سهم ۴۸ درصدی از بازار را به خود اختصاص داد. فروش تلفیقی گروه صنعتی بارز در سال ۱۴۰۱ حدود ۹۶ هزار میلیارد ریال بوده و در عین حال، شرکت اصلی گروه صنعتی بارز به تنهایی فروش  ۷۰ هزار میلیارد ریالی را ثبت کرد.

انتهایی سرایی در این باره بیان کرد: مقایسه با سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که شرکت اصلی با رشد ۳۹ درصدی در فروش، پیشرفت قابل توجهی داشته، همچنین سود عملیاتی شرکت نیز با رشد چشمگیر از ۲,۹۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۶,۶۵۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسیده است. سود خالص شرکت نیز از ۱۴۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۳۷۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است. این تفاوت در سود خالص به دلیل درآمدهای سهام و غیرعملیاتی در سال ۱۴۰۰، که به مقدار ۱۲۷ میلیارد تومان بوده است. مجموع فروش خالص شرکت نیز به مقدار ۹۱,۶۵۶ تن رسیده که نشان دهنده رشد ۲ درصدی در میزان فروش نسبت به سال گذشته است.

مدیرمالی "پکرمان" ادامه داد: گروه صنعتی بارز با توجه به عملکرد قابل تحسین، به عنوان  پیشرو در صنعت تایر در میان شرکت های بورسی، نقش مهمی را ایفا می‌کند. با رشد قابل توجه در فروش، سود عملیاتی و سود خالص، این گروه به عنوان نمونه موفق از شرکت‌های بزرگ در بخش صنعتی شناخته شده است. با توجه به عملکرد قوی گروه صنعتی بارز در آینده نیز انتظار می‌رود که به عنوان نیروی پیشرو و تاثیرگذار در صنعت تایر، همچنان به رشد و توسعه خود ادامه و موفقیت‌های دیگری را در این صنعت کسب کند.

وی درباره قیمت گذاری در صنعت تایر خاطرنشان کرد: سازمان حمایت مسئول تنظیم قیمت‌ها بوده و این امر باعث کاهش حاشیه سود شرکت‌های تایرسازی شده است. در سال ۱۴۰۱، حاشیه سود گروه صنعتی بارز به کمتر از ۵ درصد کاهش یافت. با این اقدام، درک سهامداران نسبت به جذابیت سرمایه‌گذاری در صنعت تایر تحت تأثیر قرار گرفته و تعاملات سهام صنعت تایر کاهش را تجربه کرده است. به نظر می‌رسد، اغلب سهامداران، نگران این شرایط شده‌اند و جذابیت سرمایه‌گذاری در این صنعت را از دست داده‌اند.

مدیر مالی گروه صنعتی بارز توضیح داد: مساله دیگر، واردات دو نوع مواد اولیه، یعنی کائوچو طبیعی و استریکو، است. نوسانات نرخ ارز در چهارماه اخیر نیز مشکلاتی را در گروه صنعتی بارز به وجود آورده و حتی تولید برخی از محصولات نیز متوقف شده است.

انتهایی سرایی بیان کرد: برای سودآوری شرکت، تلاش می کنیم تا با ایجاد تنوع در فروش و استفاده از فضای مجازی مانند فروش آنلاین از طریق پرتال خود، عرضه مستقیم محصولات را به مشتریان انجام دهیم. این روش، علاوه بر افزایش سودآوری شرکت، منجر به کنترل بهتر بازار و کاهش التهابات صنعت تایر می‌شود. با این گام بزرگ، گروه صنعتی بارز  به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تایر در کشور ایفای نقش می کند.

وی ادامه داد: از آنجایی که حدود ۴۵ درصد از مواد اولیه تایر وارداتی است، نرخ ارز یکی از موارد مهم در سود شرکت  بارز به شمار می رود. با این حال، بودجه پیش‌بینی شده گروه صنعتی بارز تقریباً دو برابر مقدار فعلی خواهد بود؛ مشروط بر اینکه عوامل اقتصادی تغییری نداشته باشند. بنابراین، ثبات شرایط اقتصادی و نرخ ارز از عوامل اساسی در رشد و سودآوری بیشتر گروه صنعتی بارز خواهد بود.

وی با اشاره به اهمیت ثبات در صنعت پتروشیمی عنوان کرد: بسیاری از کایوچوهای مصنوعی گروه صنعتی بارز از پتروشیمی‌های داخلی تأمین می‌شود. اما با وجود تحولات و نوسانات در صنعت پتروشیمی، خطر زیان در بخش تولید تایر وجود دارد.

مدیر مالی گروه صنعتی بارز درخصوص طرح های توسعه ای شرکت گفت: امکان توسعه دو طرح بزرگ در بخش‌های کرمان و لرستان وجود دارد. اجرای این طرح ها، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق برای افزایش ظرفیت تولید تایر در این مناطق است. پروژه توسعه در بارز لرستان به خوبی راه‌اندازی شده و فاز اول آن شامل ساخت، احداث سوله‌ها و امکانات اولیه می‌شود. همچنین، طرح توسعه در بارز کرمان نیز در دو فاز اجرا می‌شود که در مرحله اول، ظرفیت تولید به مقدار ۲۶ هزار تن افزایش خواهد یافت. با تزریق منابع کافی به این طرح، پیش‌بینی می‌شود تا پایان آبان ۱۴۰۳، حدود ۱۰ هزار تن به تولید بارز اضافه شود. برای اجرای این طرح‌ها حداقل نیاز به سرمایه‌گذاری بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان است.

وی درخصوص تقسیم سود سهام "پکرمان" افزود: از سهامداران انتظار داریم در این پروژه‌ها همکاری کنند و ما بتوانیم حداقل سود تقسیمی را در نظر بگیریم. سود‌های تقسیمی نه تنها برای سهامداران مفید خواهد بود، بلکه برای انباشته‌سازی و استفاده در طرح‌های توسعه در آینده، سرمایه گذاری خوبی به شمار می رود. این اقدامات باعث ارزش افزوده برای سهامداران و بهبود وضعیت شرکت موثر خواهد بود.

انتهایی سرای با اشاره به سود و زیان شرکت تابعه بارز در استان کردستان توضیح داد: نقش هزینه های تسعیر ارز با سود و زیان این شرکت در ارتباط بوده که به صورت تلفیقی اتفاق افتاده است. این هزینه‌ها ناشی از بدهی بالغ بر ۱۰۰ میلیون یورو و تسهیلات ارزی صندوق ذخیره توسعه است که شرکت زیرمجموعه در اختیار دارد. با توجه به استاندارد ۱۶ حسابداری، افزایش و کاهش تسعیر ارز کمتر از ۲۰ درصد قرار گرفته و این تغییرات به «سود و زیان دوره» منتقل شده که باعث کاهش آن در شرکت زیرمجموعه شده است.

مدیر مالی گروه صنعتی بارز گفت: شرکت اصلی بارز رشد سودآوری را محقق کرده و سود هر سهم از ۵۶ تومان به ۱۴۸ تومان افزایش یافته است. این رشد در شرکت اصلی به دلیل عملیات اصلی شرکت رخ داده اما علت زیان شرکت زیرمجموعه بارز در استان کردستان غیر عملیاتی بوده و با توجه به افزایش نرخ ارز، این موضوع اتفاق افتاده است.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه