کارنامه مجتمع گاز پارس جنوبی در سال ۱۴۰۲
مدیرعامل مجتمع گاز پارسجنوبی با تشریح عملکرد این مجموعه در سال۱۴۰۲، از افزایش جذب سرمایه در پالایشگاههای سیزدهگانه پارسجنوبی خبر داد.
به گزارش اکونگار به نقل از شانا؛ احمد باهوش، مدیرعامل مجتمع گاز پارسجنوبی با بیان اینکه در سالی که گذشت توانستیم با تولید مستمر و پایدار گاز و محصولات جانبی در ارسال گاز شیرین به خط سراسری، تامین خوراک پتروشیمیهای مستقر در پارسجنوبی، حجم صادرات محصولات و... نقش بسیار مهم و راهبردی در رشد اقتصادی کشور ایفا کنیم، گفت: گشایش پروژه افزایش ظرفیت واحد بودارکننده پالایشگاه اول پارسجنوبی از جمله اقدامهای انجامشده همسو با اهداف تعیینشده بودهاست.
او اظهار کرد: با تلاش و نوآوری متخصصان و کارکنان داخلی پالایشگاه اول، پارسال پروژه تامین و افزایش ظرفیت واحد بودارکننده پالایشگاه اول از پالایشگاه سوم پارسجنوبی با موفقیت پایان یافت.
مدیرعامل مجتمع گاز پارسجنوبی تاکید کرد: با اجرای موفقیتآمیز این پروژه، تولید سالانه ۵۵۰تن مادهبودارکننده به تولید ۸۰۰تن در سالمیرسد. به گفته باهوش، یکی از ویژگیهای مهم واحد بودارکننده گاز، دومین واحد بودارکننده گاز در دنیا و نخستین واحد بودارکننده در خاورمیانه است.
باهوش ادامه داد: با دریافت خوراک از پالایشگاه سوم پارسجنوبی امید است بتوانیم ظرفیت تولید را تا ۴۵درصد افزایش دهیم.
او در ادامه بیان کرد: بهطور کلی ۲۰میلیاردتومان در این پروژه هزینه و سرمایهگذاری شده و در بازه زمانی یکساله، ۶۰میلیاردتومان، حدود یکمیلیون دلار برای کشور صرفهجویی اقتصادی در پی دارد.
مدیرعامل مجتمع گاز پارسجنوبی با تاکید بر جذب سرمایه در این مجموعه عظیمگازی کشور، اظهار کرد: ضمن پایش مستمر روند جذب بودجههای سرمایهای در واحدهای زیرمجموعه مجتمع، نسبت به مرتفعکردن موانع و رشد جذب بودجهاقدام شده بهنحویکه در مجموع تاکنون جذب بودجه در سال۱۴۰۲، ۶۴درصد بوده که نسبت به سالپیش از آن با رشد ۱۵درصدی روبهرو بودهاست.
کاهش انتشار گازهای مشعل
باهوش با اشاره به کاهش انتشار گازهای مشعل در مجتمع گاز پارسجنوبی از پیشرفت ۲۵درصدی این پروژه تا پایان سال۱۴۰۲ خبر داد و افزود: با اجرای پروژه کاهش انتشار گاز مشعل تا پایان مردادماه سال۱۴۰۳، حدود ۱۲۰۰میلیون مترمکعب در سالدر مجموع ۱۲ پالایشگاه این مجموعه کاهش انتشار گاز مشعل نسبت به سال۱۴۰۱ خواهیمداشت.
او ادامه داد: پروژه کاهش انتشار گاز مشعل در ۱۲ پالایشگاه پارسجنوبی تا پایان سال۱۴۰۲، بیش از ۲۵درصد پیشرفت داشته و انتظار داریم با تکمیل این پروژه تا پایان مرداد ۱۴۰۳ حجم انتشار گاز مشعل از روزانه ۸.۷ به ۵.۳میلیون مترمکعب در روز برسیم که اکنون این مقدار به روزانه ۷.۴میلیون مترمکعب رسیدهاست.
به گفته مدیرعامل مجتمع گاز پارسجنوبی، با پایانیافتن پروژههای فروش گازهای باقیمانده مشعل سالانه بیش ازهزارمیلیون مترمکعب دیگر کاهش خواهیمداشت.
باهوش در ادامه با تاکید بر بهرهمندی از توان داخلی در این مجموعه، بیان کرد: ۱۳پالایشگاه پارسجنوبی از ابتدا تا انتهای سال۱۴۰۲ ضمن استفاده ۹۰درصدی از تولیدات و تجهیزات داخلی و حمایت از فعالیت شرکتهای دانشبنیان و جوانان ایرانی، توانست با ثبت بیشترین حجم استفاده از قطعات و تجهیزات سازندگان داخلی، رتبه نخست کشور را میان زیرمجموعههای وزارت نفت به خود اختصاص دهد.
حمایت از شرکتهای دانشبنیان
او گفت: کسب این موفقیت بزرگ، نشانه حمایت تمامقد مجتمع گاز پارسجنوبی از جوانان خلاق و نوآور در شرکتهای دانشبنیان و تولیدکنندگان ایرانی است.
مدیرعامل مجتمع گاز پارسجنوبی با تاکید بر همکاری مثبت بین دانشبنیانها و بزرگترین مرکز تولید گاز کشور توضیح داد: حمایت از تولید باراول، سازندگان داخلی و شرکتهای دانشبنیان از شعارهای شاخص مجتمع گاز پارسجنوبی در سالهای اخیر بودهاست.
باهوش با اشاره به ساخت بسیاری از تجهیزات برای نخستینبار در کشور، یادآور شد: مجتمع گاز پارسجنوبی ساخت داخلی بیش از ۹۰درصد تجهیزات حساس و راهبردی از این مسیر را در کارنامه دارد.
او اعلام کرد: کالاهای ساخت داخل ضامن تولید پایدار در پالایشگاههای مجتمع گاز پارسجنوبی است و تاکنون بیش از ۱۱هزار و ۵۸۹کالای ایرانی در سراسر پالایشگاههای بزرگترین پایتخت تولید گاز کشور استفاده شدهاست.
مدیرعامل مجتمع گاز پارسجنوبی در ادامه تصریح کرد: شرکتهای سازنده قطعات و تجهیزات داخلی خوشبختانه با افزایش کیفیت محصولات خود، نیاز بزرگترین مجتمع گازی کشور را بررسی و شناسایی کردهاند و مجتمع گاز پارسجنوبی از ابتدای سال۱۴۰۲ تاکنون، بیش از ۱۵۲قلم کالای حیاتی با قرارداد ساخت بار اول را در دستور کار دارد.
قرارداد ساخت بار اول
باهوش ادامه داد: تعداد اقلام در قرارداد ساختبار اول مصوبات معاونت علمی، فناوری و اقتصاددانشبنیان ریاستجمهوری در مجتمع گاز پارسجنوبی با سازندگاه داخلی از سال۹۹ تاکنون بیش از ۲۷۱ قلم کالا است.
او گفت: قطعات کمپرسورهای رفت و برگشتی، پمپهای صنعتی و گریز از مرکز، کمپرسور هوای ابزار دقیق، شیرهای کنترل، الکترو موتورهای ضدانفجار، هیترهای صنعتی ضدانفجار، قطعات UPS صنعتی، کنترل دور موتور، سیستمهای تنظیمکننده اتوماتیک ولتاژ (AVR)، سیستمهای کنترل توربین، انواع آشکار ساز شعله و گاز، آنالایزرهای گازی، سیستم تشخیص نفوذ، سیستم ارتعاش سنج، اتصالات ابزار دقیق، مولکولارسیو، آنتی فوم، کاتالیست، روغن توربین و کمپرسور از اقلام حیاتی ساخت داخل و مورداستفاده در پالایشگاههای مجتمع گاز پارسجنوبی هستند.
مدیرعامل مجتمع گاز پارسجنوبی همچنین از امضای هشت قرارداد پژوهشی با دانشگاهها و مراکز پژوهشی در سال۱۴۰۲ خبر داد و افزود: این هشت قرارداد با دانشگاه علومپزشکی مشهد، دانشگاه صنعتی شاهرود، پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه علوم و فنون هستهای، دانشگاه تهران، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه خلیجفارس بوشهر و پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی امضا شدهاست.