جزییات دو پروژه مهم پیشران فولاد کردستان
شرکت صنایع فولاد کردستان دو پروژه مهم پیشران اقتصادی کشور را در دست اجرا دارد ۴۴ درصد سهام این شرکت متعلق به سازمان ایمیدرو و شرکت ملی فولاد ایران و ۵۶ درصد آن سهم شرکت های سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با دو زیرمجموعه خود یعنی شرکتهای فولاد صبانور و تجلی توسعه معادن و فلزات است.
به گزارش اکونگار به نقل از معدن نامه؛ احمدی مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان، این شرکت را در زمینه اشتغال برای استان مولد میداند و این موضوع با، نیروی کار ماهر فراوان در استان سبب کاهش بیکاری در کردستان شده است.
سرمایهگذاری و اشتغال
احمدی با تشریح جزئیات پروژههای این شرکت گفت: از منظر سرمایهگذاری قرارداد پروژه آهن اسفنجی با پیمانکار ۱۱۴ میلیون یورو و ۹۰۰ میلیارد تومان است که پروژه ارزی-ریالی است و حدود ۱۵۰ میلیون یورو برآورد میشود.
در فولادسازی نیز با استناد به مناقصه، ۳۲۳ میلیون یورو سرمایهگذاری ارزی و حدود ۷ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری ریالی است. مجموع آن به ریال با نرخ ارز ۲۷ هزار تومان در روز بازگشایی پاکت حدود ۲۰ تا ۲۱ هزار میلیارد تومان مجموع سرمایهگذاری دو پروژه است که البته در بازه ۳ تا ۴ ساله در بخش ریالی شامل تعدیل میشود.
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان افزود: در پروژه کارخانه آهن اسفنجی بیجار، میزان اشتغال مستقیم در زمان بهرهبرداری این کارخانه حدود 500 نفر خواهد بود و با ساخت این پروژه حدود 10 برابر اشتغال غیرمستقیم هم در سطح شهرستان و استان ایجاد خواهد شد.
در پروژه ساخت کارخانه فولادسازی و نورد پیوسته ورق گرم فولادی قروه نیز میزان اشتغال مستقیم در زمان بهرهبرداری این کارخانه حدود 1200 نفر خواهد بود و با ساخت این پروژه حدود 10 برابر اشتغال غیرمستقیم در سطح شهرستان و استان ایجاد میشود.
پیشرفت پروژه و چشمانداز
وی عنوان کرد: در پروژه آهن اسفنجی به دلیل بهرهمندی از تکنولوژی بومی پرد بهغیراز تأمین برخی کالاها، کماکان نیاز به تکنولوژی خارجی نیست و مسائل ارزی دامنگیر ما نخواهد شد و پیمانکارمی تواند با برنامه پیش رود. با توجه به اینکه در حال حاضر کارهای زیربنایی مثل خاکبرداری را در سال اول پروژه انجام دادیم و همزمان در کارگاههای خارج از سایت سازههای فلزی در حال ساخت میباشند در محل پروژه در حال حاضر حدود 17 درصد پیشرفت فیزیکی و با در نظر گرفتن کارگاههای ساخت حدود 20 تا 25 درصد پیشرفت فیزیکی در اجرای پروژه داریم.
احمدی در خصوص چشمانداز این پروژهها گفت: برنامه سال اول از مرداد ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ بوده و سال دوم از مرداد ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ را شامل میشود که باید مطابق برنامه در انتهای سال دوم کاری به ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی برسیم.
اخیراً مسائل گواهی عدم ساخت داخل و مباحث ثبت سفارش در وزارت صمت نهایی شده است. افزون بر این امکان دریافت تسهیلات ارزی به میزان ۴۰ میلیون یورو از یک بانک خارجی داریم و هدفگذاری ما این است که این تأمین ارزی را مختص آهن اسفنجی برای تأمین خرید خارجی انجام دهیم و با این طرح و برنامه میتوان با اطمینان گفت که در موعد مشخصشده باکمی تقدم و تأخر سال 1404 به بهرهبرداری برسیم.
در پروژه قروه، ایجاد یک کارخانه فولادسازی با روش CSP نیاز به تکنولوگ خارجی و تأمین ارز دارد، طی سال گذشته به کارهای زیر بنایی و سایر مسائل پروژه ازجمله کارخانه آهک سازی که نیاز بخشی از پروژه است، پرداختهایم اما با توجه به دریافت گواهی عدم ساخت و تکمیل فرآیند ثبت سفارش مسیر تأمین ارز هموارشده و با عنایت به تغییراتی که در مدیریت اجرایی پیمانکار ایجادشده، امیدواریم با رویکرد جدید پیمانکار عملیات ساخت سرعت گیرد.
همراهی استان با پروژههای پیشران
وی با تأکید بر پتانسیل و استقبال در استان افزود: باهمت مسئولین استان کردستان مشکلات استانی نداریم. بر این مبنا شعار ما این است که کردستان شایسته توسعه است. از برگههای زرین پروژه این است که از ابتدا توانستهایم برای دو پروژه مجوز محیطزیست بگیریم و ماقبل از هر اقدامی مطالعات اثرات زیستمحیطی را انجام دادهایم.
احمدی تصریح کرد: استان کردستان از رشد آموزشی و تخصصی فوقالعادهای برخوردار است و متخصصانی از دانشگاههای معتبر کشوری در رشتههای مختلف متالوژی، برق، مکانیک و … خواهان فعالیت در مجموعه هستند. یکی از مشکلات بزرگ استان کردستان بیکاری قشر تحصیلکرده است که حتی تا مقاطع دکترا پیش رفته و بر این اساس میتوان گفت سرمایه انسانی تحصیلکرده در استان بهوفور وجود دارد و فاکتور مهارتآموزی آنها حین پروژهها در نظر گرفتهشده است، بر این اساس پیمانکاران موظفاند از سال دوم و سوم پروژه، اقدام به جذب نیرو از طریق آزمون نموده و زمینه آموزش آنها را فراهم نمایند. ما جهت مهارتآموزی کارکنان حتی برنامههای آموزشی خارج از کشور را نیز در برنامه خودداریم.