افزایش میزان مصرف داخلی فولاد کشور
براساس گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی ۹ ماهه امسال، تولید محصولات فولادی بالغ بر ۱۶.۶ میلیون تن ثبت شده که ۱۵ میلیون و ۲۳۸ هزار تن آن صرف مصرف داخلی شده است.
به گزارش اکونگار به نقل از ایسنا، طبق آمار تولید و مصرف فولاد کشور در انواع مقاطع و شمش فولاد، محصولات فولادی و آهن اسفنجی، میزان مصرف داخلی زنجیره آهن و فولاد کشور ۱.۲ تا ۶.۶ درصد نسبت به میزان مصرف در مدت مشابه سال گذشته، بیشتر شده و تنها مقاطع طویل مصرفی در مدت مذکور کمی کمتر از مصرف در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ بوده است.
طبق آمار ارائه شده توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از عمکرد زنجیره تولید و مصرف فولاد کشور در ۹ ماهه سال جاری، مصرف ظاهری فولاد کشور برای همه اقلام جز مقاطع طویل، نسبت به ۹ ماهه ابتدایی سال ١۴٠١ رشد ۱.۲ تا ۶.۶ درصدی داشته است؛ اما مقاطع طویل فولادی ۱.۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر شده است.
از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه، ۹ میلیون و ۶۷۱ هزار تن مقاطع طویل فولادی تولید شده که هفت میلیون و ۶۰۱ هزار تن آن در داخل مصرف شده و نسبت به مصرف ظاهری آن در مدت مشابه سال گذشته معادل هفت میلیون و ۷۱۱ هزار تن، ۱.۴ درصد کاهش را نشان میدهد.
در این مدت، هفت میلیون و ۳۱۵ هزار تن مقاطع تخت فولادی مصرف شده که ۶.۶ درصد نسبت به میزان مصارف آنها در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته، معادل شش میلیون و ۸۶۰ هزار تن، افزایش مصرف را تجربه کرده است.
طی ۹ ماهه امسال، تولید محصولات فولادی بالغ بر ۱۶.۶ میلیون تن ثبت شده که ۱۵ میلیون و ۲۳۸ هزار تن آن صرف مصرف داخلی شده است. مصرف این مقاطع نسبت به سال گذشته که ۱۴ میلیون و ۷۹۵ هزار تن بوده، سه درصد بیشتر شده است.
مصرف آهن اسفنجی طی سه فصل ابتدایی امسال ۴.۴ درصد رشد کرده و از ۲۵ میلیون و ۷۴۰ هزار تن به ۲۶ میلیون و ۸۷۴ هزار تن رسیده است. در ۹ ماهه امسال بالغ بر ۲۸ میلیون تن آهن اسفنجی در کشور تولید شده که تنها حدود یک میلیون و ۲۱۴ هزار تن آن صادر شده است.
در مجموع، از ۲۴ میلیون و ۴۹۲ هزار تن شمش فولادی تولید شده در کشور با رشد ۱.۷ درصدی ۱۸ میلیون و ۸۷۴ هزار تن به مصارف داخلی اختصاص یافته و حدود ۵.۶ میلیون تن آن صادر شده است. در مدت مشابه سال ١۴٠١ مصرف ظاهری شمش فولاد کشور ۱۸ میلیون و ۵۶۷ هزار تن ثبت شده است.
در نهایت مصرف ظاهری گندله سنگآهن در مجموع ۹ ماهه امسال ۳۷ میلیون و ۶۱۹ هزار تن ثبت شده که نسبت به ۳۱ میلیون و ۱۶۷ هزار تن مصرفی در سه فصل نخست سال ۱۴۰۱ حدود ۱.۲ درصد افزایش یافته است.