قائم مقام گروه کارخانجات«بیمکث» در گفتوگو با «اکونگار»
قیمت لوازم خانگی متاثر از نرخ بازارهای ارز، مسکن و خودرو
قائم مقام گروه کارخانجات بیمکث با بیان اینکه قیمت تمام شده محصولات حوزه لوازم خانگی در کشورمان بالاست، گفت: به همین دلیل برخی کشورها بازارهای صادراتی را از آن خود کرده اند.
به گزارش اکونگار، ابوالقاسم خوارزمی، قائم مقام گروه کارخانجات بیمکث گفت: شرکتها از اول سال برای توسعه خود برنامهریزی میکنند و تصمیم میگیرند خط تولید یا پرسنل خود را افزایش دهند؛ اما چند ماه که میگذرد با سیاستهای غلط بازار قفل میشود. این روند بازار است که فروش ما را تضمین میکند. برای مثال وقتی بازار خودرو ایران روند نزولی پیدا میکند، بازار مصرف هم متوقف میشود.
وی ادامه داد: مصرفکننده در بازار نامتلاطم دست از خرید بر میدارد و میخواهد ببیند سرنوشت بازار چه میشود. در ایران وقتی بازار روند صعودی پیدا میکند، یعنی دلار یا خودرو گران میشود فروش ما هم بیشتر میشود. این در نقاط مختلف جهان متفاوت است و بستگی به رفتار مصرفکننده در هر بازار و اقلیم و فرهنگ دارد.
وی افزود: مردم کشور ما به طور معمول در یک بازار ثابت منتظر کاهش قیمت میمانند و خرید نمیکنند ولی به محض افزایش قیمت از ترس بیشتر شدن قیمت به آن هجوم میآورند.
قائم مقام گروه کارخانهجات بیمکث اضافه کرد: یک رکود برنامهریزی شده در بازار را نمیتوان ثبات ارز یا ثبات اقتصادی معنا کرد. چون این ثبات مبنای زیرساختی ندارد مردم به این ثبات اعتماد نمیکنند و خرید نمیکنند. آنها هر لحظه شایعات در بازار را میشنوند که احتمال این وجود دارد توافق شود یا بازار خودرو پایین بیاید.
خوارزمی درباره بازار فعلی ارز ایران گفت: باید بگویم که متاسفانه در حال حاضر مهار تورم مساوی شده است با کاهش تولید و عدم توسعه شرکتهای تولید داخلی. نمیتوانیم بگوییم بازار ارز به ثبات رسیده است. ثباتی که شما ندانید تا کی ادامه خواهد داشت و همیشه این ترس وجود داشته باشد که ممکن است دچار صعود و نزول شود را نمیتوان ثابت دانست. به تعبیر دیگر باید بگویم که این ثبات، ثبات قابل اعتمادی نیست.
او اضافه کرد: شرکتهای داخلی این روزها دیگر به توسعه خود فکر نمیکنند و بیشتر به این فکر میکنند که فقط بتوانند حضور خود را در صنعت حفظ کنند. خیلی از همین شرکتها برای حیات خود مجبور به تعدیل میشوند. یک وقتی یک ثبات در بازار اتفاق میافتد به این معنی که زیرساختی فراهم شده و قرار است این ثبات ادامهدار باشد. در این بازار هم مردم اعتماد میکنند و خرید میکنند و هم اینکه تولیدکننده با اطمینان خطوط تولید خود را توسعه میدهد. اما بازار امروز مثل یک فنر فشرده شده میماند، فنری که ممکن است تا چند ماه دیگر در برود. در این بازار هم مصرفکننده و هم تولیدکننده متضرر است. در بازاری که همه منتظر کاهش شدید قیمت و یا افزایش شدید قیمت هستند؛ در نهایت هر دو ضرر میکنند.
خوارزمی به رقیب صادراتی خود در منطقه اشاره کرد: در بحث صادرات وقتی پای کشورهای منطقه به عنوان کشور رقیب به میان میآید، بعضی کشورها قادر هستند محصولات خود را با قیمت پایینتری عرضه میکند. این که چطور این اتفاق میافتد و ما ادعا میکنیم از نظر کیفی از آنها جلوتر هستیم به کنار؛ واقعیت این است که کشوری مثل عراق محصولی را که با قیمت کمتری برای آنها تمام میشود را ترجیح میدهد. دولت میتواند در این مسیر همراه ما باشد تا با کاهش هزینههای گمرک و یا مواد اولیه هم به تولید و توسعه داخلی و هم به صادرات کمک کند. من یقین دارم ما پتانسیل رقابت با شرکتهای بزرگ در منطقه را داریم.