رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران مطرح کرد؛

درخواست معافیت مالیاتی برای تولیدکنندگان لوازم خانگی

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران تاکید کرد تولید لوازم خانگی پتانسیل این را دارد تا بعد از نفت پر‌درآمدترین صنعت باشد به شرط اینکه دولت این صنف را در مواد اولیه و معافیت مالیاتی حمایت کند.

به گزارش اکونگار و به نقل از دنیای اقتصاد، اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین اهداف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم‌خانگی افزایش تولید و نگاه به صادرات است اما برای تحقق این امر نباید دغدغه افزایش قیمت مواد اولیه و نوسان نرخ ارز را داشته باشند، ابراز کرد: صنعت تولید لوازم خانگی پتانسیل این را دارد تا بعد از نفت پر‌درآمد‌ترین صنعت در کشور باشد به شرط اینکه دولت از شاغلان این صنف حمایت کند.

 

نیاز به کمک دولت در تامین مواد اولیه لوازم خانگی

وی گفت: افزایش قیمت تنها چند کارخانه بین ۵ تا ۱۵‌درصد بوده و بقیه تولیدکنندگان با قیمت‌های گذشته ادامه می‌دهند و افزایش نداشته‌اند.

 این مسوول صنفی لوازم خانگی با اشاره به نام‌گذاری امسال به نام مهار تورم و رشد تولید، افزود: یکی از پیش‌نیاز‌های رشد تولید ثبات قیمت‌های مواد اولیه است از سوی دیگر باید تاکید کرد که در چهار سال گذشته ما سلیقه مردم را نسبت به کالاهای ایرانی تغییر داده‌ایم، ما به مردم نشان داده‌ایم که کالای خوب ایرانی می‌تواند جایگزین کالای خارجی باشد، کالای خارجی نخرید؛ زیرا خدمات پس از فروش ندارد.

 پازوکی با بیان اینکه با کشورهای همسایه باید با ارز ثابت قرارداد ببندیم در کنار آن نوع کالا، کیفیت و تنوع آن باید در حد مطلوب باشد تا بتوانیم با دیگر برندهای جهانی رقابت داشته باشیم، بیان کرد: به خاطر دلایلی این چنینی ما در بخش صادرات ضعیف هستیم همچنین سیستم بانکی هم از آنجا که در زدن حواله و تخصیص ارز دچار مشکل هستیم به صادرات کمک نمی‌کند.

وی با انتقاد از بورس‌کالا گفت: مگر حقوق کارگر به دلار است که در بورس‌کالا هنگام فروش آهن و فولاد به دلار کالا فروخته می‌شود‌؟ تولیدکنندگان ورق آهن را به دلار می‌خرند و باید کالای تولیدی خود را به ریال بفروشند.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران با بیان اینکه اشکال اقتصاد ما این بوده که به جای پول ملی، دلار را تقویت کرده‌ایم و با ورود ورق فولاد مبارکه به بورس باعث شدیم تا خریداران آن را به قیمت روز دلار به تولیدکنندگان بفروشند، بیان کرد: هنگامی که ورق فولاد در بورس عرضه شد دلال‌ها آن را خریداری کردند در حالی که دولت باید ابتدا نیاز داخلی را تامین کند و مازاد را برای فروش بگذارد.

وی با بیان اینکه از نیاز ۱۰ تنی ورق فولاد تولیدکننده تنها سه تن ارائه و مابقی آن به بازار آزاد حواله داده می‌شود، اظهار کرد: بورس زمانی می‌تواند مفید واقع شود که با حساب و کتاب فعالیت کند.

پازوکی با اشاره به اینکه قیمت دلار، مسائل بانکی و تامین مواد اولیه دغدغه‌های تولیدکننده محسوب می‌شود و این موارد همواره باعث سردرگمی تولیدکننده شده است، تاکید کرد: افزایش قیمت کار تولید و فروش را تحت‌تاثیر قرار داده و فروشندگان خریدهای قسطی را جایگزین خرید نقدی کرده‌اند در نتیجه هیچ کاسبی از گرانی خوشحال نمی‌شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران با اشاره به دریافت مالیات‌های تمام اصناف در سال ۱۴۰۰ و تنها ۱۵ روز مانده به انتخاب ریاست جمهوری گفت: اما دولت در دوران کرونا هیچ کمکی به تولیدکننده نه از لحاظ تخفیف و نه از لحاظ‌ دیگر نکرد.

پازوکی ادامه داد: اگر معافیت‌های مالیاتی افزایش پیدا نکند تولیدکنندگان به مشکل بر می‌خورند به خصوص کسبه‌ای مانند ما که از چهار سال پیش افزایش قیمت داشته‌اند؛ بنابراین امیدواریم دولت بتواند از طریق سامانه‌های مختلفی که برای شفاف‌سازی هرچه بیشتر در حال به‌روز‌رسانی است به تولیدکننده کمک کند.

پازوکی با اشاره به نقش مهم توزیع‌کنندگان گفت: تولید زمانی معنا دارد که توزیع‌کننده وجود داشته باشد. رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران در مورد موضوع افزایش قیمت لوازم خانگی که در هفته‌های اخیر بحث برانگیز شده است گفت: «متاسفانه در سامانه ۱۲۴ که محلی برای رصد قیمت محصولات است، افزایش قیمتی برای لوازم خانگی ثبت نشده اما تولیدکننده محصولات را با قیمت‌هایی بالاتر به توزیع‌کننده می‌‌‌فروشد.»

وی با تشریح بیشتر این موضوع و موضوع بلاتکلیفی فروشندگان گفت: در واقع تولیدکنندگان افزایش قیمتی را که اعمال کرده‌‌‌اند در سامانه ۱۲۴ ثبت نمی‌‌‌کنند تا افزایش قیمت به صورت رسمی ثبت نشود اما از آن طرف کالا را گران‌‌‌تر به توزیع‌کننده تحویل می‌دهند. بر همین اساس هم در حال حاضر کسبه بلاتکلیف مانده‌‌‌اند.

پازوکی گفت: بنابراین سامانه‌‌‌ای که قرار بود محلی برای رصد قیمت برای مردم، کسبه، اتحادیه، بازرسی اصناف و صمت باشد امروز ماهیت خود را از دست داده است. قرار بود با استفاده از اطلاعات این سامانه اگر مغازه‌‌‌ای کالا را گران‌‌‌تر بفروشد مردم بتوانند شکایت گران‌فروشی را ثبت کنند اما در حال حاضر منبعی برای رصد قیمت‌ها وجود ندارد.

این فعال صنفی لوازم خانگی در پایان با بیان اینکه یک سال است قیمت لوازم‌خانگی در سامانه ۱۲۴ ثبت نمی‌شود، افزود: تولیدکننده با هر قیمتی که مواد اولیه را می‌‌‌خرد یا هر تغییری که در محصول ایجاد می‌کند باید اطلاعات را مستند و مستدل به سازمان حمایت ارائه کند و سازمان ‌بر اساس این اسناد قیمت‌گذاری کند ولی الان این اتفاق نمی‌‌‌افتد. متاسفانه در حال حاضر خبری از سازمان حمایت در صنف لوازم خانگی نیست. در حال حاضر بازار در رکود است و خرید کالا در حد خریدن جهیزیه و امثال آن خلاصه شده است.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه