خودکفایی و کاهش وابستگی به واردات قطعات لوازم خانگی

دبیر انجمن ملی و اقتصادی صنایع لوازم خانگی ایران گفت: میانگین عمق ساخت داخل صنعت لوازم خانگی به ۶۵ درصد رسیده است، که نشان‌دهنده پیشرفت در خودکفایی و کاهش وابستگی به واردات قطعات است.

به گزارش اکونگار به نقل از آهام ایران؛ عباس هاشمی، دبیر انجمن ملی و اقتصادی صنایع لوازم خانگی ایران به بررسی وضعیت صنعت لوازم خانگی در ایران پرداخت و به نکات مهمی اشاره کرده است. او اعلام کرده که میانگین عمق ساخت داخل این صنعت به ۶۵ درصد رسیده است، که نشان‌دهنده پیشرفت در خودکفایی و کاهش وابستگی به واردات قطعات است.

هاشمی توضیح می‌دهد که با خروج برندهای خارجی از بازار ایران به واسطه تحریم‌ها، تولیدکنندگان داخلی به سرعت تصمیم به تأمین نیاز بازار گرفتند و از آن زمان، روند داخلی‌سازی قطعات شتاب بیشتری گرفته است. او اشاره می‌کند که در حال حاضر، کمتر از ۳۵ درصد از نیاز صنعت لوازم خانگی به واردات مربوط می‌شود و این کاهش وابستگی به واردات، به تقویت تولید داخلی و کاهش نیاز ارزی کمک کرده است.

او همچنین بر اهمیت صادرات محصولات با ویژگی‌های تکنولوژیک تأکید دارد و بیان می‌کند که تراز منفی یا مثبت در تجارت خارجی به خودی خود اهمیت ندارد، بلکه کلیدی‌ترین مسئله، توانایی رقابت در بازارهای جهانی و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا است.

در نهایت، هاشمی بر این نکته تأکید کرد که صادرات لوازم خانگی باید به سمت تولید محصولات جدید و بومی‌سازی تدریجی کالاهای جدید حرکت کند تا بتواند به مزیت فناورانه دست یابد و در بازارهای بین‌المللی رقابتی باقی بماند.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه