فراخوان مدیر حوزههای علمیه از طلاب برای «کنشگری قوی در حوزه بازیهای رایانهای»
آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه گفت: در بخش نخبگان فضای مجازی و هنری باید اهتمام بیشتری داشته باشیم. عرصه بازی های رایانه ای نیز از عرصه های بسیار مهمی است که باید کنشگری قوی داشته باشیم.
به گزارش اکونگار به نقل از دیده بان ایرانیان، تعدادی از هنرمندان و فعالان فضای مجازی حوزه روز شنبه ۸ مهر در دیدار با آیت الله اعرافی آخرین دغدغه ها، نظرات، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را ناظر به نوع کنشگری و کمّ و کیف حضور فعال حوزویان در عرصه های هنری و فضای مجازی ارایه کردند که صحبت های مدیر حوزه های علمیه و این فعالان را در ادامه می خوانید:
آیت الله اعرافی در جمع هنرمندان و فعالان فضای مجازی و تولید کنندگان و مدرسان و کنشگران این عرصه گفت: تلاش مدیریت آن است اندیشه امام(ره) و رهبر و مراجع را در نظر داشته باشد و مجموعه مدیریت حوزه به خوبی توانست منظومه اسناد و طرح ها را تنظیم کند.
وی افزود: ۲۰ طرح تبلیغ در منظومه حوزه تولید شده است. کارها در طرح امین و هجرت و تا حدی در فضای مجازی خوب بود و تأسیس مجتمع تبلیغ و گسترش رشته های تبلیغی و متناسب با آن که از اجرای ۱۰ تا ۲۰ رشته به صد رشته و گرایش رسید که در مراکز تخصصی کشور گسترش پیدا کرده و درختواره مهارت ها و آموزش ها نهایی شد و بخشی از آن مربوط به تبلیغ است.
مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: مرکز پاسخگویی به شبهات فعالیتهای خوبی آغاز کرد و برخی از ستادهای راهبردی شکل گرفت و قرارگاه کنشگری هم شکل گرفته و کارهای خوبی نیز در این عرصه انجام داده است. در آموزش و پرورش طرح ها و برنامه هایی داریم که در حال انجام است. بازسازی روحانیت در برخی از ارگان ها از جمله در آموزش پرورش و نیروهای مسلح نیز از این فعالیت ها است.
وی گفت: نکته دیگر در خصوص سخنان مقام معظم رهبری است. یکی از مسایلی که حتما باید آن را رعایت کنیم آن است که باید از فرافکنی در این حوزه و اینکه همیشه بگوییم که فرمایش آقا با ما یا با دیگران است پرهیز کنیم. در این عرصه همه چیز مشخص است و هر کسی باید طبق این مباحث وظیفه خود را دنبال کند. در واقع باید گفت که هر آنچه انجام شده را پای صحبت های آقا ننویسیم.
وی اظهارکرد: در این زمینه باید دو برنامه میانمدت تهیه شود که فورا نیز کارهای آن آنجام شود. این برنامه ها باید ساختاری کامل و جامع و بلندنگرانه داشته باشد. از صاحب نظران حوزه بهره مند شویم؛ از معاونت ها گرفته تا بانک ایده و طرح های مطرح شده.
مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: مسائل تبلیغ دینی در کشور منتشر شده است که دارای ۱۵ نهاد متولی هستند که هر کدام بخشی از آنها را دنبال می کنند. این امر نیازمند یک راهبری کلان است.
آیت الله اعرافی بیان کرد: ما معتقدیم حوزه در طراز انقلاب باید پاسخگو و کنشگر باشد. مبنای حرکت ما تبلیغ به معنای عام با تمرکز بر تبلیغ به معنای خاص است. همه دستگاه ها و معاونت های حوزه باید برنامه های ناظر بر تبلیغ داشته باشند و رویکرد باید در نظامات ناظر بر تبلیغ باشد.
وی افزود: آسیب های کارهای فرهنگی انقلابی باید در نظر گرفته شود. آسیب شناسی انجام شود و افق های جدید باز شود. معتقدیم که حوزه در تراز انقلاب اسلامی باید پاسخگو و کنش گر و بلاغ در مسیر دین باشد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه یادآورشد: آموزش و پژوهش و بخش های مختلف حوزه از جمله بدنه اساتید و محققان و پژوهشگران باید دارای رویکرد و پیوست و برنامه ناظر به ابلاغ پیام دین باشند. این طیف از رویکرد باید بر همه نظامات حوزه، سیطره داشته باشد. در این بین بدنه حوزه از جایگاه بلندی برخوردار است. وقتی آن متن و الگوها در بحث های مختلف و اجتماعی و فرهنگی به میدان آمدند، تأثیرات شگرفی به جای گذاشتند. این مطلب باید مد نظر باشد.
مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: یکی از طرح های مهم ما، طرح مزایای هدفمند است. پنج سال است که این طرح تهیه شده است. در حوزه اساتید به ویژه غیر از قم تحولات مثبتی رقم خورده است. در بخش محققان نیز طرح های خوبی انجام شده است که خوشبختانه به تأیید مراجع و علما و مدیران حوزه رسید. حد متوسط معیشت برای طلاب و گروه های فعال در نظر گرفته و تأمین شود. در خصوص اساتید در غیر از قم این مسئله انجام شده است. البته هنوز در گام اول هستیم. فعالان عرصه های مجازی باید در این هدفمندی دیده شوند.
وی گفت: در ضمن این هدفمندی، معضلات و مشکلاتی که وجود دارد باید دیده شود. یعنی فقط خدمات عام پشتیبانی نباشد بلکه باید خدمات آموزشی داده شود. در زمینه آموزش های مجازی و... آیین نامه های خوبی دیده شده است. یعنی بسته ای که هم حاوی پشتیبانی های هدفمند سخت افزاری باشد و هم حاوی خدمات نرم افزاری باشد.
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ آیت الله اعرافی اظهارکرد: نکته دوم این است که در خصوص دو درختواره رشته ها و دوره ها، فعالان حوزوی و فعالان فضای مجازی و هنرمندان نظرات خود را ارائه بدهند. در بخش مجازی و هنر کارهای جدی انجام شده است ولی اصحاب هنر و رسانه باید در عرصه نقد و اصلاح و تکمیل، کمک رسان باشند.
وی گفت: گرچه نمی توانیم به همه این قلمروها به شکل متناسب بپردازیم و نهادهای مسئولی برای آنها داریم. باید در جشنواره هایی که داریم ارتباط خود را با این کنشگران پایهریزی کنیم.
مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه در حوزه طراحی محتوا را باید به شکل مردمی ببینیم خاطرنشان کرد: نکته دیگر آن است که مقام معظم رهبری از تعبیر کانون های جوشان سخن گفتند که باید این کانون ها را تعریف کنیم، فعالان فضای مجازی می توانند در آن حوزه فعال شوند.
وی گفت: مقدورات ما این گونه نیست که مجتمع های گسترده ای تأسیس شود. این مجتمع هایی که هنرمندان ارائه کرده اند باید در فاز مطالعاتی قرار گیرد.
آیت الله اعرافی اظهارکرد: در زمینه پایان نامه های طلاب باید پایان نامه های علمی و پروژه های علمی سامان دهی خاصی انجام شود.
وی گفت: در زمینه استارتاپی کار کردن تأکید داریم. معتقد هستم که تولیدات محتوا و ایجاد ساختارهای ما باید نظام بین الملل را نیز مورد توجه قرار دهد. این عرصه بی نهایت در دنیا دارای زمینه است. حوزه ما در این عرصه اصلا کار قوی نکرده است.
به گزارش دیده بان ایران؛ مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: رویکرد مردمی کردن فعالیت های مجازی، می تواند این عرصه را به یک جبهه قوی مبدل کند. تربیت هدفمند نیرو و فعال سازی هنر با طیف متنوع اش در عرصه تبلیغ و تبیین نیز بسیار مهم است. در بخش نخبگان فضای مجازی و هنری باید اهتمام بیشتری داشته باشیم. عرصه بازی نیز از عرصه های بسیار مهمی است که باید کنشگری قوی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه امروزه تبلیغ و تبیین در کل کشور دارای راهبری واحد نیست گفت: در کنار فقه معاصر، جهت حوزه مفاهیم بنیادی با نگاه اجتهادی و درون حوزوی گام های خوبی برداشته شده است.