دلیل حذف برخی سؤالات امتحانات نهایی چه بود؟

رئیس گروه برنامه‌ریزی مرکز ارزشیابی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: «حذف برخی از سؤالات دروس امتحانات نهایی تنها به‌دلیل استانداردسازی آزمون‌ها بوده و ارتباطی با نمرات دانش‌آموزان ندارد.»

به گزارش اکونگار به نقل از باشگاه خبرنگاران، سید علی جعفری، رئیس گروه برنامه ریزی مرکز ارزشیابی گفت: طراحی و برگزاری آزمون‌ها مراحل مختلفی دارد که باید در هر یک از مراحل تمهیدات مربوط به استاندارد سازی را رعایت کرد.

وی افزود: در طراحی حتماً باید اتفاقاتی رخ دهد تا یک آزمون استاندارد در سطح کشور برگزار شود.

او با بیان این که یکی از مراحلی که در استانداردسازی باید به آن توجه شود٬ بحث نمره گذاری و اعلام نتیجه آزمون‌ها است؛ ادامه داد: زمانی که یک آزمون برگزار می‌شود؛ مرکز ارزشیابی وزارت آموزش و پرورش نتایج و کیفیت سوالات آن را از منظر‌های مختلف بررسی می‌کند.

 

به تأخیر افتادن امتحانات نهایی

 

جعفری با بیان این که این بررسی برای نخستین بار انجام شده است؛ گفت: این اتفاق یکی از مزیت‌های تصحیح الکترونیک بود؛ به طوری که نمره تک تک سوالات افراد را در تمامی دروس پیدا کرده و بر آن اساس تشخیص داده شد که این سوال استاندارد بوده است یا خیر.

وی با بیان این که مرکز ارزشیابی در ۹ درس اصلاحاتی را انجام داده و ۱۰ سوال از این سوالات را حذف کرده است؛ افزود: علت این امر صرفاً به دلیل استانداردسازی آزمون‌ها بوده و ارتباطی با نمرات دانش‌آموزان ندارد.

رئیس گروه برنامه ریزی مرکز ارزشیابی تصریح کرد: ارزیابی سوالات از دو منظر کمی و کیفی انجام می‌شود. در بخش کمی شاخص‌های متعددی برای ارزیابی سوالات وجود دارد که دو تا از معروف‌ترین‌ها در ضرایب دشواری و ضرایب تمیز هستند. مرکز ارزشیابی این دو شاخص را برای تمامی سوالات محاسبه و سقف و کف‌هایی را برای شاخص اعلام کرده است. بعد از این فرایند، ارزیابان برای ارزیابی سوال به متخصصان و طراحان سوال مراجعه کرده و میزان سختی سوالات را بررسی می‌کنند.

وی افزود: در حذف سوال صرفا نظر افراد و یا مخاطبین مهم نبوده و این فرایند مبتنی بر داده‌های کمی و با استفاده از نظرات تکمیلی کیفی متخصص دروسی که قرار شده حذف شوند٬ بوده است.

جعفری با بیان این که اصلاحات نمره‌ای و حذف سوالات انجام شده است؛ تصریح کرد: مرکز ارزشیابی بررسی مجدد را انجام داده است. نکته‌ای که وجود دارد این است که در این اصلاحیه افزایش نمره برای همه یکسان نیست و با توجه به این است که داوطلب چگونه سوال را پاسخ داده است.

رئیس گروه برنامه‌ریزی مرکز ارزشیابی وزارت آموزش‌وپرورش دروس و حداکثر افزایش نمره را به شرح زیر اعلام کرد:

۱- هندسه سه: حداکثر نیم نمره

۲- تاریخ سه (انسانی): حداکثر نیم نمره

۳- تاریخ سه (علوم و معارف قرآنی): حداکثر نیم نمره

۴- ریاضی و آمار سه: حداکثر۱.۵ نمره

۵- جامعه‌شناسی سه: حداکثر یک نمره

۶- فلسفه دو: حداکثر نیم نمره

۷- علوم و فنون ادبی سه: حداکثر بیست‌وپنج صدم

۸- زبان خارجی سه: حداکثر نیم نمره

۹- جغرافیا سه: حداکثر یک نمره

وی همچنین افزود: نمره این سوالات بین سایر سوالات توزیع شده است.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه