رای جلیلی از ۳۶حوزه مستقر در خارج از کشور چقدر بود؟
حمایتهای ایرانیان در کشورهای حوزه مقاومت از سعید جلیلی، موجب رأیآوری بیشتر او در خارج از کشور شد.
به گزارش اکونگار به نقل از تجارتنیوز؛ چندی پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری تعداد آرایی که ایرانیان خارج از کشور به سبد جلیلی ریختهاند بیش از پزشکیان بوده است. بر اساس این خبر، آمار کل آرای ایرانیان در خارج از کشور در مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ۸۸ هزار و ۳۲۵ برگه رأی بود که از مجموع این آرا ۳۶ هزار و ۱۶۹ نفر به مسعود پزشکیان و ۵۰ هزار و ۲۰۶ نفر به سعید جلیلی رای داده بودند.
با وجود اینکه نمیتوان شک و شبههای در آمار اعلام شده این انتخابات داشت اما اینطور نبود که بیشتر ایرانیان مقیم در کشورهای دیگر مایل به روی کار آمدن سعید جلیلی در قامت رئیسجمهور جدید ایران باشند.
بر اساس این گزارش از مجموع ۱۳۶ حوزه اخذ رأی در خارج از کشور تنها در ۳۸ حوزه آرای سعید جلیلی بالاتر از مسعود پزشکیان بوده است.
صندوقهای رأی کشورهایی چون نیوزیلند، برونئی، ژاپن، ساحل عاج، سوئد، غنا، کویت و استرالیا از جمله این صندوقهای اخذ رای هستند. در همین رابطه در برخی از کشورها نیز از میان چند صندوق اخذ رأی، آرای جلیلی در برخی صندوقها بیشتر از پزشکیان بوده است که میتوان به صندوقهای جلال آباد، هرات، قندهار، مزارشریف و کابل (افغانستان)، کویته و پیشاور (پاکستان)، حیدرآباد ( هند)، مرو (ترکمنستان)، سارایوو (بوسنی و هرزگوین)، نواکشت (موریتانی)، هلسینکی (فنلاند)، حلب و دمشق (سوریه)، بیروت (لبنان)، کپنهاک (دانمارک)، هامبورگ و فرانکفورت (آلمان)، دوحه (قطر)، کربلا، بصره، نجف و بغداد (عراق)، جده (عربستان)، بوینس آیرس (آرژانتین)، لندن (انگلیس)، بوگوتا (کلمبیا)، هاوانا (کوبا)، کاراکاس (ونزوئلا) و واشنگتن (آمریکا) اشاره کرد.
آرای این دو نامزد انتخاباتی (مسعود پزشکیان و سعید جلیلی) در کشورهای اوگاندا و اکوادور هم مساوی بوده است.
اما جالبترین بخش این گزارش آنجاست که با وجود بالا بودن آرای پزشکیان در کسب صندوقهای بیشتر، در کشورهایی که ما از آنها تحت عنوان «محور مقاومت» یاد میکنیم به یکباره آرای جلیلی جهشی چند هزار نفری را تجربه کرده است. آرای صندوقهایی چون حلب، بیروت، کربلا، بصره، نجف، دمشق و بغداد موارد مورد اشاره هستند. با وجود اینکه پادشاهی سعودی در زمره کشورهای حوزه مقاومت قرار ندارد این جهش در صندوق رأی حاضر در «جده » عربستان نیز مشاهده میشود که ممکن است به دلیل حضور حجاجی باشد که برای شرکت در مراسم «حج تمتع» در این کشور حضور داشتند؛ به صورت کلی نیز میتوان گفت بیشترین رأی جلیلی در کشورهای عراق و عربستان بوده است.
با نگاهی به تعداد صندوقهای اخذ رأی و آرای ریخته شده در این صندوقها میتوانیم دلیل رأیآوری بیشتر جلیلی در تعداد اندکی از صندوقهای اخذ رأی را بر اساس دو فاکتور تحلیل کنیم. ابتدا تحریم شدن این انتخابات از سوی طیفی که در سبد رأیآوری مسعود پزشکیان قرار داشتند و سپس حمایت همهجانبه از جلیلی در کشورهایی که به اصطلاح در زمره کشورهای حوزه مقاوت قرار دارند.