سود ۲۵ تومانی فولاد خوزستان در جیب سهامداران
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد خوزستان برگزار شد و مهمترین برنامهها، دستاوردها و موانع پیش روی آن تشریح شد.
به گزارش اکونگار و به نقل از معدن ۲۴، امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در مجمع عمومی سالیانه این شرکت اظهار کرد: بالغ بر ۷۰ درصد تولید فولاد دنیا در حال حاضر به روش کوره بلند است اما در ایران به واسطه مزیت منابع گاز و تولید آهن اسفنجی، بیش از ۸۰ درصد تولید فولاد کشور به روش کوره قوس الکتریکی است. تولید فولاد ایران که قبل از انقلاب ۱.۸ میلیون تن بوده، در سال ۲۰۲۲ به ۳۰.۶ میلیون تن رسیده است.
او با بیان اینکه صنعت فولاد ایران باید از کویرمحوری به دریامحوری حرکت کند گفت: بخشنامههای خلقالساعه، چالش انرژی، فراهم نبودن زیرساختهای کافی در حوزه حمل و نقل و عدم توازن در زنجیره فولاد، مهمترین چالشهای صنعت فولاد ایران است.
به گفته ابراهیمی محدودیتهای برق در دو سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ باعث از دست رفتن ۱۲ میلیون تن تولید شد و حدود ۶ میلیارد دلار به صنعت فولاد زیان تحمیل کرد.
مدیرعامل فولاد خوزستان تصریح کرد: تنها ۹.۶ درصد برق تولیدی کشور در صنعت فولاد مصرف میشود. همچنین فاز گازی نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی فولاد خوزستان تا یک سال و نیم آینده به بهرهبرداری میرسد. عدم دسترسی پایدار به برق و افزایش شدید نرخ آن به یکی از ریسکهای صنعت فولاد ایران تبدیل شده و با بخشنامه اخیر، قیمت گاز صنعت فولاد نسبت به سال ۹۷، تقریبا ۳۰ برابر شده است.
ابراهیمی ادامه داد: در دوره محدودیتهای برقی، تهدید را به فرصت تبدیل کردیم و ظرفیت تولید فولاد خوزستان را از ۳.۸ میلیون تن به ۴ میلیون تن افزایش دادیم. این در حالی است که درآمد فروش شرکت فولاد خوزستان در سال گذشته در نتیجه افزایش تناژ فروش، ۶ درصد افزایش یافت.
به گفته او افزایش درآمد فروش فولاد خوزستان در سال گذشته ناشی از افزایش تولید این شرکت بوده است.
ابراهیمی عنوان کرد: شرکت فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۱، در میان شرکتهای فولادی کمترین افزایش بهای تمامشده را داشت. نرخ فروش شمش در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ به دلیل رکود بازارها تنها ۱ درصد افزایش داشت.
ابراهیمی این خبر را هم داد که فولاد خوزستان در صورتی که موفق به تملک فولاد اکسین نشود، یک واحد نورد گرم احداث خواهد کرد.
همچنین در در مجمع عمومی سالیانه شرکت فولاد خوزستان برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ ، تقسیم سود نقدی ۲۵ تومانی به ازای هر سهم به تصویب سهامداران این شرکت رسید.
کل سود قابل تقسیم فولاد خوزستان حدود ۶۷۰۰ میلیارد تومان بوده است. ۷۲ درصد سود قابل تقسیم، در مجمع این شرکت به عنوان سود نقدی به سهامداران تعلق گرفت. بدین ترتیب، در مجمع فخوز ۴۷۰۰ میلیارد تومان سود نقدی بین سهامداران تقسیم شد.
در این مجمع که بیش از ۷۳ درصد سهامداران حضور داشتند، صورتهای مالی این شرکت به تصویب سهامداران آن رسید.
از سوی دیگر بر اساس آماری که مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان اعلام کرده بخشی از جزییات تولیدات این شرکت به این شرح است: تولید ۳ میلیون و ۵۷۰ هزار تن شمش فولادی، تولید گندله به میزان ۵ میلیون و ۵۶۱ هزار تن، تولید آهن اسفنجی به میزان ۳ میلیون و ۶۰۵ هزار تن، فروش ۴ میلیون و ۶۵ هزار تن محصول اصلی و فرعی در بازارهای داخلی و صادراتی، صادرات ۱ میلیون و ۲۹۳ هزار تن محصولات اصلی و فرعی، رکورد تولید ماهانه بلوم و بیلت به میزان ۲۴۴ هزار و ۲۴۳ تن پس از چهار سال، افزایش تولید ماهانه گندله در پلنت یک به میزان ۳۳۲ هزار و ۳۹۹ تن، پس از چهار سال و ثبت کمترین نرخ مصرف انرژی فولادسازی و کورههای قوس الکتریکی فولاد خوزستان نسبت به ۱۰ سال گذشته به میزان ۸۱۲ و ۷۲۸ کیلووات ساعت بر تن.