آغاز طرحهای تحقیقاتی صنایع پاییندستی مس
در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن در رفسنجان، مدیر مجتمع مس سرچشمه از طرحهای تحقیقاتی برای صنایع پاییندستی مس یاد کرد، فرماندار رفسنجان تدوین اطلس سرمایهگذاری شهرستان را نوید داد و نماینده صنعتگران رفسنجان به کمبود نیروی ماهر و مشکلاتی که بر سر راه سرمایهگذاری در رفسنجان وجود دارد، اشاره کرد.
به گزارش اکونگار و به نقل از معدن 24، حسین محققی مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان ۱۰ تیرماه در همایش بزرگداشت روز صنعت و معدن در مجتمع سرچشمه راهاندازی صنایع پاییندستی مس را فرصت طلایی در رفسنجان دانست که میتواند سود سرشار و جذب نیروی زیاد و اشتغالزایی داشته باشد.
وی افزود: زیرساختهای راهاندازی صنایع پایین دستی مس فراهم است و در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان هم زمین برای اجرای طرحها واگذار میشود.
محققی درخصوص مصرف آب در صنعت بیان کرد: میزان آب مصرفی در کشاورزی استان کرمان ۹۰ درصد و در حوزه صنعت استان یک تا دو درصد است. با توجه به اینکه صنایع پایین دستی مس نیز آب کمی نیاز دارند، از صنعتگران میخواهیم که کمک کننده باشند و صنعت مس هم آمادگی خود را در کمک رسانی اعلام میکند.
مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با بیان اینکه صنایع پایین دستی مس میتواند به کمک رونق اقتصادی کشور بیاید، تاکید کرد: سرمایههای سرگردان را باید به سمت صنایع پایین دستی مس و بومی سازی قطعات معدنی سوق داد.
وی گفت: از ۱۹ میلیارد تن ذخیره معدنی در شرکت مس ایران، ۱۰ میلیارد تن آن در معادن سرچشمه رفسنجان است که بزرگترین ذخایر مس در خاورمیانه است.
محققی بیان کرد: در سه ماه نخست امسال در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان تولیدات در زمینههای مختلف از جمله کاتد ۹ درصد، کاتد پالایشگاهی ۸ درصد، آند ۱۲ درصد، کنستانتره مولیبدن ۹۴ درصد و در سنگ معدن ۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
مدیر مجتمع مس سرچشمه ادامه داد: سال گذشته به میزان ۷۲ هزار متر حفاری در معدن سرچشمه انجام شده، این در حالی است که در سه ماه نخست امسال ۲۵ هزار متر حفاری صورت گرفته که جای خوشحالی دارد.
وی تصریح کرد: قرار است تا سال ۲۰۵۰ مصرف مس افزایش یابد و تقاضای مس جهانی که در حال حاضر ۲۵ میلیون تن است، در ۲۰۵۰ به ۵۳ میلیون تن افزایش یابد.
محققی همچنین خطاب به صنعتگران گفت: تا به حال کسی هنوز روغن موتور صنعتی و معدنی را تولید نکرده که میطلبد این قشر پا به عرصه بگذارد تا این کالای مورد نیاز معادن تولید شود.
مصرف آب در صنعت نسبت به کشاورزی کمتر است
فرماندار رفسنجان نیز در این مراسم مصرف آب در صنعت را کمتر از مصرف در کشاورزی عنوان کرد و گفت: برای تولید یک تن مس ۱۰۰ میلیون لیتر آب مصرف میشود.
حسین رضایی بیان کرد: میانگین سهم اشتغال در کشاورزی کشور ۱۶ درصد است و این سهم در استان کرمان ۳۸ درصد به ثبت رسیده است. همچنین سهم اشتغال در حوزه صنعت کشور متوسط ۳۲ درصد و در استان کرمان ۲۲ درصد است.
وی با بیان اینکه ایران در حوزه ذخایر معدنی مس، رتبه پنجم دنیا و در حوزه تولید این کالا رتبه ۱۵ جهان را داراست، تصریح کرد: کار مشترکی که شهرداری رفسنجان و شورای شهر به همراه صنعت مس آغاز کردند، تدوین اطلس سرمایهگذاری شهرستان است و نیازهای شهرستان در حوزه معدنی و کشاورزی تعیین و بر روی آن سرمایهگذاری می شود. این روشنگری برای سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی و صنعت بسیار خوب و مفید است.
مشکلات سد راه بخش صنعت
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان رفسنجان نیز در این مراسم با اشاره به بازدید از ۲۵ واحد صنعتی و برگزاری جلسات رفع موانع تولید برای رفع مشکلات این واحدها، گفت: عدم حمایت از بخش خصوصی، عدم نبود ساختار مشارکتی، دولتی شدن صنایع، سیاستهای ارزی اشتباه و … از جمله موانع سد راه توسعه صنعت در کشور است.
مهدی حسینی اسماعیل زاده افزود: برای راهاندازی ۱۲ واحد صنعتی در رفسنجان که بین ۸۵ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، به ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز داریم که این واحدهای صنعتی ۸۰۰ نفر اشتغالزایی را به همراه دارند لذا از صنایع مس تقاضا داریم برای تکمیل و راهاندازی این صنایع قدمی بردارند تا توسعه اشتغال را در شهرستان رفسنجان شاهد باشیم.
نماینده واحدهای صنعتی نیز در این مراسم از کمبود نیروی ماهر در رفسنجان یاد و با اشاره به ورود امور آموزش مجتمع مس سرچشمه رفسنجان برای تربیت نیروی ماهر، تصریح کرد: تدوین اطلس سرمایهگذاری شهرستان در انجمن کارآفرینان رفسنجان آغاز شده است.
حمیدرضا ایرانمنش همچنین عدم بازاریابی محصولات و توسعه و حفظ بازار، عدم وجود طرحهای مشخص و قابل اعتماد، عدم همکاری بانکها برای ارائه تسهیلات و عدم توسعه زیرساختها در رفسنجان را از موانع موجود بر سر راه کارآفرینان و سرمایهگذاران خواند و خواستار چارهاندیشی مسئولین شهرستان برای حل این مشکلات شد.