رقابت صنایع غذایی بزرگ ایران و جهان در نمایشگاه بینالمللی آگروفود
بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشینآلات و صنایع وابسته، آگروفود ۲۰۲۲ نسبت به نمایشگاه های دو سال قبل، هم از لحاظ کیفیت برگزاری و هم از نظر آمار و ارقام مشارکت کنندگان داخلی و خارجی و تعداد بازدیدکنندگان، متراژ فضای نمایشگاهی و فضای سالن ها و تعداد غرفه ها با رشد قابل توجهی مواجه شده و یکی از بهترین نمایشگاه های برگزار شده دو سال اخیر در نمایشگاه بینالمللی تهران است و نمونه مناسبی برای برگزاری یک نمایشگاه با رونق، همراه با نشاط و تعداد بازدیدکنندگان و اثر گذار بر روند تجاری، تولید و صادرات کشور محسوب می شود
به گزارش اکونگار؛ بدون شک همه افراد و سازمانهای مؤثر در برگزاری نمایشگاه از جمله مدیران شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی، مدیران شرکت پالارسامانه برگزارکننده نمایشگاه و مدیران ۶۶۵ شرکت مشارکت کننده در ایران اگروفود ۲۰۲۲ در این موفقیت سهیم هستند و بازدیدکنندگان و متخصصان نیز در ایجاد رونق و رشد گفت وگوها و قراردادها و همکاری ها موثر بوده اند.
یست و نهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشینآلات و صنایع وابسته که از روز ۲۷ خرداد ماه جاری در نمایشگاه بینالمللی تهران برپا شده است، امروز دوشنبه ۳۰ خرداد به کار خود پایان می دهد و برگزار کننده مجرب نمایشگاه از همین فردا ضمن ارزیابی نقاط قوت و ضعف بیست و نهمین دوره نمایشگاه و دستهبندی و تجزیه و تحلیل نظرات مشارکتکنندگان و بازدیدکنندگان، برنامهریزی برای برگزاری نمایشگاهی گستردهتر و کارآمدتر در سال ۱۴۰۲ را آغاز میکند، همان کاری که ۶۶۵ مشارکتکننده ایرانی و خارجی حاضر در این نمایشگاه و دیگر علاقهمندان به حضور در اگروفود سال آینده هم باید در برنامه خود داشته باشند و برای مشارکت هدفمند و پرمنفعت در نمایشگاه ایران اگروفود آینده، آنچنان که اهداف صنعتی و تجاری آنان را بر آورده سازد، از همین فردا دست به کار برنامهریزی و تعیین هدف شوند.
به نظر بسیاری از مشارکتکنندگان، بازدیدکنندگان، اهل فن و کارشناسان صنعت، ایران اگروفود ۲۰۲۲ میتواند نقطه عطف و آغازی برای شکوفاتر شدن صنعت نمایشگاهی ایران باشد، زیرا با گذشت دو سال از همه گیری کرونا و سپری کردن آن بار دیگر شاهد حضور گسترده بازدیدکنندگان و مشارکت کنندگان خارجی، افزایش کیفیت غرفهآرایی و رونق نمایشگاه با افزایش مشارکت کنندگان و بازدید کنندگان هستیم.
رونق صنعت مواد غذایی در سایه برگزاری موفق نمایشگاه اگروفود
علی نظری یک مخاطب نمایشگاه که صاحب یک سوپر مارکت در تهران است، کیفیت برگزاری این دوره نمایشگاه را مطلوب خواند و افزود: در این دوره از نمایشگاه شاهد رونمایی از محصولات جدید صنعت مواد غذایی هستیم و حضور فعال خارجی ها سبب افزایش رونق این صنعت و جذب سرمایه گذاران خارجی می شود و بر تولید و بسته بندی و توزیع و برندهای صنایع غذایی ایران و معرفی دستاوردهای ایران به جهان موثر خواهد بود.
سعید کریمی مخاطب دیگر با چشمگیر دانستن بازدیدکنندگان از نمایشگاه اگروفود به خبرنگار ما گفت: من سال گذشته نیز از این نمایشگاه دیدن کرده ام. نمایشگاه امسال در مقایسه با سال گذشته از رونق بیشتری برخوردار بود و تعداد بازدیدکنندگان به طرز چشمگیری افزایش یافته است و این موضوع می تواند بر توسعه و رشد صنایع غذایی ایران، کاهش مشکلات و چالش ها و بهبود کیفیت و رضایت مصرف کنندگان و معرفی صنایع ایران به جهان اثرگذار خواهد بود.
محمد ناصری یک رستوران دار ساکن تهران، برگزاری نمایشگاه اگروفود در این سطح کیفی را نشان از ظرفیت های بالای این صنعت می داند و اظهار داشت: من شخصا انتظار این حجم از بازدیدکنندگان را نداشته ام. در تمامی سالن ها، غرفه ها مملو از جمعیت مشتاقی است که آخرین محصولات و نوآوری های این صنعت را مشاهده می کنند.
احمد امینی صاحب یک شرکت پخش مواد غذایی گفت: این نمایشگاه علاوه بر تاثیر مهمی که در رونق شرکت های بزرگ فعال در صنعت مواد غذایی دارد، در توسعه کسب و کارهای خرد نیز موثر است. وی افزود: من در طی ۳ روز بازدید و حضور در غرفه ها، موفق به امضای تعدادی قرارداد با شرکت های بزرگ این صنعت شده ام و به طور کلی از برگزاری این نمایشگاه بسیار رضایت دارم.
حضور پررنگ شرکت ها و نمایندگی های خارجی
یکی از ویژگیهای بارز نمایشگاه امسال حضور پرتعداد شرکتهای خارجی در این رویداد است به طوری که شرکت های خارجی یا نمایندگان آنان از ۱۷ کشور جهان خود را به نمایشگاه تهران رساندهاند تا از بازار روبهرشد و آینده دار ایران سهمی برای خود دست و پا کنند و نیز از دروازه ایران به بازارهای ۴۰۰ میلیون نفری منطقه دست یابند. براین اساس روشن است که برندهای مطرح داخلی و خارجی در نمایشگاه آگروفود ۲۰۲۲ به دنبال بازار ۴۰۰ میلیون نفری منطقه هستند تا با افزایش تولید و بازاریابی و فروش در این بازار بزرگ منطقه ای غرب آسیا و شمال ایران نفوذ کنند.
احساس مشترک بسیاری از این صنعتگران و بازرگانان بینالمللی اظهار تأسف از فرصتهایی است که در دوران تحریم، با خروج از بازار ایران از دست دادهاند. صنایع وابسته به کشاورزی مانند صنایع غذایی به دلایل گوناگون، اهمیت و نقش بسزایی در توسعه اقتصاد ملی دارند از این رو برای توسعه این صنعت که باعث توسعه اقتصاد نیز می شود علاوه بر توان داخلی نیازمند سرمایه خارجی هستیم.
بازار ایران ظرفیت های زیادی برای سرمایه گذاری در بخش صنعت مواد غذایی دارد که با معرفی این ظرفیت ها، می توان سرمایه گذاری خارجی را در این بخش جذب کرد. برگزاری نمایشگاه بین المللی ایران آگروفود گام مهمی در راستای تحقق این هدف است و با توجه به استقبال خارجی ها از این رویداد به نظر موفق عمل کرده
است.
بهطور کلی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشینآلات و صنایع وابسته، هم از لحاظ کیفیت برگزاری و هم از نظر آمار و ارقام مشارکت کنندگان داخلی و خارجی و تعداد بازدیدکنندگان میتواند، یکی از بهترین نمایشگاه های برگزار شده دو سال اخیر در نمایشگاه بینالمللی تهران و نمونه و مدلی مناسب برای دیگر نمایشگاهها باشد. بدون شک همه افراد و سازمانهای مؤثر در برگزاری نمایشگاه از جمله مدیران شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی، مدیران شرکت پالارسامانه برگزارکننده نمایشگاه و مدیران ۶۶۵ شرکت مشارکت کننده در ایران اگروفود ۲۰۲۲ در این موفقیت سهیم هستند.
علیرضا شهپرست، مدیرکل دفتر صنایع غذا و دارو وزارت صمت در حاشیه بازدید از ایران آگروفود ۲۰۲۲: تلاش دولت برای رفع مشکل نقدینگی صنعت غذا
دفتر صنایع غذا و دارو وزارت صمت و تشکلهای صنعت غذا در قالب جلسات مشترک با تشکلها با محوریت کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران مشکلات این صنعت را بررسی خواهند کرد.
علیرضا شهپرست، مدیرکل دفتر صنایع غذا و دارو وزارت صمت در حاشیه بازدید از بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی صنایع کشاورزی، مواد غذائی، ماشین آلات و صنایع وابسته «ایران آگروفود ۲۰۲۲» در جلسهای با اعضای کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران حضور یافت که در این جلسه چالشهای صنعت غذا از جمله مباحث مربوط به کمبود سرمایه در گردش بعد از حذف ارز ترجیحی، موازی کاری دستگاههای مختلف در حوزه سیاستها و دستورالعملهای مربوط به این صنعت و پیامد اجرای طرح قیمت تولیدکننده مطرح شد.
شهپرست با اشاره به اینکه دفتر صنایع غذا و دارو وزارت صمت به صورت جدی مسائل مربوط به این حوزه را دنبال میکند، اضافه کرد: با در نظر گرفتن سیاست جدید وزارتخانه در تامین مالی زنجیرهها و ابلاغ این سیاست با توجه به اهمیت صنعت غذا و بحث تامین سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی زنجیره صنایع غذایی در اولویت این سیاست قرار دارد.
رفع موانع میتواند به توسعه صنعت غذا کمک کند
او اضافه کرد: از تشکلهای صنعت غذا انتظار داریم برنامههای خود را به وزارت صمت منعکس کنند، تا وزارتخانه در جهت رفع آنها اقدام کند.
در ادامه این جلسه رشید عزیزپور، دبیر کل کانون انجمن صنایع غذایی بر همراهی بخش خصوصی با دولت در جهت حل مشکلات بخش تاکید و عنوان کرد که در کنار ارسال راهبردها و برنامههای بلندمدت تشکلها میبایست راهکارهای لازم برای حل مسائل مهم و چالشهای فعلی صنعت نیز مد نظر قرار گیرد.
در این جلسه مقرر شد که انجمنهای صنایع غذایی و دفتر صنایع غذا و دارو وزارت صمت در قالب جلسات مشترک این مسائل را بررسی و مرتفع نمایند.