تأخیر ۳ ماهه برای ابلاغ نرخهای مصوب عامدانه است
عضو هیأت مدیره انجمن تأمین کنندگان غلات ایران گفت: در راستای تأمین غلات و نهادهها، دسترسی به منابع مالی و ارزی هیچگاه آسان نیست و کلی گره اداری مقابل ما وجود دارد.

به گزارش اکونگار و به نقل از اقتصادسبز آنلاین؛ محمدرضا مرتضوی، عضو هیأت مدیره انجمن تأمینکنندگان غلات ایران در پرسش و پاسخی نقش این انجمن را در تامین غذای کشور را تشریح میکند.
به گفته او: از روزی که سنگ بنای این انجمن گذاشته شد، تأمین غذای مردم کشور به عنوان اولویت کاری تعریف شده و از واردات مواد اولیه تا تولید شیر و گوشت و تخممرغ توسط اعضای این انجمن صورت میگیرد و این از جمله ویژگیهای این انجمن بهشمار میرود.
این مجموعه هم اکنون شامل بزرگترین واردکنندگان نهادهها برای مصارف انسانی است. این مجموعه شامل تولیدکنندگان خوراک دام، روغنکشی، واردکنندگان گندم و تولید شیر، گوشت قرمز است.
در حقیقت موضوع تشکیل انجمن، تأمین غلات مورد نیاز انسان است، اما نگاه و انتخاب اعضا بر این اساس بود که هرکدام از اعضای هیأت مدیره در تخصصهای دیگری هم فعالیت میکنند که میتوانند این زنجیرهها را کامل کنند. به عنوان نمونه احمد مقدسی رئیس اتحادیه گاوداران کشور نیز عضو هیأت مدیره انجمن است.
در حقیقت وقتی نماینده تولیدکنندگان در هیأت مدیره واردکنندگان حضور دارد تعامل کامل میان بخشهای تولید و واردات صورت میگیرد. اعتقاد دارم قویترین زنجیرهها را در این انجمن تشکیل دادهایم.
هدف اصلی ما از تشکیل این انجمن برقراری ارتباط میان کلیه زنجیرههای درگیر در تأمین غذای مردم است تا بتوانند وضعیت بازار را پیشبینی کرده و قدمهای بزرگ در راه تأمین غذای مردم بردارند.
یک تشکلی بهوجود آمده که میتواند تضمین کند رفتارهای درست بخش خصوصی در ایجاد پیشزمینههای امنیت غذایی باشد. امنیت غذایی در حقیقت به معنای در دسترس قرار گرفتن غذای کافی از نظر حجم و با کیفیت مناسب و دسترسی آسان چه از نظر اقتصادی و عرضه میباشد. از اینرو باید مجموعههایی را بهوجود آورد که بتواند این زنجیره را شکل دهد.
ما همانطور که در تجارت خودمان بهدنبال تأمین زنجیره هستیم، در قالب تشکل هم بهدنبال ایجاد زنجیرهای هستیم که بتواند تأمینکننده امنیت غذایی مردم باشد. این انجمن پوشش مناسبی از نظر اطلاعاتی و معلوماتی درخصوص تولید شیر، گوشت قرمز، تخممرغ، گوشت مرغ و… دارد.
شاکله اعضای این انجمن از افرادی تشکل شده که علاوه بر تأمین نهادههای مورد نیاز انسان در بخشهای مختلف زنجیره تولید نقشهای بزرگی ایفا میکند و از اینرو تصمیمهایی که در این انجمن گرفته میشود نقش مهمی در امنیت غذایی ایفا میکند. ما در کشوری زندگی میکنیم که سالانه 20 میلیون تن مواد اولیه وارد میشود.
وقتی درباره این حجم واردات صحبت میشود، طبیعی است که در قالب تشکل باید افرادی حضور یابند که قادر به تصمیمگیریهای درست و بهموقع باشند.
آیا دسترسی اعضای انجمن به منابع مالی برای تأمین غذای مردم کشور آسان است؟
در راستای تأمین کنندگان غلات و نهادهها دسترسی به منابع مالی و ارزی هیچگاه آسان نیست و کلی گره اداری مقابل ما قرار دارد. نکته جالب توجه اینکه بسیاری از گرههای اداری هیچ ارتباطی به تحریمهای بینالمللی ندارد. تأخیر 3 ماهه برای ابلاغ نرخهای مصوب احتمالاً یک معطلی عامدانه است تا در جاهای دیگر تصمیمهای دیگری گرفته شود.
ما به عنوان تأمینکنندگان امنیت غذایی باید دسترسی آسان به مسئولان و منابع مالی داشته باشیم. در حقیقت سازمان اداری کشور برای تأمین این 20 میلیون تن باید بسیج شوند. طبیعی است هرگونه اهمال و کوتاهی در این رابطه امنیت غذایی کشور را زیر سوال میبرد. بدیهی است بخشی از ذخایر موردنیاز کشور باید توسط بخش خصوصی مدیریت شود.
به عنوان نمونه اگر مدیریت ذخیره سازی 5 میلیون تن از 20 میلیون تن نیاز وارداتی کشور در اختیار بخش خصوصی باشد میتواند حاوی دستاوردهای بزرگی شده و قابلیتهای بخش خصوصی را نشان دهد و از سوی دیگر دولت هم دیگر نیاز به هزینههای انبارداری ندارد.