عرضه اولیه سهام بانک صادرات در «توسعه نیشکر وصنایع جانبی»

با تکمیل مراحل عرضه اولیه در تابستان امسال بانک صادرات ایران بخشی از سهام خود در «توسعه نیشکر و صنایع جانبی» را می‌فروشد.

به گزارش اکونگار و به نقل از فردای اقتصاد، رئیس هیئت‌مدیره شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی از ارزش‌گذاری بیش از ۱۲۴ هزار میلیارد تومانی این شرکت در سال گذشته خبر داد و گفت: با تکمیل مراحل نهایی، این شرکت در تابستان سال جاری عرضه اولیه می‌شود.

حامد عین‌افشار در گفت‌وگویی در پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی (بورس، بانک و بیمه) با اشاره به ارزش‌گذاری سال گذشته سازمان خصوصی‌سازی در مورد شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، گفت: سال گذشته برای واگذاری سهام ۲۰ درصدی متعلق به وزارت جهاد کشاورزی مزایده‌ای برگزار شد و برای این ۲۰ درصد بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان قیمت تعیین شد و بنابراین، ارزش سال گذشته کل این شرکت حدود ۱۲۴ هزار میلیارد تومان بوده است.

معاون امور شرکت‌های گروه مالی سپهر صادرات افزود: ۴۰ درصد سهام این شرکت متعلق به بانک صادرات ایران و ۴۰ درصد متعلق به بانک ملی و ۲۰ درصد نیز متعلق به وزارت جهاد و کشاورزی است و بانک صادرات ایران از طریق گروه مالی سپهر صادرات بخشی سهام خود (۲.۵ درصد از ۴۰ درصد) در این شرکت را از طریق عرضه اولیه واگذار خواهد کرد.

عین‌افشار با بیان اینکه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی کمتر نزد مردم شناخته شده است، گفت: این شرکت جزء ۱۵ شرکت برتر تولیدکننده شکر در دنیا است که بیش از ۱۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت دارد و مجموع هلدینگ آن شامل ۱۹ شرکت از جمله ۷ شرکت کشت و صنعت و ۱۲ شرکت‌های پشتیبان است.

وی گفت: این شرکت با توجه به اقداماتی که از سال گذشته انجام شده است، مراحل اولیه پذیرش در بازار سرمایه را طی کرده و پیش بینی می‌شود که در تابستان سال جاری فرآیند عرضه آن در بورس تکمیل شده و آماده عرضه اولیه شود.

رئیس هیئت‌مدیره شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با اشاره به برخی برداشت‌های نادرست در مورد حاشیه‌های شرکت هفت‌تپه و ارتباط دادن آن با این شرکت، گفت: معضلاتی و مشکلاتی که زمانی در شرکت هفت‌تپه وجود داشت، به اشتباه با نام این شرکت در ذهن‌ها متبلور می‌شود اما این دو شرکت کاملا با هم متفاوت هستند.

عین‌افشار با یادآوری اینکه توسعه صنایع نیشکر و صنایع جانبی بیش از هفت شرکت کشت و صنعت دارد، افزود: هر کدام از این شرکت‌ها به اندازه شرکت هفت‌تپه هستند و عملا می‌توان گفت که هفت شرکت به اندازه شرکت هفت تپه به علاوه۱۲ شرکت جانبی در زیرمجموعه شرکت توسعه صنایع نیشکر و صنایع جانبی وجود دارد.

 وی افزود: از میزان دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن نیاز کل کشور به شکر، بیش از ۷۰۰ هزار تن توسط شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تولید می‌شود و تقریبا ۴۰ درصد نیاز شکر کشور را تامین می‌کند. این شرکت همچنین بیش از ۵۰ درصد الکل  مصرفی، بیش از ۳۵ درصد خمیر مایه  و بیش از ۵ درصد MDF  مورد استفاده در کشور را تولید می‌کند.این شرکت بزرگترین مجموعه کشت و صنعت نیشکر در ایران است و در دنیا نیز در میان تولیدکننده‌های برتر شکر و شرکت‌های کشت و صنعت بزرگ قرار گرفته است.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه