بابک بختیاری، از زندان تا تأسیس برند آیس پک

بابک بختیاری کسی است که باوجود زندگی سخت و پرفرازونشیب و تجربه ی شکست های مکرر، عاقبت موفق شد با عزم و اراده ی قوی و ایمانی که به اهداف و توانایی هایش داشت به موفقیت بزرگی دست پیدا کند.

به گزارش اکونگار؛ بابک بختیاری با تحصیلات فوق دیپلم عمران، اکنون یکی از کارآفرینان برجسته، مخترع و صاحب امتیاز بستنی آیس پک می باشد که در سراسر کشور شعبه های متعددی دارد.

دوران کودکی

بابک بختیاری در سال ۱۳۵۷ در یک روز گرم تابستانی در شهر تهران به دنیا آمد. او از همان دوران کودکی علاقه ی زیادی به کسب درآمد و استقلال مالی داشت و دوست داشت پول توجیبی اش را خودش تامین کند. به همین خاطر وقتی که تنها هفت سال داشت، پنهانی و به دور از چشم پدر و مادرش با پول تو جیبی اش شکلات، آدامس و کیک می خرید تا جلوی ورودی استخر محله آن ها را بفروشد.

زمانی که بابک چهارده سال داشت، پدرش ورشکست شد و آن ها به منزل مادربزرگ نقل مکان کردند. بابک در این موقعیت صبح ها چند ساندویچ سرد می خرید تا در زنگ تفریح مدرسه آن ها را به همکلاسی ها بفروشد و پول توجیبی خودش را تامین کند.

آغاز فعالیت

بابک بختیاری نخستین کسب و کار خود را در سال ۱۳۷۶ با پول فروش کل لوازم و اثاثیه منزل راه اندازی می کند. وی با سرمایه ای حدود دو میلیون تومان یک ماشین پیکان خریداری می کند تا از آن هم به عنوان وسیله ی رفت و آمد به دانشگاه استفاده کند و هم با آن در خیابان های تهران مسافرکشی کند. اگرچه از طریق این کار حدودا روزی ۱۰ هزار تومان عایدش می شد ولی شغلی نبود که با روحیات وی سازگاری داشته باشد.

به همین خاطر تصمیم گرفت پیکان را بفروشد و به همراه یکی از دوستانش با سرمایه ی چهار میلیون تومانی یک رستوران راه اندازی کنند. ولی متاسفانه عدم برخورداری از پشتوانه ی مالی در گردش و تجربه ی کافی سبب شد که آن ها در کمتر از یک سال تمام سرمایه ی خود را از دست بدهند.

بابک بختیاری موسس آیس پک.

پس از مدتی ایده ای به ذهنش رسید. تصمیم گرفت بوفه ی مدرسه ای را اجاره کند و در آن ساندویچ بفروشد. از این کار حدودا روزی پنجاه هزار تومان سود به دست می آورد. وقتی این موفقیت را به دست آورد تصمیم گرفت بوفه ی دو مدرسه ی دیگر را هم اجاره کند و همین کار را ادامه دهد. بابک بختیاری با این کار اولین فروش زنجیره ای خود را تجربه کرد.

شکل گیری ایده ی فروش تجهیزات اداری دسته دوم

زمانی که فصل تابستان و تعطیلی مدارس فرا می رسد، مجدد به دنبال کار می گردد. تا این که روزی پدرش لوازم و تجهیزات کهنه و بلااستفاده دفتر کارش را به منزل می آورد. در این لحظه جرقه ای در ذهن بابک زده می شود. تصمیم می گیرد آن لوازم و تجهیزات کهنه ی اداری را تعمیر و رنگ کند، سپس برای فروش آن ها را در روزنامه آگهی کند. با این روش تمام لوازم را با قیمت مناسبی می فروشد و سود خوبی به دست می آورد.

این تجربه باعث شد توقع او از خودش برای بوفه داری مدارس اندکی بالاتر برود؛ به همین خاطر با چاپ آگهی هایی شروع به خرید و فروش لوازم اداری دسته دوم می کند. کم کم چندین کارگاه تولید لوازم اداری راه اندازی می کند. اوایل کار فروش خوبی داشت ولی متاسفانه بعد از مدتی به خاطر عدم محاسبه ی دقیق حساب و کتاب ها دچار ورشکستی بزرگی می شود.

بابک بختیاری در این موقعیت تمام سرمایه ی خود را از دست می دهد و با سیصد میلیون تومان چک برگشتی راهی زندان می شود. اما جالب است بدانید که زندان هم برای بابک موقعیتی بود که فارغ از زندگی پرهیاهوی بیرون، بهتر و با آرامش بیشتری به آرزوهای خود بیندیشد. افکار و آرزوهایی که حتی با وجود شکست هایی که در مسیر زندگی متحمل شده بود نمی توانست لحظه ای به آن ها فکر نکند.

آغاز شکل گیری ایده ی بستنی آیس پک

پس از رضایت گرفتن از شاکی ها و آزاد شدن از زندان چند کار دیگر را نیز امتحان کرد که موفقیت چندانی به دست نیاورد. تا این که با یکی از دوستانش به کشور چین سفر کرد، در یکی از رستوران های آنجا آبمیوه ای خورد که نحوه ی سرو آن فکر بابک را به شدت مشغول کرد. یک لیوان دردار که از وسط آن یک نی برای نوشیدن وجود داشت. در آن زمان هرگز چنین لیوانی در ایران وجود نداشت. دوست بابک دستگاه ساخت آن را از چین خرید و باهم به ایران بازگشتند.

تمام فکر و ذهن بابک بختیاری تا مدت ها به این موضوع مشغول بود که چه محصول دیگری را می توان با این لیوان تولید کرد. تا این که یکی از خاطرات دوران کودکی به کمکش آمد. بابک زمانی که بچه بود، وقتی مادرش برای او بستنی می خرید، آن را در لیوانی می ریخت و آن قدر هم می زد تا رقیق شود. سپس چند عدد اسمارتیز به آن اضافه می کرد و آن را سر می کشید.

دوستان عزیز سایت پرورش افکار شکل گیری ایده ی بستنی آیس پک از یادآوری خاطره ی کودکی بابک بختیاری شروع شد. سپس با کمک وام و مقداری پول قرضی یک مغازه در شمال تهران میان دو بستنی فروشی بزرگ و معروف اجاره کرد. سپس روی یک تابلوی بزرگ بر سر در مغازه نوشت «شعبه مرکزی آیس پک»! آیس پک به معنی بستنی بسته بندی شده می باشد.

بابک بختیاری موسس آیس پک..

چگونگی تبلیغات و موفقیت برند آیس پک

تبلیغات بستنی آیس پک به شیوه ی دهان به دهان بود، یعنی مشتری ها با کسب رضایت از مزه و نحوه ی سرو این بستنی جدید خودشان بین دوستان و آشنایانشان تبلیغات می کردند. مردم با دیدن این بستنی جدید، لوگوی خاص و نام خارجی آن کنجکاو می شدند تا به این شعبه سر بزنند و این بستنی جدید که با نی خورده می شد را امتحان نمایند.

به عبارت دیگر نوآوری در بسته بندی، نوع و طراحی خاص لوگو، طراحی دکوراسیون داخلی مغازه و … سبب استقبال زیاد مردم از آیس پک و موفقیت سریع این برند جدید شد. به گونه ای که شعبه ی دوم آن خیلی سریع افتتاح شد. و جالب تر این که افراد بسیاری درخواست نمایندگی داشتند. این گونه بود که سیستم فروش زنجیره ای بستنی آیس پک وسعت پیدا کرد؛ به گونه ای که پس از شش ماه تعداد شعبه ها به ۱۰۶ تا رسید که در دنیا یک رکورد محسوب می شد، و تعداد افرادی که به طور مستقیم و غیرمستقیم از این تجارت سود می برند به حدود پنج هزار نفر رسید.

دستاوردهای بزرگ بابک بختیاری

بابک بختیاری پس از راه اندازی برند آیس پک در سن بیست و نه سالگی نه تنها موفق شد تمام سیصد میلیون تومان بدهی خود را پرداخت نماید، بلکه مبلغی حدود پنج میلیارد تومان سود به دست آورد. البته شایان ذکر است که ایشان کسب و کارهای شکست خورده ی قدیمی خود را مجددا احیا کرده و در زمینه ی رستوران داری و فروش مبلمان نیز به موفقیت های بزرگی به دست آورده اند.

دوستان عزیز پرورش افکار این نکته ی مهم را همواره به یاد داشته باشید که هر شکست یک تجربه ی طلایی برای رسیدن به موفقیت می باشد؛ بابک بختیاری نیز از تمام این شکست ها برای رسیدن به موفقیتی بزرگ یک پل محکم ساخت. او با تکیه بر توانایی های خود، پس از هر شکست با قدرت بیشتری روی پاهای خود ایستاد و باانگیزه و قدرت بیشتری در جهت رسیدن به اهداف و آرزوهای بزرگ خود حرکت کرد.

بابک بختیاری عوامل موثر در ایجاد یک کسب و کار را تخیل و رویاپردازی، باور شخص کارآفرین در به انجام رساندن ایده ی خود، برنامه ی ریزی کامل، شروع به کار و تلاش و هدف می داند.

بابک بختیاری موسس آیس پک

افتخارات بابک بختیاری

او تاکنون حدود ۱۷۰۰ شغل مستقیم و بیش از ۵۰۰۰ شغل غیرمستقیم ایجاد کرده است و به خاطر تلاش های بی وقفه ی خود در سال ۱۳۸۶ به عنوان کارآفرین نمونه استان تهران و کارآفرین برتر کشور، و در سال ۱۳۸۷ به عنوان کارآفرین نمونه ی کشوری انتخاب شد. همچنین برند آیس پک در سال ۱۳۸۸ به عنوان یکی از صد برند برتر ایرانی معرفی شد.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه