تکذیب آلوده بودن سیب‌های قرمز

عضو هیات مدیره اتحادیه باغداران خاطر نشان کرد: ماده سفید رنگی که بعد از تراشیدن سیب قرمز خارج می‌شود سم نیست و طبیعت این میوه چنین است و سیب برای ماندگاری خود این لایه را تولید می‌کند و در آلو سیاه نیز این ماده سفید ایجاد می‌شود پخش چنین فیلم‌های باهدف ضربه زدن به تولید داخلی منتشر می‌شود.

به گزارش «اکو نگار» و به نقل از ایلنا، مجتبی شادلو  با بیان اینکه وضعیت صادرات کیوی روان نیست، گفت: کیوی جزو محصولات ارگانیک ایران محسوب می‌شود و در پروسه تولید سم چندانی به آن زده نمی‌شود. باید بگویم که آفت شپشک توت در استان‌های شمالی دیده نشده است.

وی با بیان اینکه بعد از پس فرستادن محصول میزان خرید کیوی در داخل کشور کاهش پیدا کرده است، گفت: این ذهنیت برای مردم ایجاد شده که با خوردن کیوی سم وارد بدن خود می‌کنند اما این نکته را در نظر داشته باشید که شرایط اقلیمی و دسترسی به آفتاب مناسب باعث شده است که کیفیت محصولات باغی در کشور بالا و سلامت آنها تضمین شود. در فضای مرطوب قارچ رشد می‌کند این در حالیست که عموم محصولات باغی در ارتفاعات زاگرس و البرز تولید می‌شوند مناطقی که خشک و خنک هستند.

این فعال اقتصادی با اشاره به 2 دهه صادرات محصولات جالیزی و صیفی‌جات به روسیه، گفت: بعد از مرجوع شدن محموله‌ها معاونت بازرگانی وزارت خارجه باید با جدیت در این زمینه ورود و مسائل را حل و فصل می‌کرد اما متاسفانه این وزارتخانه چندان به وظایف خود عمل نمی‌کند.

عضو هیات مدیره اتحادیه باغداران بااشاره به باز نشر فیلم آلوده بودن سیب‌های قرمز، گفت: ماده سفید رنگی که بعد از تراشیدن سیب قرمز خارج می‌شود سم نیست و طبیعت این میوه چنین است و سیب برای ماندگاری خود این لایه را تولید می‌کند و در آلو سیاه نیز این ماده سفید ایجاد می‌شود پخش چنین فیلم‌های باهدف ضربه زدن به تولید داخلی منتشر می‌شود.

وی با اشاره به بالا بودن ضایعات محصولات باغی، خاطر نشان کرد: محصولات باغی زود فساد می‌شوند از این‌رو باغدار برای اینکه محصول روی دست‌اش نماند آن را زیر قیمت تولید عرضه می‌کند. تولید محصولات باغی بیش از نیاز داخلی است و ما چاره‌ای نداریم جز اینکه محدودیت‌های بازارهای صادراتی خود را هموار کنیم.

شادلو میزان تولید کیوی در سال جاری را حدود 370 هزار تن عنوان کرد و افزود: 13هزار هکتار از باغات نواز خزری کشور به تولید کیوی اختصاص داده شده است. بیشترین کیوی و مرغوب‌ترین کیوی در استان گیلان تولید می‌شود.

 به گفته وی، 50 درصد کیوی تولید شده در کشور مصرف می‌شود.

این فعال اقتصادی میزان صادرات کیوی در سال جاری را واقعی ندانست و افزود: آمارهای صادراتی دقیق نیست بخشی از کیوی که امسال صادر شد تولید سال گذشته است و نمی‌توان جزو آمار امسال محسوب کرد.

وی با بیان اینکه آبان آخرین فصل برداشت کیوی است، افزود: این محصول را می‌توان تا تابستان سال آینده در سردخانه‌ها نگه داشت. اما باز هم کیوی که در آبان برداشت ‌شده سفت و قندش بالا رفته است و می‌توان آن را از درخت چید.

شادلو در پاسخ به این پرسش که برخی باغداران هشدار دادند که اگر صادرات کیوی از سر گرفته نشود درختان خود را قطع می‌کنند آیا چنین سخنانی را تایید می‌کنید؟ گفت: این داد آخر باغداران است اما به شما بگویم که آنها این کار را نمی‌کنند چراکه درختان هویت باغداران هستند. درخت مرکبات بعد از 30 سال به اوج باردهی می‌رسند از این‌رو باغداری نمی‌تواند به سادگی از سرمایه خود بگذرد. بسیاری از باغداران در فکر توسعه بهره وری از باغات خود هستند.

وی با اشاره به جایگاه هند در صادرات کیوی، گفت: کشورهای اروپایی به دلیل بالا بودن ارزش‌هایی غذایی کیوی خریدار آن هستند اما به دلیل اعمال تحریم‌ها امکان مراودات پولی و بانکی با کشورهای اروپایی برای ما فراهم نیست از این‌رو صادرات ما محدود به کشورهای همسایه ( در بیشتر اوقات در غالب تهاتر) شده است.

بنا بر این گزارش، عبدالرحمن زاغی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد: در روزهای اخیر نامه‌ای از کشور روسیه دریافت کردیم که بنا به آن صادرات خشکبار و میوه کیوی به روسیه نیازمند بررسی آنالیز سموم ندارد ما این نامه را به مراکز قرنطینه‌ای و اتاق بازرگانی ارسال کردیم و صادرات میوه کیوی و خشکبار به روسیه  دوباره از سر گرفته شد.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه