انتقاد از دستور «ضدسلامت مردم» وزارت جهاد کشاورزی

دبیر انجمن صنعت بسته بندی گوشت کشور می‌گوید: حکم وزارت جهاد مبنی بر عدم قطعه بندی مرغ در کارخانجات، ناخواسته بهداشت، سلامت، اشتغال و محیط زیست را دچار بحران کرده است.

به گزارش اکونگار به نقل از اگروفودنیوز؛ مسعود رسولی، دبیر انجمن صنعت بسته بندی گوشت کشور گفت: وزارت جهاد کشاورزی حکم عدم قطعه بندی و بسته بندی مرغ در کارخانجات دارای مجوز که با شرایط بهداشتی فعالیت می‌کنند را صادر کرده است و ناخواسته بهداشت، سلامت، اشتغال و محیط زیست را دچار بحران کرده است.

او در دسترس نبودن مرغ قطعه بندی برای مصرف‌کنندگان را از تبعات این اقدام برشمرد و بیان کرد: گوشت مرغ با واسطه‌گری به یک شبکه غیر رسمی هدایت می شود و در نهایت در خرده فروشی ها به قیمت گزاف بفروش می‌رسد و دیگر فروشگاه زنجیره ای معتبر رقیب مغازه‌ها نیست.

رسولی گفت: مکان‌هایی مانند بیمارستان‌ها، رستوران‌ها، دانشگاه‌ها و غیره که نیاز به مرغ قطعه بندی دارند به صورت غیر بهداشتی و زیر زمینی تهیه می‌نمایند.

این فعال صنعت غذا عنوان کرد: حدود ۳۰ درصد لاشه مرغ، پوست، چربی، نوک، بال، دنبالچه و ضایعات است که به آلودگی محیط زیست منجر می‌شوند ولی پیش از این توسط کارخانجات به چربی صنعتی و خوراک دام و طیور تبدیل می‌شدند.

رسولی گفت: حدود یکصدهزار نفر ایرانی در این صنعت مشغول به فعالیت می‌باشند که این اقدام وزارت جهاد منجر به بیکاری کارگران و پرسنل کارخانجات شده است.

او اظهار کرد: خالی شدن یخچال‌های فروشگاه‌های زنجیره ای و عدم عرضه مرغ بسته بندی شده بهداشتی و عدم توان کنترل قیمت و نظارت و بازرسی توسط دولت از دیگر تبعات این اقدام است.

دبیر انجمن صنعت بسته بندی گوشت کشور ادامه داد: زنجیره تولید و توزیع از مزرعه تا فروشگاه که با سرمایه گذاری بسیار زیاد بخش خصوصی ایجاد شده بود، از بین رفت.

او خاطرنشان کرد: شاید این ایده توسط واسطه هایی مطرح شده که مرغ را در میدان بهمن تحویل میگیرند و به مغازه دار یا خریداران مرغ قطعه بندی زیر زمینی می‌فروشند؛ زیرا که تنها منفعت این کار برای دلالان است.

مسعود رسولی در پایان گفت: زمانی که میزان عرضه و تقاضای یک کالا هم خوانی ندارد و دولت قصد کنترل قیمت را دارد باید به شبکه های رسمی قابل پایش هدایت کند.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه