اعلام چگونگی صرفه‌جویی ۴.۴ میلیون یورویی تیپیکو

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین (تیپیکو) برای سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۲/۳۱ روز یکشنبه ۱۸ شهریور ماه ۱۴۰۲ در مجموعه فرهنگی و ورزشی تلاش در تهران برگزار شد که در پایان، صورت‌های مالی شرکت برای سال منتهی به ۱۴۰۲/۰۲/۳۱ و گزارش فعالیت هیات مدیره مورد بررسی و تصویب مجمع قرار گرفت. همچنین ۹۰ درصد سود شرکت در سال مالی یاد شده بین سهامدار تقسیم شد.

به گزارش اکونگار به نقل از فانا؛ منصور نکویی‌نیا، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین (تیپیکو) در مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت گزارشی را از فعالیت این شرکت در سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۲/۳۱ ارائه کرد که اهم موارد آن به شرح زیر است:

- درآمد عملیاتی گروه تیپیکو در سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۲/۳۱ با افزایش ۶۲ درصدی نسبت به سال مالی قبل از آن به بیش از ۳۵۷ میلیون ریال رسید.

- سود عملیاتی گروه تیپیکو با افزایش ۴۶ درصدی به بیش از ۹۸ میلیون ریال رسید.

- سود خالص گروه با افزایش ۳۶ درصدی به بیش از ۶۷ میلیون ریال رسید.

- تعداد کارکنان گروه تیپیکو با افزایش ۳۳۲ نفری در سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/۰۲/۳۱ به ۱۰ هزار و ۶۵۶ نفر رسید که این افزایش ناشی از بکارگیری نیروهای جدید در پروژه‌های در دست اجرا بود.

- چشم‌انداز گروه تیپیکو این است که تا سال ۱۴۰۶ بتواند سهمی معادل یک سوم از بازار دارویی کشور را بدست آورد.

- حجم بازار داروی ایران در سال ۱۴۰۱ با افزایش ۹۱ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۲۷ هزار میلیارد تومان شد.

- حجم بازار داروهای تولید داخل در سال ۱۴۰۱ با افزایش ۴۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۸۲ هزار میلیارد تومان شد.

- در سال ۱۴۰۱، ۶۴ درصد بازار دارویی کشور متعلق به داروهای تولید داخل و ۳۶ درصد متعلق به داروهای وارداتی بود.

- گروه تیپیکو در سال ۱۴۰۱ با فروش بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومانی سهمی معادل حدود ۱۷ درصد از کل بازار دارویی کشور را به خود اختصاص داد.

- براساس آمارنامه دارویی سال ۱۴۰۱، هلدینگ تیپیکو با سهم ۱۷.۵ درصدی در رتبه نخست هلدینگ‌های دارویی کشور از نظر سهم بازار قرار گرفت. کوبل با ۹.۳ درصد و بانک ملی نیز با ۷.۴ درصد سهم در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

- گروه تیپیکو در سال ۱۴۰۱ سهمی معادل ۲۳ درصد از بازار داروهای تولید داخل را به خود اختصاص داد.

- شرکت‌های گروه تیپیکو در حال حاضر بالغ بر ۱۷۵۰ محصول در گروه‌ها و کاربردهای مختلف دارند و ۱۲۰ محصول جدید هم در مرحله ورود به بازار است.

- ۲۷ پروژه در زمینه‌های مختلف (ایجادی، توسعه‌ای، نوسازی و بهسازی و ستادی) به ارزش ۹۵۲ میلیارد تومان در شرکت‌های زیرمجموعه گروه تیپیکو در دست اجرا هستند.

- شرکت‌های گروه تیپیکو در سال مالی ۱۴۰۱ در مجموع به ۳۴ کشور جهان ۲۱.۱ میلیون دلار صادرات داشتند. همچنین در مجموع ۱۴۴ قلم محصول نهایی و ماده اولیه توسط شرکت‌های گروه تیپیکو صادر شد.

- قرار است سهام دو شرکت آنتی‌بیوتیک‌سازی ایران و پخش دارویی اکسیر تا پایان سال جاری در بورس عرضه شوند.

- بابت مابه‌التفاوت ارزی ناشی از اجرای طرح دارویاری، شرکت‌های تیپیکو باید در مجموع حدود ۷۰۶۹ میلیارد ریال پرداخت کنند که شرکت‌ها معادل این رقم را در صورت‌های مالی خود به عنوان ذخیره در نظر گرفته‌اند.

- بعد از اجرای طرح دارویاری، سود ناویژه برخی محصولات تیپیکو حتی به منفی ۲۴۰% هم رسید اما با توجه رسالتی که داریم، تولیدمان هیچ‌وقت متوقف نشد.

- هم‌اکنون حاشیه سود داروهای تیپیکو بین ۷ تا ۴۰ درصد است و داروی با حاشیه سود منفی و زیان‌ده نداریم اما بعد از اجرای دارویاری تا مدتی تحت فشار زیادی قرار داشتیم.

- در گروه تیپیکو سیاستگذاری خرید راهبردی مواد اولیه دارویی که بیشترین ارزبری را دارند، از طریق برگزاری مناقصه بین‌المللی اجرایی شد و در ابتدای سال با خرید راهبردی دو ماده اولیه دارویی توانستیم به عنوان یک آزمون بیش از ۴.۴ میلیون یورو صرفه‌جویی داشته باشیم که این سیاست موفق با برگزاری مناقصه بین‌المللی ۶۱ قلم ماده اولیه دارویی دیگر تداوم می‌یابد که آثار و برکات این سیاست تا نیمه سال ۱۴۰۳ از نظر مالی مشخص خواهد شد.

- با اقدامات و پیگیری‌های حقوقی در ارتباط با ۱۵ پرونده حقوقی مهم، موفق شدیم حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان از اموال تیپیکو را حفظ کنیم.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه