پنجمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس افتتاح شد

پنجمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس امروز ۳۱ مرداد در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی ایران مال افتتاح شد.

به گزارش اکونگار به نقل از ایفنا؛ در این مراسم محمد مهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: صنعت داروسازی و به خصوص صنعت تولید مواد اولیه دارو یکی از صنایع مورد تأکید دولت است. این در حالی است که پیش از انقلاب در کشور این صنعت را نداشتیم و پس از انقلاب و با همت نخبگان این عرصه، موفق به دستیابی به صنعت تولید مواد اولیه دارو شدیم. در شرایط کنونی بیش از ۵۰ واحد تولیدی در زمینه مواد اولیه دارو داریم که ظرفیتی بالغ بر ۷۵ هزار تن دارند و ۲۰ هزار تن مواد اولیه تولید می‌کنند.

اوادامه داد: ۹۰ درصد این واحدهای تولیدی دانش بنیان هستند که بر اساس بررسی‌هایی که ما انجام دادیم می‌توانند ۷۲ درصد مواد تولیدکننده دارو را تأمین کنند. همچنین در این زمینه ۴۹۰ مولکول شیمایی صاحب پروانه تولید شده‌اند. این در حالی است که نزدیک به صد درصد بسته‌بندی دارو در کشور انجام می‌شود. البته آمارهای منفی نیز در این زمینه وجود دارد. در سال گذشته با رشد منفی ۵ درصد در صنعت دارو مواجه بودیم. متوسط رشد صنایع در کشور در سال گذشته ۹ درصد بوده و تنها صنعتی که دارای رشد منفی بود صنعت دارو بود. به همین دلیل ما امیدواریم بتوانیم در این صنعت نیز در آینده شاهد رشد باشیم.

از سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی دعوت می‌کنیم

مرتضی شاه میرزایی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در این مراسم گفت: ما در زمینه صنعت دارو طرح‌های بزرگی را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که به نتیجه رساندن آن نیازمند تلاش و عزم راسخ همه کسانی است که در این حوزه فعالیت می‌کنند. در این زمینه ما نیازمند حمایت سرمایه‌گذارانی هستیم که بتوانند ما را در این مسیر یاری کنند. به همین دلیل شرکت ملی پتروشیمی به عنوان سیاست‌گذار و راهبر در این حوزه از همه کسانی که توانایی سرمایه‌گذاری دارند دعوت می‌کند در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند.

او افزود: در دنیای امروز طبیعت دیگر مانند گذشته توانایی برآورده کردن نیازهای انسان را ندارد. به همین دلیل انسان به دنبال استفاده از پتروشیمی در برآورده کردن نیازهای خود است. براساس تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته بیش از ۹۵ درصد صنایع آینده بشریت به پتروشیمی ارتباط دارد و به همین دلیل تقویت صنایع پتروشیمی یک نیاز اساسی در کشور است.

اقدام انتحاری سازمان توسعه و تجارت صنعت دارو را زمین زد

سخنران بعدی مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو بود. وی در این مراسم گفت: در زمینه تنظیم گری صنعت دارو برخی نهادها مانند وزارت صمت و وزارت نفت رویکرد هم‌افزایی در پیش‌ گرفته‌اند در حالی که برخی نهادها مانند بانک مرکزی و شرکت نیکو که زیرمجموعه وزارت نفت به شمار می‌رود رویکرد محدودکننده دارند که سبب محدودیت‌هایی در بازار دارو در کشور شده است.

او تصریح کرد: در بهمن ماه سال گذشته سازمان توسعه و تجارت در یک اقدام انتحاری همه سیاست‌های گروه کالایی ۲۱ را که مبتنی بر ارز بود ابطال کرد. به همین دلیل نیز ما از بهمن ماه سال گذشته تا اردیبهشت امسال زمین خوردیم و در زمینه مدیریت تولید و واردات با چالش‌های جدی مواجه بودیم.

محمدی افزود: در شرایط کنونی و علی رغم مشکلاتی که داشتیم ما در شرایط خوبی قرار داریم. در سال گذشته داروهای آنتی‌بیوتیک و بیهوشی در کشور به اندازه نیاز وجود نداشت که در شرایط کنونی خوشبختانه وجود دارد. سرم ها تزریقی و داروهای اعصاب و روان نیز در سال گذشته با چالش مواجه بود که در شرایط کنونی ما در وضعیت خوبی در این زمینه قرار داریم.

لازم به ذکر است برخلاف سال‌های گذشته که این نمایشگاه با حمایت وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو راه‌اندازی می‌شد امسال با حمایت وزارت نفت و شرکت ملی پتروشیمی راه‌اندازی شده است.

نمایشگاه فارمکس یکی از بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های تخصصی صنعت دارویی در ایران است که شرکت‌های تولیدکننده دارویی، تجهیزات پزشکی و دارویی، مواد اولیه دارویی و ماشین‌آلات تولید دارو به نمایش گذاشته می‌شوند. امسال ۵۳۰ شرکت داخلی و خارجی در این نمایشگاه حضور دارند.

این نمایشگاه از ۳۱ مرداد تا سه شهریور در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی ایران مال برگزار می شود و بازدید برای عموم رایگان است.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه