هدفگذاری سندیکای مواد اولیه دارو برای حضور در بازارهای جهانی
نائب رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد اولیه گفت: امروز ما می توانیم در موارد قابل توجهی مواد خام پتروشیمی را به مواد پیشتاز موثره دارویی تبدیل کنیم و به این صورت ما میتوانیم با دنیا رقابت کنیم و وارد بازارهای جهانی شویم.
به گزارش اکونگار به نقل از دوشنبههای دارویی؛ محمدرضا موسوی، فعال صنعت دارو و مواد اولیه دارویی و نائب رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد اولیه درخصوص چشم انداز صنعت مواد اولیه دارویی اظهار داشت: بزرگترین چالشی که صنعت دارو امروز گرفتار آن است، بحث ارز ترجیحی و حمایتی است چراکه این ارز باعث ایجاد برخی ریسک ها و امور غیراستاندارد شده است یک تولیدکننده برای تولید ماده موثره، ممکن است از چندین نوع ماده استفاده کند که برای واردات یک یا دو ماده ارز ترجیحی بگیرد اما سایر اقلام از جمله حلال ها و موادی که از پتروشیمی تهیه می شوند، هزینه های انرژی، بسته بندی و موارد دیگر بر اساس ارز آزاد یا نیمایی محاسبه می شود و این محاسبه ارز دو نرخی، موجب باخت تولیدکننده با شخصی که مواد موثره یا فینیش پروداکت را از مسیر واردات و با ارز حمایتی تامین کرده، می شود. اگر بحث حمایت از تولید در میان است، باید پارامتر ارزبری همواره در نظر گرفته شود.
امروز ما می توانیم در موارد قابل توجهی مواد خام پتروشیمی را به مواد پیشتاز موثره دارویی تبدیل کنیم و به این صورت ما میتوانیم با دنیا رقابت کنیم و وارد بازارهای جهانی شویم.
اگر می خواهیم صادرات محور باشیم و واقع بین باشیم، نباید تلاش کنیم که فقط محصول نهایی را صادر کنیم بلکه از زمینه های جدید و تولید محصولات خاص و با فرمولاسیون های به روز به این بازارها ورود کنیم که هم ارزش افزوده بهتری برای زنجیره خواهد داشت و هم رقابت پذیری بسیار بالاتری خواهد داشت.