راهکارهای توسعه صادرات محصولات غذایی
رئیس هیئت مدیره شرکت فرآوردههای غذایی سمیه گفت: رفع تعهد ارزی و موارد مربوط به آن باعث سخت تر شدن شرایط صادرات در ایران شده است.
به گزارش اکونگار به نقل از اگروفودنیوز؛ محمدعبدالهی، رئیس هیئت مدیره شرکت فرآوردههای غذایی سمیه در خصوص تاثیر پیمان سپاری ارزی و یا مدت زمان معین شده برای برگشت ارز حاصل از صادرات بر صادرات محصولات غذایی گفت: رفع تعهد ارزی و موارد مربوط به آن باعث سخت تر شدن شرایط صادرات شده است.
او با بیان اینکه تراکنشهای مالی و ورود ارز به ایران یکی از چالشهای رفع تعهد ارزی است افزود: اختلاف قیمت موجود در بازار ارز (ارز آزاد، نیما و …) باعث عدم همخوانی قیمت فروش محصول با احتساب بهای تمام شده و وجه دریافتی می گردد.
رئیس هیئت مدیره فرآورده های غذایی سمیه تصریح کرد: به دلیل وجود اختلاف قیمت ارز، شرکت هایی که رفع تعهد نمی کنند قیمت فروش پایین تری به مشتریان ارائه میدهند که علاوه بر اینکه کار را برای شرکت هایی که رفع تعهد می نمایند دشوار نموده، کارت آنها پس از مدتی تعلیق می گردد و یا ناگزیر به استفاده از کارت بازرگانی غیر، فروش غیر رسمی و یا نهایتاً عدم فعالیت میشوند.
این فعال صنعت غذا بیان کرد: در مواردی که صادرکننده قصد استفاده از ارز حاصل از صادرات برای واردات دارد، بعضاً مدت زمان رفع تعهد ارزی با توجه به فرآیند واردات و فاصله کشور مبدا کافی نمی باشد.
عبدالهی برای افزایش صادرات غیرنفتی، توسعه روابط بین المللی جهت سهولت تراکنشات مالی و لجستیک با ایران را پیشنهاد نمود و گفت: مشارکت بیشتر دولت برای حضور در نمایشگاه های بین المللی و اعزام هیئت های تجاری به صورت تخصصی، توسعه فعالیت های رایزن های اقتصادی ایران به خصوص در کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور و سهولت فرآیند واردات مواد اولیه جهت تولید کالا و صادرات آنها از دیگر راههای توسعه صادرات غیرنفتی است.