چالشهای کسبوکارها در دست تغییر
یک کارآفرین معتقد است که چالشهای کسب و کارها تغییر کرده است.
به گزارش اکونگار، بیست و سومین نمایشگاه صنعت تهران با استقبال صنعتگران، معدنکاران و ماشینسازان ایرانی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد. اکونگار در حضوری میدانی به سراغ صنعتگران حاضر در نمایشگاه رفته و از چشمانداز و چالشهای آنها پرسیده است.
مهرداد عالیپور هریسی، بنیانگذار و مدیرعامل «پنتر» تولیدکننده نوشتافزار در گفتگو با اکونگار گفت: اگر بخواهم در یک جمله فارغ از مزایا و معایب حال حاضر صنعت صحبت کنم؛ میخواهم به فرصتهای موجود در حوزه کارآفرینی اشاره کنم. در صنعت شرایط کارآفرینی عالی است و زمینههای خوبی وجود دارد
او ادامه داد: چالشهای ما در صنعت نسبت به دو سال پیش بسیار تفاوت کرده است. قوانینی که دوسال پیش بر سر راه مجوزهای کسب و کار وجود داشت بسیار سختگیرانه بود. گاهی ممکن بود دریافت یک مجوز ماهها زمان ببرد و یا در نهایت شخص موفق به کسب مجوز نشوند؛ اما در دو سال اخیر با سیاست درهای باز وزرات صمت کسب مجوز بسیار آسانتر شده و همچنین شرایط واگذاری زمین برای شرکتهای دانش بنیان تسهیل شده است.
او اضافه کرد: من مهمترین چالش این روزهای صنعت را فعالیتهای موازی در ساختار نهادی کشور میدانم. از یک سو معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و از یک سو قوه قضاییه در بخش نام و نشان تجاری فعالیت میکنند. گاهی انجمنها و تشکلهایی که رقیب شما هستند برای موارد گوناگون کسب و کار شما تصمیم میگیرند.
مدیرعامل گروه کارآفرینی پنتر گفت: این مشکلات قابل رفع هستند و ربطی به تحریمها ندارد. به نظر من بازنگری در ساختار نهادی کشور در سازمانها، ارگانها و انجمنها مهمترین جریان این روزها است.
او ادامه داد: من ایمان دارم که ما بیش از سرعت قابل انتظار رشد خواهیم کرد و اگر حمایتی در کشور وجود داشته باشد، ما میتوانیم تا چند سال آینده نام خود را در تراز نام و نشانهای تجاری درجه یک جهان ثبت کنیم.
او در پایان افزود: من نمایشگاه امسال را بینظیر میدانم. من بعد از حضور در بسیاری از نمایشگاههای بینالمللی جهان و به عنوان متخصص دانشگاهی رشته کارآفرینی و هم به عنوان کارآفرین برتر ملی این نمایشگاه از لحاظ وسعت و تعداد غرفه بینقص دیدم. فناوریهایی را در این نمایشگاه میبینیم که میتواند بازاری رقابتی در جهان ایجاد کند.