قیمتگذاری دستوری، چالش اصلی صنعت نساجی
مدیرعامل گروه نساجی ساینا گفت: دولت بدون دخالت در تعیین قیمت ها باید نقش تنظیم کننده داشته و اجازه دهد نظام عرضه و تقاضا بر بازار حاکم باشد.
به گزارش اکونگار به نقل از تولید آنلاین؛ بهروز محمدی، مدیرعامل گروه نساجی ساینا در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه صنعت نساجی در خصوص فعالیت این مجموعه گفت: مجتمع کارخانجات ساینا مشتمل بر هفت واحد صنعتی از صنایع پایین دستی پتروشیمی، تولیدکننده الیاف پلی استر در کشور میباشد که ظرفیت این مجموعه تولیدی، حدود دویست و پنجاه تن انواع الیاف پلی استر، از ۱.۵ دنیر تا ۱۵ دنیر در روز است و انواع الیاف ری سایکل، الیاف سالید، الیاف هالو، الیاف استیبل کتن تایم تولید میشود.
او با بیان اینکه این الیاف در صنایع ریسندگی، پر کنی، فرش، موکت و مبلمان مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: بیش از ۴۰درصد از محصولات تولیدی گروه نساجی ساینا صادر میشود و این هلدینگ چهار دوره متوالی نیز به عنوان صادرکننده نمونه ملی انتخاب شده است.
مدیرعامل مجتمع کارخانجات ساینا در خصوص چالشهایی که به عنوان یک صادرکننده با آن مواجه است، اظهار کرد: مشکلات موجود مختص به صنعت نساجی نیست و تمام صنایع را شامل میشود. بازگرداندن ارز حاصل از صادرات از مشکلات موجود در صادرات است و اینکه بدون هیچ تفکری هر روز بخشنامه ای مغایر با بخشنامه های پیشین صادر میشود.
او گفت: تحریمهای داخلی بیش از تحریمهای خارجی آزار دهنده است و صادرکنندگان به شیوه ای تحریم های خارجی را حل میکنند ولی در کشور صادرات هیچ متولی ای ندارد.
این فعال صنعت نساجی عنوان کرد: وزارت صنعت، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی هر یک از متولیان صادرات هستند و این ناهماهنگی بین بخشها باعث برطرف نشدن مشکلات صادرات میشود.
محمدی ادامه داد: وزیر جدید صمت از جنس صنعت هستند و امیدوارم آقای علی آبادی تا انتهای سال به مشکلات صادرات پایان دهند.
مدیرعامل گروه نساجی ساینا از قیمت گذاری دستوری به عنوان چالش اصلی این صنعت نام برد و افزود: ورود دولت به بازار به صنعت نساجی آسیب وارد کرده است، دولت فقط نقش تنظیم کننده داشته و اجازه دهد نظام عرضه و تقاضا بر بازار حاکم باشد.
محمدی که عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران نیز است در خصوص مشارکت بخش خصوصی در تصمیمگیریهای دولتی گفت: در یک کشور شعارزده زندگی می کنیم و شعارهای انتخاباتی با واقعیت متفاوت است. پس از گذشت حدود هفت ماه از سال و گذشت حدود پنج ماه از انتخابات اتاق بازرگانی ایران هنوز یک جلسه با رییس اتاق به عنوان منتخب بخش خصوصی تشکیل نشده است در صورتی که جلسه شورای گفتگو بخش خصوصی با دولتی هر ماه باید تشکیل گردد.
او در خصوص افزایش تولید در گروه نساجی ساینا افزود: به منظور افزایش ظرفیت تولید در حال مذاکره با یک شرکت چینی برای خرید ماشین آلات جدید هستیم که تا شش ماه آینده پس از تکمیل نصب و راه اندازی، هفتاد تن به ظرفیت تولید مجموعه اضافه خواهد شد.
مدیرعامل نساجی ساینا نمایشگاه امسال را مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: شرکت های خارجی و داخلی استقبال خوبی از نمایشگاه داشتند و با توجه به برگزاری نمایشگاه در نیم سال دوم سال یکی از موفق ترین نمایشگاه ها از لحاظ نتیجه گیری، مشارکت و بازدیدکنندگان حرفه ای بوده است.
بهروز محمدی در پایان نقش رسانه را در اطلاع رسانی تاثیرگذار دانست و خاطرنشان کرد: امیدواریم دولت صدای تولیدکنندگان را بشنود و سال پرباری در صنعت نساجی شاهد باشیم.