صنعت ساختمان، غریبه با فناوری و تحول
رئیس هیات مدیره انجمن تولید کنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان، مشکل هوشمند نشدن ساختمان های کشور را در نبود زیرساخت های مناسب و کافی برای اجرایی شدن این امر دانست.
به گزارش اکونگار به نقل از چابک آنلاین؛ عبدالرضا فریدنایینی، رئیس هیات مدیره انجمن تولید کنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان گفت: استقبال برای ساخت خانه های هوشمند در کشور زیاد بوده و در جوامع بزرگ مهندسی و جوامع دانشگاهی معتبر نیز مباحثی مانند هوشمند سازی که مباحث روز دنیا است در این حوزه ها به گفتمان قالب تبدیل شده است.
وی، در عین حال اذعان داشت که این مباحث مربوط به نسل چهارم تحولات صنعتی بوده وبرای تحقق این اهداف لازم است به لحاظ فناوری، شرایط آن وجود داشته باشد، اما متاسفانه فرایند صنعت ساختمان پشت دیوار نسل دوم تحولات صنعتی زمینگیر شده است.
رئیس هیات مدیره انجمن تولید کنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان، افزود: تا زمانی که زیرساخت های مناسب برای اجرایی شدن خانه های هوشمند وجود نداشته باشد، قادر نخواهیم بود قبل از توسعه صنعتی ساختمان این اهداف را محقق کنیم و این مباحث در سطح گفتمان باقی خواهند ماند.
فرید نایینی، در مورد نقش آفرینی سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری ها و وزارت راه و شهرسازی در زمینه توسعه هوشمند سازی صنعت ساختمان، ادامه داد: همه ارگان ها توانایی تاثیرگذاری در این زمینه را دارند و مهمترین موضوع ایجاد زیر ساخت های مورد نیاز هوشمند سازی ساختمان است و سازمانهایی مثل نظام مهندسی ساختمان مشکلات زیادی را در بحث زیر ساخت فنی و مهندسی دارند و به دلیل نبود زیر ساخت ها توانایی ورود به این حوزه را ندارند.
وی خاطرنشان کرد: سه عنصر اصلی در حال حاضر در جامعه مهندسی غیبت دارند که شامل برنامه ریزی ، بستر سازی و سازمان دهی زیرساخت ها است.
رئیس هیات مدیره انجمن تولید کنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان، گفت: در زمینه برنامه ریزی و تدوین طرح جامع توسعه صنعتی،باید طرح جامع مسکن را روز آمد کرد و باید یک ساختار برای جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات ایجاد شود.
نایینی افزود: در حوزه بستر سازی باید نظام فنی و اجرایی را برای تولید صنعتی و هوشمند سازی سازگار کرد وضوابط و معیار های طراحی و تولید صنعتی در قالب مبحث 11 مقررات ملی ساختمان را تدوین کرد و ادامه داد که در این راستا باید نظام آموزش و تخصص ها با یکدیگرساز گار شوند.
وی بیان کرد: در زمینه سازمان دهی زیر ساخت ها و نیروی کار در بخش ساختمان باید گواهی تخصص فراگیر وجود داشته باشد و مواد و مصالح نیز باید استانداردهای فراگیرداشته باشند.
به گفته این فعال صنعت ساختمان، باید استانداردهای ساختمان سبز و پایدار تدوین و ابلاغ شوند و مشوق هایی برای حضور نظام دانشگاهی و جامعه مهندسین در بخش صنعتی سازی طراحی شود.
رئیس هیات مدیره انجمن تولید کنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان اطمینان داد که با آماده سازی این زیر ساخت ها، به تولید صنعتی ساختمان نزدیک تر شده و بعد می توان به نسل چهارم تحولات صنعتی رسید.