تشکلهای صنفی عامل سقوط صنعت ساخت
عضو هیات مدیره انجمن شرکتهای ساختمانی ایران میگوید: در طول بیست سال گذشته، روندی که در تشکلهای صنفی طی شده است منفی بوده و امروزه تشکلهای صنفی ما، به ویژه در حوزه ساختمان، در رقابت با یکدیگر باعث تضعیف اقدامات خود شدهاند.
به گزارش اکونگار به نقل از صما؛ بیژن سعید آبادی، عضو هیات مدیره انجمن شرکتهای ساختمانی ایران در گفتوگویی به بررسی چالشهای صنعت ساختمان و نقش تشکلهای صنفی در توسعه این بخش پرداخت و با تأکید بر لزوم همکاری میان بخش خصوصی و دولت، اظهار داشت: «کاهش سرمایهگذاری دولت در پروژههای عمرانی باعث شده است که بخش خصوصی باید نقش بیشتری در ایجاد اشتغال و توسعه ایفا کند.»
سعید آبادی با تأکید بر لزوم توجه به مسائل کلیدیتر در حوزه ساختمان، گفت: «در طول بیست سال گذشته، روندی که در تشکلهای صنفی طی شده، منجر به توسعه مناسب بخش صنفی کشور نشده است. بلکه این روند منفی بوده و امروزه تشکلهای صنفی ما، به ویژه در حوزه ساختمان، در رقابت با یکدیگر باعث تضعیف اقدامات خود شدهاند.»
او با اشاره به ماده ۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، اظهار داشت که اتاقها باید نسبت به ساماندهی تشکلها اقدام کنند. او افزود: «در حالی که اتاقها به تأسیس پلاتفرمها اقدام کردهاند، اما جایگاه رسمی این تشکلها مشخص نشده است. این موضوع میتواند ظرفیت بالایی برای ساماندهی ایجاد کند.»
سعید آبادی همچنین درباره محدودیت منابع در تشکلهای صنفی اشاره کرد و گفت: «در حالی که ما در انجمنهای صنفی خود منابع زیادی داریم، این منابع به درستی به کار گرفته نمیشوند.»
او در بخش دیگری از سخنان خود، به وضعیت بخش خصوصی و چالشهای پیمانکاران و مهندسین مشاور قدیمی اشاره کرد و گفت: «بسیاری از پیمانکاران و مهندسان مشاوری که سابقه پنجاه تا شصت ساله دارند، هنوز در این حرفه مشغول به کار هستند. این افراد میتوانند با تجمیع و مشارکت، به ایجاد اشتغال و تولید در جامعه کمک کنند. اما عدم وجود مقررات و قوانین مشارکتی مانعی بزرگ در این مسیر است.»
سعید آبادی در پایان به اهمیت همکاری بین بخش خصوصی و دولت برای توسعه پروژههای عمرانی اشاره کرد و افزود: «با توجه به کاهش سرمایهگذاری دولت در پروژههای عمرانی، باید همکاری بین بخش خصوصی و دولت یا حتی به صورت مستقل از بخش خصوصی، تقویت شود. این امر میتواند زمینه ایجاد اشتغال و توسعه در صنعت ساختمان را فراهم کند.»