ابهام در نحوه نظارت بر عملکرد مسکنسازان چینی در ایران
مدیر عامل گروه صنعتی فیبو بر لزوم مشخص شدن گروه های ناظر بر عملکرد پیمانکاران چینی و همچنین نوع مصالح به کار رفته در پروژه ها تاکید کرد و گفت: اگر قرار باشد ناظر پروژه از طرف کارفرما یا پیمانکار پروژه انتخاب شود، خلاف قواعد بین المللی ساخت و تمام قراردادهای رایج حقوق خصوصی، مدنی و تجاری است.
به گزارش اکونگار به نقل از ساختمان آنلاین؛ کامبیز یوسفی، مدیر عامل گروه صنعتی فیبو اظهار داشت: ابتدا باید تشکرکنم از تمامی عزیزانی که در فضای تحریم، راه حل تهاتر نفت با خدمات صنعت ساختمان و نیازی که کشورمان در صنعت ساختمان دارد را پیگیری کرده اند و امروز این هدف در حال به نتیجه رسیدن است. تحقق چنین هدفی شاید ماحصل چندین سال پیگیری مدیران ارشد کشورمان باشد که به عنوان یک کارشناس قدردان این زحمات هستم.
او گفت: اما به عنوان یک پرسشگر می خواهم وارد صحنه شوم و همچنان که در مصاحبه های خبری پیشین خود در مورد کیفیت بهره برداری و کیفیت خدماتی که پیمانکاران چینی در صنعت ساختمان قرار است ارایه دهند، پرسشگری کردم، مجددا این موضوع را طرح کرده و اصرار دارم که مسوولان پاسخ دهند که گروه ناظر بر عملکرد فعالیت پیمانکاران چینی کدام شرکت است.
یوسفی تاکید کرد: وقتی یک شرکت بین المللی به عنوان پیمانکار پروژه های ساختمانی داخلی انتخاب می شود، جای سوال این است که ناظر از کدام شرکت انتخاب می شود، آیا ناظر می تواند از کشورکارفرما باشد؟ یا باید از کشور سومی انتخاب شود؟ یا از یکی از مراجع بین المللی مورد تایید از مجامع صنعت ساختمان باید استفاده شود؟
او افزود: در صنعت ساختمان همواره سه راس مثلث شامل کارفرما، پیمانکار و ناظر وجود دارد. در خصوصحضور چینی ها در صنعت ساختمان، کارفرما کشور خودمان و پیمانکار شرکتهای چینی است اما ناظر مشخص نیست. در واقع ناظر پروژه در هاله ای از ابهام است. چرا که اگر قرار باشد ناظر پروژه از طرف کارفرما یا پیمانکار پروژه انتخاب شود، خلاف قواعد بین المللی ساخت در تمام قراردادهای رایج حقوق خصوصی، مدنی و تجاری است.
مدیر کل سابق فدراسیون بین المللی املاک و صنعت ساختمان (FIABCI) ادامه داد: مساله دیگر در مورد انتخاب مصالح ساختمانی است. عزیزانی که همکار ما هستند می دانند که معمولا در پیوست قراردادهای ساخت، لیست مصالح ساختمانی وجود دارد، در مورد حضور پیمانکاران چینی، لیست مصالح ساختمانی باید مشخص شود.
همچنین باید مشخص شود این مصالح قرار است از کجا تامین شود؟ اگر قرار است در کشور چین تامین شود، باید گرید و کیفیت آنها مشخص شود. در عین حال باید مشخص شود این مصالح مورد تایید کدام نهاد استاندارد قرار می گیرد.
یوسفی با یادآوری این موضوع که بسیاری از مصالح ساختمانی با کیفیت در کشور ما از سوی سازمان ملی استاندارد و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مورد تایید قرار می گیرد، تاکید کرد: ما در سالهای گذشته شاهد ورود مصالح ساختمانی بی کیفیت چینی نظیر آهن و… در کشور بوده ایم و گزارشهای این موضوع قطعا مورد بررسی قرار گرفته است، به طوری که جلوی واردات این مصالح از سوی نهادهای مربوطه گرفته شد. با توجه به این امر لیست مصالح ساختمانی که قرار است مورد استفاده قرار بگیرد باید شفاف سازی شود.
او تصریح کرد: قطعا شفافسازی لیست مصالح ساختمانی به جامعه مهندسی کشور و دلسوزان صنعت ساختمان اطمینان و آرامش میبخشد و میتواند به جلوگیری از ورود مصالح نامناسب و بی کیفیت به کشور کمک کند.