سود قطعه‌سازان از گرانی خودرو / خودروسازان با کاهش تولید بازار را مهندسی می‌کنند

نایب رییس کمیسیون صنایع مجلس گفت: گاهی کاهش تولید حربه‌ای برای برخی از ذینفعان محسوب می شود که با تنظیم میزان عرضه به بازار، قیمت را به نفع خودشان مهندسی می‌کنند

به گزارش اکونگار، در یک ماه اخیر قیمت خودروهای داخلی حدود 5درصد گران شده است. از سوی دیگر عرضه قطره‌چکانی خودرو از سوی خودروسازان به بازار، یکی از دلایل مهم افزایش قیمت‌ها در یک ماه اخیر عنوان شده که مورد نقد بسیاری از کارشناسان قرار گرفته است. 

در روزهای پایانی آذرماه، مرکز پژوهش‌های مجلس گزارشی را منتشر کرد که نشان می‌داد تولید خودرو و قطعات در آبان ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بر مبنای آمار شرکت‌های بورسی 28.3 درصد کاهش داشته است. نایب رییس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی درباره آمارهای ارایه شده و کاهش میزان تولید گفت: گاهی کاهش تولید حربه‌ای برای برخی از ذینفعان محسوب می‌شود. 

سخنگوی انجمن قطعه‌سازان: پول را به جای واردات خودرو صرف تکنولوژی و تجهیزات کنیم​

روزنامه دولت علیه خودروسازان/ سایپا و ایران خودرو، ماشین احتکار می‌کنند، تولید را هم کاهش داده‌اند​

ذی‌نفعان کاهش تولید خودرو چه گروه‌هایی هستند؟

به گزارش ایسنا، مهدی عسگری، گفت: در وهله اول باید ریشه‌ها و علت کاهش تولید قطعات خودرو مورد بررسی قرار گیرد؛ به نظر می‌رسد چرخه معیوب غیرطبیعی در حال اتفاق افتادن است که دارای یک سری ذی‌نفعانی بوده که نفع آنها در کاهش تولید خودرو است.

وی توضیح داد: با کاهش تولید، عرضه کم و قیمت خودرو زیاد می‌شود؛ گرانی خودرو برای مردم ضرر و فاجعه است اما برای یک عده نفع دارد که بخشی از قطعه‌سازان در این نفع شریک هستند، پس باید این موضوع به صورت دقیق ریشه یابی شود که در چه قطعاتی کمبود داریم و دلیل کاهش تولید خودرو چیست؟

مهدی عسگری

کاهش تولید خودرو مشابه احتکار است

عسگری یادآور شد: در صورت حاکم بودن شرایط طبیعی بر تولید، قطعه‌ساز از افزایش تولید استقبال می‌کند چون سود آن ها در افزایش تولید است؛ کاهش تولید همچون همان احتکار کردن خودرو است.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: طبق تجارب قبلی، به نظر می‌رسد بخشی از کاهش تولید توسط قطعه سازان و خودروسازان عمدی است البته نمی‌خواهم قضاوت کنم اما نوعا این تجربه را داشته‌ایم همانطور که در بحث احتکار خودرو هم این وضعیت را شاهد بودیم که اخیرا برطرف شد.

وی توضیح داد: احتکار این گونه بوده که خودروهایی را دپو کرده و به بهانه‌های مختلف همچون نبود قطعه عرضه نمی‌کردند؛ برخی بهانه‌ها واقعی بود منتها برخی دیگر واقعیت نداشت و یک نوع احتکار محسوب می‌شد.

عسگری در جمع بندی گفت: گاهی کاهش تولید حربه‌ای برای برخی از ذینفعان محسوب می شود که با تنظیم میزان عرضه به بازار، قیمت را به نفع خودشان مهندسی می‌کنند؛ این راهکار مقابله برای از بین بردن ریشه‌های تعارض منافع از سوی وزارت صمت و شورای رقابت است.

ساختار سهامداری شرکت‌های خودروساز اصلاح می‌شود؟

وی ادامه داد: در همین راستا مجلس در لایحه برنامه هفتم اصلاح ساختار سهامداری شرکت‌های خودروساز را تصویب کرد به گونه‌ای که سهام‌ دارای تعارض منافع حذف می شود، همچنین باید قطعه سازان دارای سهام در شرکت های خودروساز و مشمول تعارض منافع و مخل رویه رقابتی، سهامشان را واگذار کرده یا اینکه از آن ها سلب حق رای می‌شود؛ این روشی برای خارج کردن ریشه‌های تعارض منافع است.

عسگری در پایان مجددا گفت: این کار با تشخیص شورای رقابت انجام می شود و سهام دارای زمینه ایجاد اختلال در رقابت شناسایی شده و بعد آنها مکلف به واگذاری سهام بوده و یا اینکه حق رای از آنها سلب می‌شود.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه