ضربه رانت اطلاعاتی به اعتماد سرمایه‌گذاران

نکته خیلی مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که عدم‌اعتمادی از عدم‌تقارن اطلاعات و رانت اطلاعاتی، به وجود آمده همچنان وجود دارد.

به گزارش اکونگار به نقل از دنیای اقتصاد، عظیم ثابت، رئیس کانون کارگزاران در یادداشتی نوشت: با بازگشت قیمت‌گذاری به فرمول سال ۹۴ و با توجه به کاهش قیمت گاز در هاب‌های اروپایی، قیمت گاز برای صنایع پتروشیمی کمتر از نرخ ثابت ۷هزار تومان می‌شود و همین باعث افزایش سود‌آوری شرکت‌های پتروشیمی خواهد شد. در برخی از تحلیل‌ها مشاهده شده که با نرخ تسعیر ارز ۲۸هزار و ۵۰۰تومان نرخ گاز حدود ۴۷۰۰تومان در هر مترمکعب می‌شود.

با تعیین فرمول برای نرخ گاز تا پایان برنامه هفتم توسعه، چشم‌انداز صنعت پتروشیمی قابل پیش‌بینی‌تر خواهد شد و اگر سایر شرایط مناسب باشد، می‌تواند باعث ایجاد پتانسیل سرمایه‌گذاری در این حوزه شود. همچنین وجود طرح‌های توسعه برای این صنعت و شرکت‌ها، چشم‌انداز مثبتی ایجاد می‌کند.با روش قبل و نرخ ثابت عملا صنایع پتروشیمی ما نسبت به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس مزیت رقابتی خود را از دست داده بودند؛ چون در آن کشورها گاز با قراردادهای بلندمدت با نرخ‌های زیر ۱۵سنت به آن صنایع داده می‌شود، اما اکنون می‌توان امیدوار بود که مزیت رقابتی ایجاد خواهد شد.

نکته بعدی امیدواری به سیاستگذاری بلندمدت و پیش‌بینی‌پذیری سایر مولفه‌های اقتصادی است که می‌‌‌تواند سایه خیلی از ریسک‌های قیمت‌گذاری دستوری را از سر بازارسرمایه بردارد و کمرنگ‌تر شدن این ریسک‌ها، باعث رونق در بازار می‌شود. اما نکته خیلی مهمی که باید به آن توجه کنیم این است که عدم‌اعتمادی از عدم‌تقارن اطلاعات و رانت اطلاعاتی، به وجود آمده همچنان وجود دارد و خاطره ریزش اردیبهشت‌ماه بورس که ناشی از تعیین قیمت ثابت برای نرخ گاز بود، هنوز در ذهن فعالان پررنگ است.مورد دیگر در حوزه پتروشیمی مطالبات شرکت‌های تولیدکننده اوره از دولت بابت دادن اوره حمایتی به وزارت جهاد کشاورزی است که تسویه این مطالبات می‌تواند تاثیر بزرگی بر این حوزه داشته باشد.

 

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اکونگار هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد