مراقب سیگنال فروشان بورسی باشید

رئیس اداره پیشگیری از ناهنجاری‌ها و ارتقاء سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار درباره فعالیت فعالان غیرمجاز بورسی در فضای مجازی هشدار داد.

به گزارش «اکونگار»، خبره‌های بازار سهام از نبود تحلیل کافی و نامناسب بودن بسترهای آموزشی شکایت می‌کنند و با وجود استقبال عموم به بورس هنوز شاهد تفاوت چشم گیری در به وجود آمدن بسترهای فرهنگسازی- آموزشی و همچنین مرجع معتبری برای داده‌های تحلیلی نیستیم. در این میان حضور تازه‌واردهای بازار سرمایه باعث شده تا سودجویان و کلاهبرداران زمینه مناسبی را برای دام افکنی و سواستفاده از سرمایه سهاداران ببینند.

سهام‌داران نوپای بازار سرمایه در دام سیگنال فروشان 

یکی از مهمترین منابعی که باعث گمراه شدن فعالان بازار سرمایه می‌شود، کانال‌ها و گروه های موجود در فضای مجازی و خصوصا تلگرام است که با انواع و اقسام تبلیغات مخاطبان را جذب کنند.این سودجویان در صفحات فضای مجازی تحت عناوینی همچون سیگنال خرید و فروش، سیگنال VIP (ویژه)، سیگنال تضمیمی و... مخاطبانی را به دام می‌اندازند که ضمن دریافت "حق عضویت" راهنمایی‌های اشتباهی برای خرید و یا فروش نمادهای بورسی می‌کنند. هدف این سودجویان متعدد بوده اما در بیشتر مواقع قصد هدایت گله‌ای سرمایه به بخش دلخواه خودشان و بازارسازی دارند.

هشدار درباره رانت و نشت اطلاعات

هرچند که صاحب‌نظران بازار سرمایه از وجود رانت و نشت اطلاعاتی هشدار می‌دهند و وجود این معضل قابل انکار نیست اما این رانت‌ها در دست افرادی به اصطلاح "از ما بهترون" است که برای حفظ و تداوم منافع خود، آن را در بوق و کرنا نمی‌کنند. با این حال کلاهبرداران نیز از ابهامات بازار سهام بهترین سواستفاده را کرده و در فضای مجازی سهامداران خرد را گمراه می‎کنند.

به گزارش صدای بورس، رئیس اداره پیشگیری از ناهنجاری‌ها و ارتقاء سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: تبلیغات و فعالیت‌های بورسی در پیام‌رسان‌های داخلی لزوماً به معنای داشتن مجوز فعالیت از سازمان بورس و اوراق بهادار نیست.

افزایش شکایت‌های مردمی از کانال‌های غیرمجاز بورسی

محمدمهدی منتظری ضمن اعلام این خبر اعلام کرد:پیرو شکایات مردمی از فعالیت‌های غیرمجاز برخی اشخاص در فضای مجازی در قالب کانال‌ها و گروه‌های بورسی و ارائه مشاوره سرمایه‌گذاری، سیگنال‌فروشی و سبدگردانی و با توجه به مال باختگی افرادی که به این اشخاص اعتماد کرده و سرمایه خود را در اختیار ایشان قرار داده اند، اداره پیشگیری از ناهنجاری‌های سازمان بورس و اوراق بهادار با هدف آگاهی بخشی و هشدار اعلام می کند که تبلیغات و فعالیت های بورسی در پیام رسان های داخلی لزوماً نشانه داشتن مجوز فعالیت از سازمان بورس نیست و بر همین اساس لازم است سرمایه گذاران خدمات نهادهای مالی از جمله مشاوره سرمایه گذاری و سبدگردانی را صرفاً از شرکت های دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت نمایند و در صورت مشاهده این کانال های غیرمجاز مراتب را به سازمان بورس اطلاع دهند.

مراقب فعالیت‌های غیرمجاز بورسی در فضای مجازی باشید

مانور سیگنال فروشان بورسی در فضای مجازی

منتظری در تبیین ابعاد قانونی موضوع یادآور شد: بر اساس قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب اول آذر ماه ۱۳۸۴، ارائه خدمات مالی به سرمایه‌گذاران(نظیر مشاوره سرمایه‌گذاری و سبدگردانی) منوط به اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار است، لیکن برخی اشخاص سودجو در بستر پیام رسان‌های داخلی و خارجی از طریق ایجاد کانال، گروه یا صفحات مجازی به فعالیت بدون اخذ مجوز از این سازمان در زمینه مشاوره سرمایه‌گذاری(سیگنال دهی، سیگنال فروشی یا همان توصیه صریح یا ضمنی به خرید، فروش یا نگهداری اوراق بهادار) و سبدگردانی (مدیریت دارایی) و حتی در برخی مواقع به افشای اطلاعات معاملاتی اشخاص، سوءاستفاده از اطلاعات نهانی یا دستکاری قیمت سهام پرداخته و با استفاده از ترفندهای متقلبانه از سرمایه‌های اشخاص در راستای تأمین منافع شخصی خود سوءاستفاده می‌کنند.

رئیس اداره پیشگیری از ناهنجاری‌ها در ادامه گفت: انجام هرگونه فعالیت تجاری و اقتصادی رایانه‌ای مجرمانه از جمله فعالیت‌های غیرمجاز مرتبط با بازار اوراق بهادار» به موجب بند (۶) از بخش (ه) فهرست مصادیق محتوای مجرمانه توسط کارگروه (کمیته) تعیین مصادیق مجرمانه در دادستانی کل کشور، به عنوان محتوای مجرمانه تلقی شده و ارائه دهندگان خدمات میزبانی موظفند در صورت وجود محتوای مجرمانه در سامانه های‌ رایانه‌ای خود از ادامه دسترسی به آن ممانعت به عمل آورند.

خطر واژگان «مشاوره سرمایه گذاری»، «سبدگردانی»، «سیگنال بورسی»

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه،منتظری اضافه کرد: لازم است، کلیه مدیران پیام رسان‌های داخلی کشور تدابیر پیشگیرانه و اقدامات لازم جهت جلوگیری از فعالیت‌های غیرمجاز این اشخاص را از طریق اعمال مستمر نظارت‌های هوشمند (از جمله شناسایی خودکار محتوای مجرمانه با تهیه فهرست لازم از واژگان بورسی از جمله «مشاوره سرمایه گذاری»، «سبدگردانی»، «سیگنال بورسی» و...) و حذف فوری این کانال‌ها و گروه‌ها، صورت داده و هشدارهای لازم را به کاربران خود ارائه کنند.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه