واکنش منفی بازار سرمایه به تنشهای منطقهای + جدول
بازار سرمایه پس از ۳روز صعود، امروز در واکنش به تنشهای خاورمیانه منفی شد.
به گزارش اکونگار، بازار سرمایه روز گذشته رنج مثبتی را در گروههای خودرویی و گروههای کوچک تجربه کرد. درحالی که پیش بینی میشد، امروز هم بازار روند صعودی 3روز گذشته خود را ادامه دهد، اما سقوط بیش از 7هزار واحدی شاخص کل، تمامی معادلات را بر هم زد.
مهمترین منفیسازان بازار امروز
در جریان معاملات امروز، شاخص کل 7هزار و 733واحد کاهش یافت و در کانال 2میلیون و 120هزار ایستاد. بر پایه معاملات امروز نمادهای، فولاد، شپنا، وغدیر، شستا، وبملت، رمپنا و فملیدر در صدر منفیسازان بورس بودند.
سبقت نمادهای منفی از نمادهای مثبت
بررسیها نشان میدهد که در بازار امروز، تعداد نمادهای مثبت 246 و تعداد نمادهای منفی 539 نماد بود که بازهم نمادهای منفی از نمادهای مثبت سبقت گرفتند.
سیگنال جنگ به بازار سرمایه
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که کاهش قیمت دلار در روز گذشته و سیگنال مثبت دولت به بازار ارز منجر به رشد بازار سرمایه شده بود که صبح امروز با آغاز طوفانی ارز و فتح کانال 58هزار تومانی توسط دلار، بازار سرمایه هم سیگنالهای منفی در رابطه با تشدید تنشها در خاورمیانه را تجربه کرد.
حمله پهبادی جبهه مقاومت به پایگاه نظامیان آمریکایی در اردن منجر به افزایش تنشها در خاورمیانه شده و همین موضوع به صورت مستقیم تمامی بازارهای داخلی را تحت تاثیر قرار داده است.
به اعتقاد کارشناسان، وقتی قیمت دلار روند افزایشی دارد، میزان درآمد شرکتهای بورسی بزرگ مانند پتروشیمیها بالا میرود، اما وقتی جهش نرخ ارز متاثر از عواملی مانند تنش سیاسی باشد، بازار به سیگنالهای سیاسی واکنش نشان میدهد، نه افزایش قیمت ارز.
واکنش بازار به وقایع ملی و فراملی
کارشناسان معتقدند که منفی شدن 60درصد نمادها در جریان معاملات امروز نشان میدهد که شرکتهای بزرگ بورسی که وابستگی ارزی دارد(از نظر درآمدی و از نظر هزینهای) نسبت به تنشهای سیاسی و اتفاقات ملی و فراملی واکنشهای بسیار سریع نشان میدهند و با وجود وعدههای حمایتی بازهم وضعیت شاخص در مسیر نزولی قرار گرفت.
به اعتقاد کارشناسان بازار سرمایه، احتمال تشدید تنشهای سیاسی در منطقه بیش از خبرهای مثبت دولتی بورس را تحت تاثیر قرار میدهد و از آنجایی که پیش بینی میشود، درگیریها در منطقه ادامه داشته باشد، وضعیت چندان دلچسبی برای بازار نمیتوان در نظر گرفت.
نقش التهابات ارزی بر بازار سرمایه
کارشناسان بر این باورند که تنشهای منطقهای هر روز پیچیدهتر میشود و بازار ارز را ملتهب و فضای اقتصاد کشور را تیرهتر میکند، به همین دلیل نمیتوان انتظار داشت که با کاهش ارزش پول ملی بورس رشد کرده و بازار سرمایه نسبت به افت این ارزش واکنش مثبت داشته باشد. تاثیر کاهش ارزش پول ملی بر افت بورس کاملا مستقیم و منطقی است.
در ادامه جدول وضعیت بازار نقدی بورس و بازار نقدی فرابورس آمده است.