مدیرعامل شرکت سیم و کابل ابهر در گفت‌وگو با«اکونگار»:

مشکل تامین مواد اولیه از بورس کالا گریبان‌گیر صنایع / دولت چاره‌ای بیندیشد

یک فعال بخش خصوصی معتقد است: تامین مواد اولیه از بورس کالا به یک مشکل بزرگ برای صنایع تبدیل شده است.

به گزارش اکونگار،نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران به عنوان بزرگترین رخداد صنعتی و تجاری ایران در این حوزه است که سالانه با حضور جمع کثیری از شرکت‌های توانمند داخلی و خارجی در زمینه صنعت برق برپا می‌شود. این رویداد فرصت بسیار مناسبی است تا شرکت‌های فعال در صنعت برق دستاوردها و محصولات خود را در معرض بازدید دست اندرکاران و متخصصان این صنعت قرار دهند..

مجید شمس، مدیرعامل شرکت سیم و کابل ابهر در حاشیه نمایشگاه به «اکونگار» گفت: ما اعتراضات خودمان را در خصوص وضعیت بورس کالا به وزارت صمت اعلام کرده‌ایم و امیدوار هستیم راه حل مناسبی برای آن پیدا شود.

ویدیو زیر بخشی از صحبت‌های وی در حاشیه بیست و سومین نمایشگاه صنعت برق است.

به گزارش اکونگار،  روایت شامخ از وضعیت اقتصاد و صنعت اگرچه دلالت بر انبساط فعالیت‌های اقتصادی در مهرماه دارد، اما بررسی مولفه‌های این شاخص نشان می‌دهد کمبود مواد اولیه بنگاه‌ها ابعاد گسترده‌تری پیدا کرده و سرعت کاهش شاخص موجودی مواد اولیه خریداری‌شده صنعت بیشترین میزان ۸ماه اخیر به جز فروردین‌ماه را ثبت کرده است. کمبود سرمایه در گردش، عدم تخصیص ارز و عرضه محدود مواد اولیه در بورس کالا عامل کمبود مواد اولیه از نظر مدیران خرید است.

بررسی مشکلات اصلی از دید فعالان اقتصادی در مهرماه 1402، نشان می‌دهد همچنان مشکل تامین ارز موردنیاز تولیدکنندگان برای واردات مواد اولیه وجود دارد. مواد اولیه‌‌‌ای که در بورس‌کالا عرضه می‌شود با حجم بسیار کمی است و در برخی موارد در قیمت‌های بالایی (گران) عرضه می‌شود، به‌‌‌طوری که نیاز تولیدکننده برآورده نمی‌شود و شرکت‌ها ناچار به تهیه مواد اولیه در بازار آزاد هستند (صنایع لاستیک  و پلاستیک). کمبود سرمایه در گردش و نقدینگی هم از طرف خریداران و هم شرکت‌ها باعث شده تا شرکت‌ها با رکود شدید تقاضا در بازار روبه‌رو باشند (صنایع شیمیایی)‌. عدم‌پرداخت مطالبات تولیدکنندگان از سوی وزارت نیرو و بانک مرکزی شرکت‌ها را در آستانه تعطیلی قرار داده است (صنایع فلزی). عدم‌پرداخت مطالبات از سوی مشتریان بزرگ شرکت‌ها را دچار کمبود شدید نقدینگی کرده است (صنایع شیمیایی). بخشنامه‌‌‌های کارشناسی‌نشده و ناگهانی از سوی برخی دستگاه‌‌‌های اجرایی مانند وزارت صمت، گمرک و بورس کالا، هزینه‌‌‌های زیادی را به تولیدکنندگان تحمیل می‌کند. از جمله سهمیه‌‌‌بندی حجم واردات که باعث شده علاوه بر اینکه به کالاهایی که از چند ماه قبل از وجود قوانین جدید ثبت‌سفارش شده و خریداری شده بود اجازه ترخیص ندهند، هزینه‌‌‌هایی مانند انبارداری گمرکی و جریمه نیز به آن اضافه شود. ایجاد سامانه‌‌‌های ناکارآمد به‌‌‌جای اینکه موانع تولید را سهولت ببخشد، باعث ایجاد مشکلات بیشتر برای شرکت‌ها می‌شود. ازجمله آن سامانه بازارگاه در شرایطی که شرکت‌ها برای تامین مواد اولیه موردنیاز در سامانه پول واریز کرده‌‌‌اند و منتظر توزیع محصول از طرف دولت هستند به دلیل عدم‌عرضه در سامانه ناچارند تا به قیمتی چند برابر آنچه در سامانه واریز کرده‌‌‌اند از بازار آزاد تهیه کنند.

دیدگاه
آخرین اخبار