مدیرعامل سابق برق منطقه‌ای گلستان در گفت‌وگو با «اکونگار»:

تخصیص ۵میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به بخش خصوصی برای ساخت نیروگاه‌های بادی و خورشیدی

مدیرعامل سابق برق منطقه‌ای استان گلستان گفت: دولت با تخصیص ۵میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به بخش خصوصی برای ساخت نیروگاه‌های بادی و خورشیدی به دنبال افزایش تولید برق است.

به گزارش اکونگار، بر اساس تصمیم اخیر دولت قرار است 5 میلیارد دلار از ذخایر صندوق توسعه ملی به بخش خصوصی جهت افزایش ظرفیت نیروگاه ها تخصیص یابد. این سرمایه بناست به ساخت نیروگاه های بادی و خورشیدی تعلق گیرد و تولید در حوزه انرژی های تجدیدپذیر تقویت شود. حسین افضلی مدیرعامل سابق برق منطقه‌ای استان گلستان با بیان این خبر تاکید کرد: دولت با این تصمیم دو هدف را دنبال می‌کند اول افزایش تولید برق و دوم رشد تولید انرژی‌های پاک که در برنامه های توسعه‌ای پنج‌ساله موظف به ارتقای آن شده است. در ادامه مشروح صحبت‌های وی را بخوانید. 

با وجود اینکه دولت ابتدای سال تاکید کرد، امسال برق صنایع را قطع نمی کند اما تابستان را با قطعی 2 روز در هفته گذراندیم و محتمل است در زمستان نیز به دلیل قطع گازرسانی به نیروگاه ها، این مشکل تکرار شود. به نظر شما ریشه این ناترازی چیست؟ و چرا نمی توانیم به اندازه نیاز برق تولید کنیم؟

 ناترازی اقتصاد برق سبب شده به ناترازی تولید برسیم و این در حالی ست که هدف مهمی که دولت برای امسال تعریف کرده رشد تولید بوده است. به عبارت دیگر اگر دولت بتواند اقتصاد برق را به تراز برساند، گام بزرگی به سمت هدف رشد اقتصاد برداشته است. 

اما این ناترازی ریشه عمیقی در بحث سیاست های قیمتی دولت دارد. تعرفه هایی که هر سال دولت برای برق تعیین می کند بیش از آنکه سود تولیدکننده را مد نظر داشته باشد به زیان مصرف کننده توجه دارد. لذا قیمت ها به گونه ای تعیین می شود که هر سال درصد ناچیزی به هزینه برق مصرف کننده اضافه شود. این مساله باعث شده است بخش خصوصی عملا رغبتی به سرمایه گذاری در این حوزه نداشته باشد و افزایش تولیدی به تبع آن صورت نگیرد.

در این شرایط دولت نباید برای افزایش تولید برنامه ریزی کند؟

به هر حال دولت به عنوان متولی تامین برق کشور باید ساز و کاری تعیین کند که این ناترازی را از بین ببرد. به نظر می رسد در غیاب بخش خصوصی، دولت برنامه ای در این بخش در دستور کار قرار داده است. 

بر اساس تصمیم اخیر دولت قرار است 5 میلیارد دلار از ذخایر صندوق توسعه ملی به بخش خصوصی جهت افزایش ظرفیت نیروگاه ها تخصیص یابد. این سرمایه بناست به ساخت نیروگاه های بادی و خورشیدی تعلق گیرد و تولید در حوزه انرژی های تجدیدپذیر تقویت شود.

دولت با این تصمیم دو هدف را دنبال می کند اول افزایش تولید برق و دوم رشد تولید انرژی های پاک که در برنامه های توسعه ای پنجساله موظف به ارتقای آن شده است. 

در حال حاضر نیروگاه های ما وابسته به سوخت های فسیلی و عمدتا گاز است. با توجه به اینکه در بخش گاز نیز ناترازی داریم، در فصول پیک مصرف گاز یعنی در زمستان، تامین گاز مورد نیاز نیروگاه ها با مشکل مواجه می شود. از آنجا که دولت روی سیاست های قیمتی دستوری پافشاری دارد؛ اگر دولت حمایت قاطعی نداشته باشد تولید برق افزایش نخواهد یافت.

با 5 میلیارد دلار چه میزان افزایش تولید صورت خواهد گرفت؟

اگر این مبلغ در بخش نیروگاه های حرارتی سرمایه گذاری می شد حدود 10 هزار مگاوات افزایش تولید برق اتفاق می افتاد. در بخش خورشیدی و بادی با این میزان سرمایه، برق کمتری تولید می شود اما حسن این سرمایه گذاری آن است که انرژی که تولید می شود جزو انرژی های پاک است.

هر مگاوات انرژی خورشیدی 28 میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد. بنابراین با 5 میلیارد دلار سرمایه حدود 8 تا 9 هزار مگاوات برق تولید خواهد شد.

البته با توجه به اینکه 80 درصد سرمایه گذاری توسط صندوق توسعه انجام می شود و 20 درصد بخش خصوصی مشارکت خواهد کرد، میزان سرمایه گذاری و تولید برق بیشتر از رقم برآورد شده، خواهد بود.

به گزارش«اکونگار»، بیست و سومین نمایشگاه تخصصی بین‌المللی صنعت برق ایران به مدت چهار روز از امروزتا   ۲۶ آبان در فضایی به وسعت ۵۴ هزار مترمربع در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود. 

در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران، در مجموع ۴۷۴ شرکت داخلی و ۱۱۰ نماینده شرکت‌های خارجی از ۱۲ کشور جهان یعنی ایتالیا، جمهوری چک، آلمان، چین، کره جنوبی، کرواسی، ترکیه، اسپانیا، هند، اسلوونی، لهستان و ژاپن حضور خواهند یافت.

نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین رخداد صنعتی و تجاری کشور در این حوزه سالیانه با حضور جمع کثیری از شرکت‌های توانمند داخلی و خارجی برپا می‌شود و فرصت بسیار مغتنمی است تا شرکت‌های فعال در صنعت برق دستاوردها و محصولات خود را در معرض بازدید دست‌اندرکاران و متخصصان این صنعت قرار دهند و با درنظرگرفتن روند تقاضای بازارها و سمت‌وسوی رشد صنعت برق، فعالیت‌ها و نوآوری‌های آتی خود را هدایت کنند.

در نمایشگاه تخصصی صنعت برق ایران کالاهایی در بخش‌های تولید؛ انتقال؛ توزیع؛ تجهیزات برق فشارقوی، متوسط و ضعیف؛ انواع تابلوهای برق؛ تجهیزات روشنایی؛ تجهیزات هوشمندسازی؛ دیزل‌ژنراتور و موتورهای الکتریکی؛ باطری و یوپی‌اس، سیستم‌های ارتینگ و حفاظت کاتدی، ترانسفورماتور، سیم و کابل، اتوماسیون صنعتی و ابزاردقیق و تجهیزات اندازه‌گیری، پیمانکار، مشاور، مراکز علمی تحقیقاتی و پژوهشی، خطوط انتقال نیرو و تجهیزات وابسته، پست‌های فشارقوی متوسط و ضعیف، انرژی‌های تجدیدپذیر و تجهیزات وابسته عرضه شده است.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه