میزان بازده افق ملت در سال گذشته
شرکت تأمین سرمایۀ بانک ملت پس از اخذ مجوزهای لازم، اواخر سال ۱۳۸۹ فعالیت خودش را بهصورت رسمی در بازار سرمایۀ ایران آغاز کرد. در حال حاضر پنج صندوق سرمایهگذاری در این مجموعه مشغولبه فعالیت هستند که در ادامه ضمن معرفی این صندوقها، مروری بر عملکرد آنها خواهیم داشت.
به گزارش اکونگار به نقل از صدای بورس؛ شرکت تأمین سرمایۀ بانک ملت پس از اخذ مجوزهای لازم، اواخر سال ۱۳۸۹ فعالیت خودش را بهصورت رسمی در بازار سرمایۀ ایران آغاز کرد. این شرکت دارای سه صندوق با درآمد ثابت و یک صندوق سهامی به همراه یک صندوق اختصاصی بازارگردانی میباشد. در حال حاضر پنج صندوق سرمایهگذاری در این مجموعه مشغولبه فعالیت هستند که در ادامه ضمن معرفی این صندوقها، مروری بر عملکرد آنها خواهیم داشت.
صندوق آتیه ملت
نخستین صندوق شرکت تأمین سرمایۀ بانک ملت، در مردادماه ۱۳۹۰، آغاز به کار کرد. ۵۷ و ۳۷ درصد از پرتفوی صندوق به ترتیب به بازار بدهی و سپردۀ بانکی اختصاص یافته و حاصل این استراتژی، کسب ۸۶/۲۱ درصد بازدهی در یکسال اخیر بوده است.
صندوق اندوخته ملت
اندکی بعد، دومین صندوقِ این شرکت با نام اندوخته ملت و باز هم در گروه صندوقهای با درآمد ثابت، فعالیت خودش را آغاز کرد. خالص ارزش داراییهای این صندوق از مرز ۸۶۰۰ میلیارد ریال نیز عبور کرده است. ماهیت احتیاطی صندوقهای با درآمد ثابت سبب شده تا تنها ۴ درصد دارایی صندوق، به بازار سهام اختصاص یابد و باقی در قالب سپردۀ بانکی و اوراق بدهی مستعد با بازدهی مناسب و با ملاحظات مدیریت ریسکی، سرمایهگذاری شود. این صندوق در یکسال اخیر حدود ۲۲ درصد بازدهی محقق ساخته است.
صندوق اوج ملت
مدیران تأمین سرمایه بانک ملت، تمرکز ویژهای بر جذب مشتریان محتاط و ریسکگریز داشتهاند و از همینرو، سومین صندوق این شرکت، باز هم از نوع صندوقهای با درآمد ثابت بود. خالص ارزش داراییهای این صندوق، که بزرگترین صندوق این شرکت نیز محسوب میشود، در نزدیکی سطح ۱۸۰ هزار میلیارد ریال قرار دارد. مدیران صندوق بیشترین تمرکز را بر خرید اوراق بدهی مستعد داشتهاند و حاصل این استراتژی هم کسب بازدهی ۲۲ درصدی در یکسال گذشته بوده که این نرخ در شرایط فعلی، بالاتر از بازدهی سالانۀ بسیاری از صندوقهای مشابه است.
صندوق افق ملت
خردادماه سال ۱۳۹۷، صندوق افق ملت در گروه صندوقهای سهامی قابلمعامله، آغاز به کار کرد. خالص ارزش داراییهای صندوق افق ملت در مرز ۷۳۰۰ میلیارد ریال قرار دارد. سهم بازار سهام از پرتفوی صندوق حدود ۹۳ درصد است که در این بین، صندوق بیشترین سرمایهگذاری را در گروه «فرآورده های نفتی»، «فلزات اساسی» و «بانکها و موسسات اعتباری» داشته است. این صندوق در یکسال اخیر حدود ۶۲ درصد بازدهی داشته و در افقی بلندمدت نیز، مدیران صندوق موفق به خلق ۲۱۷۴ درصد بازدهی مرکب طی حدود پنج سال فعالیت خود شدهاند.
در جدول مشروح عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت شرکت تأمین سرمایه ملت را مشاهده میکنید.
شماره ۵۱۱هفته نامه اطلاعات بورس