معاون وزیر اقتصاد: ریشه ناترازی انرژی مزمن است

معاون وزیر اقتصاد اظهار داشت: ریشه ناترازی انرژی مزمن است و سیاست‌های دراز مدت برای اصلاح این ناترازی‌ها در دستور کار دولت قرار دارد و تنها راه را اصلاح قیمت نمی‌دانیم.

به گزارش اکونگار به نقل از ایلنا، علی روحانی در نشست خبری امروز همایش «اقتصاد ایران و اصلاح ساختارها، رفع ناترازی‌ها و نقش آفرینی نوین در عرصه بین‌الملل» با بیان اینکه در ابتدای سال سوم دولت قرار داریم و برگزاری این همایش مروری بر عملکرد دولت‌ها و ترسیم برنامه‌های آینده دولت است، اظهار داشت: هدف از برگزاری این همایش ایجا بستری برای گفتمان نخبگانی است و به دنبال این هستیم که تا این فضای گفت وگو در سال‌های آینده هم مستمر باشد چراکه گفت‌وگو در فضای رسانه می‌تواند مخرب باشد اما در فضای علمی می‌تواند کمک کند.

وی با بیان اینکه ریشه ناترازی‌ها به دهه‌های گذشته برمی گردد، گفت: ریشه ناترازی صندوق‌های بازنشستگی به سه دهه گذشته بر‌می‌گردد و در حوزه انرژی ناترازی‌ها به سایر موضوعات مربوط می‌شود و مجموعه تصمیمات با ملاحظات رفاهی در دهه‌های گذشته عامل آن بوده از این در این همایش ۵ محور و ریشه ناترازی‌های اقتصاد از جمله ناترازی بانکی، ارزی، انرژی، نظام رفاهی و بودجه بررسی می‌شود و این مسائل ریشه‌دار اقتصاد ایران هستند که بررسی آن‌ها بسیار ضروری است.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه گفت وگو در این باره نه برای انتخاب مسیر بلکه برای تبیین مسیر است، افزود: یک محور مهم اصلاح ساختار نظام تصمیم گیری اقتصاد ایران است و آنچه حرکت خودروی اقتصاد ایران را بهبود می‌دهد جانمایی دوباره آن در عرصه بین‌الملل است و نیاز به گفت وگو برای نقش آفرینی جدید اقتصاد ایران در عرصه بین‌المللی است. 

روحانی گفت: یکی از موضوعات دوگانه‌‌های سیاستی است و در این بخش برای رفع ناترازی‌ها سیاست‌های قیمتی و غیر قیمتی مطرح می‌شود و البته لزوما اصلاح این ریشه‌ها در سطح و در داخل دولت نیست و نیاز به قانون دارد. 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تغییر و افزایش قیمت انرژی برای رفع ناترازی‌های موجود نتیجه این همایش خواهد بود، اظهار داشت: این همایش برای سیاست‌های کوتاه مدت نیست بلکه تبیین مسیر برای رفع ریشه‌های چند ده ساله است و البته راه ‌حل چند ساله خواهد داشت و نباید به راهکارها را به اصلاح قیمت در کوتاه مدت تقلیل دهیم چراکه ریشه ناترازی انرژی مزمن است و سیاست‌های دراز مدت برای اصلاح این ناترازی‌ها در دستور کار دولت قرار دارد و تنها راه اصلاح قیمت نمی‌دانیم. 

معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: سابقه عملکرد وزارت اقتصاد در کنترل ناترازی‌ها در یارانه نان را می‌توان دید برای اصلاح ناترازی نان از راهکار اصلاح قیمت پیش نرفتیم و عملا با استفاده از زیرساخت‌های سامانه‌ای توانستیم از مقدار قابل توجهی از ناترازی پیش‌گیری کنیم و حداقل 27 هزار میلیارد تومان ناترازی را در این حوزه را کنترل کردیم.

وی تاکید کرد: البته این اقدامات و سیاست‌ها نافی از این نیست که برای اصلاح ناترازی‌ها به سمت اصلاح قیمت‌ها نمی‌رویم اما طیف متنوعی از راهکارها را پیش‌رو داریم که متناسب با شرایط اقتصادی و اجتماعی از این راهکارها استفاده می‌کنیم.  ‌

 در پاسخ به سوالی درباره ناترازی‌هایی که فسادهای متعدد به اقتصاد ایران تحمیل می‌کند از جمله فساد چای «دبش» به اندازه حدود 3.5 میلیارد دلار اظهار داشت: در اینکه فساد عامل ناترازی یا معلول ناترازی‌ها هستند، معتقدم که فساد دقیقا بر نقاطی سوار می‌شود که که این نقاط خود ریشه ناترازی‌ها هستند. اگر با وضعیت چندگانه نرخ‌ها مواجه باشیم فساد در اقتصاد متحمل است و این چندگانه بودن نرخی ریشه ناترازی هستند. بنابراین فساد را یکی از علل ناترازی نمی‌بینم و اتفاقا بر روی ریشه ناترازی سوار می‌شود.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه