عضو اتاق بازرگانی: ارادهای برای مبارزه با فساد نیست
یک عضو اتاق بازرگانی گفت: وقتی حتی با وجود دیجیتال شدن سازوکارها تخلف در تخصیص ارز صورت میگیرد، نشان میدهد همچنان روابط بین افراد و امضاهای طلایی کارساز هستند و میتوان بدون رعایت ضوابط و چارچوبها امور را پیش برد و انواع سامانههای اینترنتی راهاندازی شده هم بیشتر کارکرد امنیتی دارند نه اقتصادی.
به گزارش اکونگار به نقل از ایلنا، فسادهای مالی هر چند پیامدهای منفی و پایداری دارند اما هر چند سال یک بار ارقام نجومی مربوط به آنها در کشور خبرساز میشود. این در حالی است که همواره مبارزه با این پدیده دغدغه بخش خصوصی و دولتی بوده و در باب مبارزه با آن بسیار صحبت شده است.
سیدحمید حسینی عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در تشریح این موضوع اظهار کرد: از چند سال گذشته درباره دیجیتالی شدن سیستم تخصیص ارز بانک مرکزی صحبت و تاکید شد که دیگر اپراتور انسانی در جریان تخصیص ارز دخالت ندارد و از این پس دادهها هستند که فرآیند تخصیص ارز را در سامانههای اینترنتی پیش میبرند، بنابراین تمام فرآیندهای واردات و صادرت کالا را میتوان رصد و کنترل کرد و امکان بروز تخلف از بین میرود.
وی افزود: اما وقتی حتی با وجود دیجیتال شدن سازوکارها تخلف در تخصیص ارز صورت میگیرد، نشان میدهد همچنان روابط بین افراد و امضاهای طلایی کارساز هستند و میتوان بدون رعایت ضوابط و چارچوبها امور را پیش برد و انواع سامانههای اینترنتی راهاندازی شده هم بیشتر کارکرد امنیتی دارند نه اقتصادی.
حسینی تصریح کرد: بیش از یک دهه است که شعار مبارزه با فساد میدهیم همچنین به نظر نمیرسد ارادهای در مقابله با فساد وجود نداشته باشد اما گویا مدیران شناخت کافی و درست از سیستم اجرایی کشور ندارند.
این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران همچنین گفت: حتی در اخباری که در مورد فساد مالی اخیر در تخصیص ارز به واردات چای منتشر شده اطلاعات ناقص است و در واکنش به این اتفاق بیش از اینکه ریشههای وقوع آن بررسی شود، این موضوع دستمایهای برای زیر سوال بردن عملکرد جناحهای مختلف سیاسی شده و به جای اینکه به چگونگی وقوع رویداد پرداخته شود، در مورد آن بیانیه سیاسی خوانده میشود. به یقین دلایل وقوع این رویداد قابل راستیآزمایی و قابل کنترل است. تداوم اتفاقاتی از این دست در کشور را سبب از بین رفتن اعتماد عمومی به نظام حاکم دانست.