روایت گمرک از رشد ۲۷‌درصدی صادرات کشور طی ۸ماه

کل صادرات کشور در ۸ماهه امسال با رشد ۲۷‌درصدی نسبت به مدت مشابه سال‌قبل به ۹۰‌میلیون و ۴۴‌هزار‌تن به ارزش ۳۲‌میلیارد و ۲۴۳‌میلیون دلار رسید.

به گزارش اکونگار به نقل از گمرک ایران، در ۸ ماهه سال‌جاری ۹۰‌میلیون و ۴۴‌هزار‌تن کالا به ارزش ۳۲‌میلیارد و ۲۴۳‌میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد. این میزان صادرات که بدون احتساب صادرات برق، نفت، خدمات فنی‌مهندسی و صادرات از محل تجارت چمدانی بوده‌است، در ۸ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال‌قبل به لحاظ وزنی ۲۷‌درصد افزایش و از حیث ارزش ۱.۶‌درصد کاهش داشته‌است.

این گزارش می‌افزاید: متوسط ارزش گمرکی هر‌تن کالای صادراتی در ۸ماهه سال‌گذشته ۴۶۲دلار بوده که در این مدت با ۲۲.۵‌درصد کاهش به ۳۵۸ دلار رسیده‌است.

این گزارش درخصوص ۵قلم عمده کالای صادراتی به لحاظ ارزش می‌افزاید: گاز طبیعی مایع‌شده با ۲‌میلیارد و ۳۸۷‌میلیون دلار، پروپان‌مایع‌شده با ۲‌میلیارد و ۸۹‌میلیون دلار، متانول با یک‌میلیارد و ۵۰۵‌میلیون دلار، قیر نفت با یک‌میلیارد و ۴۷۶‌میلیون دلار و بوتان مایع‌شده با یک‌میلیارد و ۴۱۶‌میلیون دلار ۵ قلم عمده کالاهای صادراتی بوده‌اند.

در این مدت درحالی‌که شاهد کاهش ۱۲.۹۴‌درصدی ارزش صادرات کالاهای پتروشیمی بوده‌ایم اما صادرات سایر کالاها با افزایش ۸.۱۲‌درصدی همراه بوده‌است. بر اساس گزارش گمرک، بیشترین میزان کالاهای صادراتی در ۸ ماهه امسال به مقصد کشورهای چین با ۹‌میلیارد و ۱۵۸‌میلیون دلار، عراق با ۶‌میلیارد و ۲۳‌میلیون دلار، امارات‌متحده‌عربی با ۴‌میلیارد و ۱۶۲‌میلیون دلار، ترکیه با ۳‌میلیارد و ۲۸‌میلیون دلار و هند با یک‌میلیارد و ۴۶۶‌میلیون دلار بوده‌است.

این گزارش می‌افزاید: در این مدت، ۶۷‌میلیون و ۵۹۶‌هزار‌تن کالا به ارزش ۲۳‌میلیارد و ۸۳۷‌میلیون دلار به ۵ کشور فوق‌الذکر صادر شده‌است که ۷۰‌درصد از وزن و ۷۳‌درصد از ارزش کل صادرات را دارا بودند.

این گزارش درخصوص میزان واردات در ۸ ماهه سال‌جاری می‌افزاید: در این مدت ۲۴‌میلیون و ۷۰۹‌هزار‌تن کالا به ارزش ۴۲‌میلیارد و ۱۹۹‌میلیون دلار وارد کشور شده‌ که به لحاظ وزن ۴.۳۲‌درصد و از حیث ارزش ۱۲.۳۶‌درصد رشد داشته‌است.

بر اساس این گزارش متوسط ارزش گمرکی هر‌تن کالای وارداتی در این مدت یک‌هزار و ۷۰۸ دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال‌قبل ۷.۷۰‌درصد افزایش را نشان می‌دهد. این گزارش می‌افزاید: ذرت دامی، گوشی تلفن‌همراه، دانه سویا، قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری به استثنای لاستیک و روغن دانه آفتابگردان و گلرنگ ۵قلم عمده کالاهای وارداتی در ۸ ماهه امسال بودند.

بر اساس این گزارش امارات‌متحده‌عربی با ۱۳‌میلیارد و ۵۴‌میلیون دلار، چین با ۱۲‌میلیارد و ۱۹۱‌میلیون دلار، ترکیه با ۴‌میلیارد و ۴۴۳‌میلیون دلار، آلمان با یک‌میلیارد و ۴۲۸‌میلیون دلار و هند با یک‌میلیارد و ۲۴۴‌میلیون دلار ۵ کشور عمده طرف معامله واردات بوده‌‌‌‌‌اند.  طبق این گزارش، ۶۴‌درصد از وزن و ۷۵‌درصد از ارزش کل واردات در ۸ماهه امسال از ۵ کشور فوق‌الذکر بوده‌است.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه