جزییات مصوبه مجلس درباره افزایش سن بازنشستگی + اینفوگرافی
مصوبه جنجالی مجلس در رابطه با افزایش سن بازنشستگی میگوید: حداکثر سنوات خدمت ۳۵ سال یا ۶۲ سال سن برای مردان و ۳۰ سال سنوات خدمت یا ۵۵ سال سن برای زنان است.
به گزارش اکونگار، روز گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه هفتم توسعه، افزایش سن بازنشستگان را به تصویب رساند. بر اساس این مصوبه حداکثر سنوات خدمت 35 سال یا 62 سال سن برای مردان و 30 سال سنوات خدمت یا 55 سال سن برای زنان است.
کمیسیون تلفیق اعلام کرد: میزان افزایش سنوات خدمت پلکانی است و بیشتر افراد در حد چند ماه به سنوات خدمتشان اضافه میشود و افرادی که بهتازگی شروع به کار کنند به میزان سنوات خدمت آنها حداکثر 5 سال اضافه میشود.
صولت مرتضوی وزیر کار در رابطه با مصوبه مجلس گفت: ضریب پشتیبانی صندوقهای بازنشستگی به شدت کاهش پیدا کرده که در صورت ادامه داشتن این روند صندوقها در آینده نزدیک قادر به پاسخگویی به ذینفعان خود نخواهند بود.
رییس مجلس هم صبح امروز در صحن علنی، این مصوبه را بازگشت ناپذیر خواند و گفت: باید در نظر داشت که این قانون برای افرادی که در حال حاضر در حال خدمت هستند به مرور زمان اجرا میشود یعنی اگر به متوسط بنگریم، تقریباً متوسط آن حدود دو ماه تا دو ماه و نیم است، یعنی کسی که ورودی امسال است، با 35 سال خدمت بازنشسته میشود البته اگر کسی که در حال حاضر شاغل است به صورت داوطلبانه بخواهد تا 35 سال در کار بماند، مانعی برای او نیست.
درحالی که مجلس مدعی است، این مصوبه در راستای حل مشکل ناترازی صندوقهای بازنشستگی انجام شده است، اعضای خانه کارگر آن را تهدیدی برای صنف کارگری میدانند و معتقدند که این مصوبه به ضرر قشر کارگران خواهد بود؛ انگیزه بیمه پردازی را کاهش میدهد و باعث افزایش بیکاری می شود.