نماینده بهارستان توپ مصوبه جنجال برانگیز را به زمین پاستور پرتاپ کرد
دولت به دنبال اجرای یکسان افزایش دو ساله سنوات برای همه بود / مجلس با وجود مخالفت دولت همسانسازی حقوق بازنشستگان تا ۹۰ درصد را تصویب کرد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه ناترازی امروز صندوقهای بازنشستگی دستپخت سوء مدیریت دولتهای قبل است گفت: برخلاف آنچه بازنمایی میشود که مجلس به دنبال افزایش سن بازنشستگی بوده است باید گفت که دولت خودش بهعلت ناتوانی در مدیریت صندوقهای تأمین اجتماعی و بازنشستگی کشوری در لایحه برنامه و در لایحه بودجه شدیداً به دنبال افزایش سن بازنشستگی بود و انداختن توپ افزایش سن بازنشستگی در زمین مجلس فرار کردن از مسئولیت و پاسخگویی است.

به گزارش اکونگار، روز گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبهای سن بازنشستگی را افزایش دادند. نمایندگان یکی از دلایل مهم افزایش سن بازنشتگی ناترازی صندوقهای بازنشستگی و مشکلات جدی تامین مالی آنها عنوان کردند.
بر اساس اعلام کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، بیشترین پرداختی دولت در بحث اعتبارات هزینهای، مربوط به حقوق و مزایای مستمری کارکنان و بازنشستگان است که اعتباری بالغ بر ۳۶۳ هزار میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است و باید توجه داشت که بهطور متوسط سالانه ۵۰۰ هزار نفر به این جمعیت اضافه میشود.
آمار رسمی سازمان تامین اجتماعی میگوید: ۱۸ صندوق بازنشستگی در راستای ارائه خدمات به بیمهشدگان و بازنشستگان در کشور فعالیت دارند که یکی از بزرگترین و مهمترین معضلات مربوط به این صندوقها و سازمانهای بیمهگر ناترازی منابع و مصارف آنها به شمار میرود.
عضو کمیسیون برنامه: مصوبه، تعدیل شده فشار دولت است
به گزارش خانه ملت، احسان ارکانی با انتقاد از متهم کردن مجلس به افزایش سن بازنشستگی در این خصوص گفت: آنچه امروز بهعنوان ناترازی و ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی مطرح است دستپخت دولتهای قبل خصوصاً مدیریت اصلاح طلبان و دولت روحانی در این صندوقها بوده است که در حال حاضر تلاش مجلس رفع مشکلات و احیای این صندوقهاست.
نماینده مجلس با بیان اینکه در خصوص افزایش سنوات بازنشستگی در لایحه برنامه هفتم توسعه، انداختن توپ این تصمیمگیری به زمین مجلس دادن آدرس اشتباهی است و دولت خودش در لایحه برنامه و در لایحه بودجه دنبال افزایش سن بازنشستگی بوده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه دولت به علت عدم توان مدیریت صندوقهای بازنشستگی و تأمین اجتماعی به دنبال رفع ناترازی این صندوقها است اما مجلس همه تلاش خود را کرده است تا با کنترل تصمیمات دولت در این حوزه، کمترین فشار به مردم بیاید گفت: اولاً تا دو سال آینده هیچ تغییری در سنوات بازنشستگی کارگران و کارمندان رخ نخواهد داد ثانیاً بعد از دو سال آینده روند افزایش سنوات بازنشستگی به صورت پلکانی صورت گرفته است در صورتی که دولت به دنبال اجرای یکسان افزایش دو ساله سنوات برای همه از هم اکنون بود، ثالثاً در مقابل این افزایش سنوات بازنشستگی، مجلس با وجود مخالفت دولت همسانسازی حقوق بازنشستگان تا 90 درصد حقوق دریافتی شاغلان را پیش بینی کرده است که با همه بارسنگین مالی دستاورد مهمی در مجلس یازدهم است که نباید نادیده گرفته شود.
ارکانی افزود: منتقدان و مغرضان باید به این پرسش مهم پاسخ دهند که افزایش حقوق بازنشستگان کارگر یا کارمند که با اصرار مجلس تصویب شد مهمتر است یا تأکید دولت بر افزایش یکباره دو سال به سنوات بازنشستگی همه شاغلین که با مدیریت مجلس اصلاح شد؟
واقعیت کف جامعه این است که در حال حاضر بهعلت پایین بودن حقوق پرداختی دولت به بازنشستگان، عملاً این قشر عزیز و آبرومند که پس از سالها خدمت و تلاش در آستانه سالمندی بایستی در رفاه و آرامش باشند متأسفانه به دلیل نرخ تورم بالا، مشکلات معیشتی، بالا بودن هزینههای زندگی و ...کماکان بعد از بازنشستگی ناگزیرند مشغول به کار شوند و عملاً بازنشستگی واقعی وجود ندارد.
امیدواریم با همراهی و همکاری دولت با مجلس شورای اسلامی هرچه سریعتر ثمره تصویب و اجرای همسان سازی ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان با شاغلین در بهبود وضعیت معیشتی این عزیزان دیده شود.
به گزارش اکونگار، براساس دادههای آماری صندوق بازنشستگی کشوری، بیش از ۲ میلیون و ۶۱۰ هزار نفر با عنوان افراد بازنشسته، ازکارافتاده، وراث، وظیفه بگیر و افراد کسورپرداز در جدیدترین دادههای آماری به عنوان افراد بهرهمند از خدمات این صندوق بیمهای محسوب میشوند.
طبق آمارهای موجود صندوق بازنشستگی کشوری، تعداد افراد بازنشسته تحت پوشش ۸۱ درصد، متوفیان ۱۸ درصد و از کارافتادگان نیز یک درصد افراد حقوق بگیر تحت پوشش صندوق بازنشستگی را تشکیل میدهد همچنین در بخش متوفیان با ۱۸ درصد کل افراد مشمول صندوق بازنشستگی، ۱۴ درصد را بازنشستگان متوفی و چهار درصد را شاغلان متوفی شامل میشوند.
اکنون بیش از ۵۹ درصد جمعیت بازنشسته و ازکارافتاده در طبقههای سنی ۵۵ تا ۶۹ سال هستند و نزدیک به ۷۰ درصد شاغلان متوفی در سن کمتر از ۵۰ سال و ۶۰ درصد بازنشستگان متوفی نیز در طبقه سنی ۶۰ تا ۷۹ سال فوت کردهاند.