قراردادهای ۳ تا ۶ ماهه تهدید اصلی امنیت شغلی کارگران
امنیت شغلی یکی از مشکلات کارگران است و کارگران با قراردادهای ۳ و ۶ ماهه امنیت شغلی ندارند.
به گزارش اکونگار به نقل از ایلنا، امنیت شغلی کارگران، وضعیت معیشت کارگران و بستن قراردادهای کوتاه مدت یکی از مباحث اعتراضی فعالان کارگری و کارگران است. کارفرمایان میگویند به دلیل نبود امنیت اقتصادی قادر به انعقاد قراردادهای طولانی مدت با کارگران نیستند و کارگران هم قراردادهای کوتاه مدت را یکی از تهدیدهای اصلی معیشتی خود میدانند. در سالهای اخیر مجلس و دولت هم در رابطه با ترمیم مزد، تغییر قوانین مرتبط با حقوق کارگری بسیار کند عمل کرده است. حال اینکه نمایندگان کارگران برنامه هفتم توسعه دولت را هم یکی از برنامههای ضد کارگری میداند و معتقد است که در این برنامه حقوق کارگران در نظر گرفته نشده است.
دولت تدبیری برای وضعیت معیشت کارگران بیندیشد
رسول گرگیج گفت: تورم در کشور بیش از ۴۰ درصد است و در شرایط کنونی قدرت خرید جامعه کارگری بسیار کاهش یافته است. انتظار این است که دولت در هر قالبی که شده در مورد بهبود وضعیت معاش کارگران تدبیری اساسی بیندیشد.
وی ادامه داد: سبد هزینه معیشت در سالجاری ۱۳ میلیون تومان در کمیته مزد کشور تعیین شد و این درحالی است که یک کارگر ۸ میلیون تومان حقوق دریافت میکند. امروزه کارگران در حداقل هزینههای زندگی خود با این حقوق ماندهاند.
این فعال کارگری تصریح کرد: متاسفانه امنیت شغلی کارگران در کارخانهها و واحدهای تولیدی استان به خوبی فراهم نمیشود و کارفرمایان؛ کارگران را به بهانههای مختلف اخراج میکنند. قطعا قراردادهای ۳ و ۶ ماهه امنیت شغلی کارگران را تامین نمیکند.
حقوق کارگران با تورم متناسب نیست
گرگیج بیان کرد: مشکلات جامعه کارگری باید در ابعاد مختلف بررسی شود و حقوق کارگران متناسب با تورم واقعی و سبد معیشت زندگی کارگران تعیین شود. در این شرایط نیاز است تا دولت حمایتهای ویژهای از قشر زحمتکش کارگر انجام دهد.
وی افزود: دشمنان انقلاب اسلامی همیشه سعی کردند جامعهی کارگری را در مقابل نظام قرار بدهند اما به خاطر هوشمندی جامعهی کارگری نتوانستند به این هدف برسند. جامعه کارگری همواره ثابت کرده که پای نظام و انقلاب ایستاده است.
وی خاطرنشان کرد: جامعه کار و تولید عامل اصلی رشد و توسعه کشور است اما در این جامعه، کارگران باید احساس آرامش کنند. در همین راستا امیدآفرینی در جامعه کار و تولید از ضروریات است.