تعیین تکلیف انرژی در برنامه هفتم توسعه / هرشخص با کدملی چقدر سهمیه بنزین میگیرد؟
عضو کمیسیون انرژی مجلس میگوید: براساس برنامه هفتم توسعه میتوانیم برای هر کدملی بین ۱۵ تا ۲۰ لیتر در ماه در نظر بگیریم.
به گزارش اکونگار، به نقل از صدا و سیما، موضوع انرژی به خصوص قیمت بنزین یکی از مباحث داغ در روند بررسی برنامه هفتم توسعه است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که دولت در برنامه هفتم توسعه به صورت شفاف عمل نکرده و قیمت بنزین و مباحث مرتبط با یارانه انرژی را تعیین تکلیف نکرده است.
مبنای هدفگذاری برنامه هفتم توسعه خانوار است
مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی در یک برنامه تلویزیونی گفت: در برنامه هفتم توسعه هدفگذاریها بر مبنای خانوار است، در یارانه حاملهای انرژی هم اینگونه است. از سال 98 طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس عمده مردم کشور به برق و گاز چه به صورت مالک و یا مستأجر دسترسی دارند بنابراین امکان بازتوزیع عادلانهتر یارانه این حاملهای انرژی وجود دارد و در قانون بودجه 1400 و 1401 هم مطرح شده بود.
وی گفت: 75 درصد مردم کشور زیر الگوی تعریف شده دولت مصرف میکنند و ما میتوانیم به جای اینکه سهمیه بنزین را به هر خودرو بدهیم برای هر کدملی بین 15 تا 20 لیتر در ماه در نظر بگیریم و همه افراد جامعه صرفنظر از اینکه خودرو دارند یا ندارند سهمیه بنزین میگیرند و آنهایی که آن را نیاز ندارند بتوانند سهمیه خود را در بازاری که تعریف میشود به فروش برسانند.
افراد می توانند مازاد سهمیه خود را در بازار بفروشند
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در طرح بازتوزیع یارانه انرژی قرار نیست بنزین جدیدی وارد سیستم شود بلکه همین بنزین موجود به جای اینکه به خودرو اختصاص یابد به همه افراد دارای کدملی اختصاص پیدا کند و مازاد آن را بتوانند یا در بازار بفروشند و یا اینکه دولت آن را خریداری کند و نظام توزیع یارانهها به این ترتیب عادلانهتر شود و همه افراد کشور یک سهمیه یکسانی داشته باشند.