معادن برای همه کارگران ناامن است / باز هم شاهد انفجار معادن خواهیم بود؟
رئیس شورای حفاظت فنی شورای عالی کار گفت: خاکبرداری در معادن سنتی انجام میشود که احتمال بروز حادثه را افزایش میدهد.

بهگزارش اکونگار؛ ابراهیم اسلامی، رییس شورای حفاظت فنی شورای عالی کار درباره حوادث ناشی از کار برای کارگران در کشور گفت: یکی از محیطهای ناایمن برای کارگران، کارگاههای ذغال سنگ است که مسئولیت آن با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
اسلامی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه متأسفانه فعالیت معادن ذغال سنگ بر اساس همان رویه ۴ تا ۵ دهه گذشته است، گفت: خاکبرداری این معادن سنتی انجام میشود که احتمال بروز حادثه را افزایش میدهد.
رئیس شورای عالی حفاظت فنی اضافه کرد: تا زمانی که معادن ما مکانیزه نشود و بر اساس استانداردهای روز فعالیت نداشته باشد این حوادث همیشه بوده و دوباره شاهد تکرارش خواهیم بود. اگر بر اساس استانداردهای جهانی موضوع ایمنی قرار باشد پیگیری شود بیشتر معادن باید تعطیل شوند. شنیدهها حاکی از این است که مسئولان و مدیران بومی و محلی اجازه تعطیلی را نمیدهند زیرا منجر به بیکاری نیرو کار شاغل این مناطق میشود.
اسلامی گفت: ضرورت لحاظ کردن نکات ایمنی باعث میشود تا حدود ۹۵ درصد کارگاههای معدنی ذغال سنگ تعطیل شوند. به طور قطع ایمن سازی آنها در مدت یک یا دو سال و لحاظ کردن فناوری و استانداردهای روز ممکن نیست.
وی اعلام کرد: پس از حادثه معدن طبس در ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ که منجر به جان باختن ۵۲ کارگر و زخمی شدن ۲۰ نفر شد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور داد تا معادن ذغال سنگ برای ۳ ماه تعطیل و بیمه بیکاری به کارگران پرداخت شود. اما این امر شدنی نیست چون نمیتوان در مدت ۳ ماه تجهیزات ایمنی را کامل کرد یا استانداردهای لازم را لحاظ کرد.
وی با تاکید بر اینکه خاکبرداری از معادن ذغال سنگ همچنان به شکل سنتی ادامه دارد، یادآور شد: تعطیلی این معادن هم منجر به بیکاری چند هزار نفر به اضافه خانوادههای آنها میشود.