ادامه روند اشتباه بانکداری در ایران

بسیاری از کارشناسان معتقدند بیشترین دلیل سوق یافتن سرمایه‌ها به سمت بازارهای طلا و ارز را نبود فرهنگ و روحیه کار و مسائل اقتصادی و معیشتی است.

به‌گزارش اکونگار: اسعد صالحی، فعال حوزه کار با بیان اینکه روش بانکداری در کشور ما اشتباه است، گفت: در کشورهای اروپایی مردم در بانک ها پول می‌گذارند و بانک در ازای نگهداری سرمایه‌هایشان عوارض و مالیات می‌گیرد و در مقابل وام‌های با بهره‌های تک رقمی به سپرده‌گذاران می‌دهد.

وی افزود: متاسفانه بانکداری ما به سمت و سویی رفته که وام‌های غیرمتعارف و سودهای بالایی داده می‌شود و نرخ بهره‌های بانکی به شدت بالاست. ما از کشورهای دیگر تنها گرفتن عوارض و مالیات را فرا گرفته‌ایم، ولی بخش دادن امکانات و تسهیلات به شهروندان آن هم با بهره‌های پایین را کنار گذاشته و نادیده گرفته‌ایم؛ طبیعی است که هیچ تولیدکننده‌ای حاضر به راه‌اندازی یک کار تولیدی با چنین بهره‌هایی نیست.

صالحی خاطرنشان کرد: اگر به دنبال چرخش اقتصاد، مشارکت مردم و هدایت نقدینگی‌ها در تولید، جلوگیری از انباشت سرمایه‌ها و کاهش شکاف طبقاتی هستیم، باید به کسانی که درصدد راه‌اندازی کار تولیدی هستند، وام‌های با بهره پایین بدهیم و افراد را به سپرده‌گذاری برای ایجاد کار تولیدی تشویق کنیم.

این فعال حوزه کار متذکر شد: تا زمانی که در کشور ما بهره‌های بانکی بسیار بالاست، سرمایه‌گذار یا تولیدکننده رغبتی به سرمایه‌گذاری در بخش تولید ندارد، زیرا باید چند سال بدود تا بدهی بانکی و اقساط معوق خود را با بانک‌ تسویه کند و اگر به سود برسد از سال سوم و چهارم می‌تواند روی سود تولیدش حساب باز کند.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه