«اکونگار» گزارش می‌دهد

کارگران ساختمانی همچنان قربانی حوادث کار/ دست‌های پشت پرده مانع اجرای ماده ۵ قانون بیمه

آماری که به‌تازگی منتشر شده است نشان می‌دهد که کارگران ساختمانی همچنان بیشترین مرگ‌ومیر را به‌خود تخصیص می‌دهند ولی باید به این موضوع اشاره کنیم که این طیف کارگری همچنان از حداقل حقوق خود برخوردار نیستند.

به‌گزارش اکونگار: در سال‌های اخیر وضعیت معیشتی و شغلی و البته ایمنی کارگران ساختمانی همواره در رسانه‌ها مطرح می‌شود. آنچه «بیمه کارگران‌ساختمانی» نام دارد یکی از پربحث‌ترین موضوعات اجتماعی-کارگری است و به‌حدی این بی‌عدالتی برای مخاطبان پراهمیت است که رسانه‌ها بیش از پیش به آن می‌پردازند. رفته‌رفته خبرهای کارگری جای خود را در رسانه‌های غیرتخصصی هم باز می‌کند چون آنقدر چالش ناعدالتی زیاد است که باید در ادامه برای بهبود وضعیت صنفی جامعه کارگری بیشتر تلاش کرد. در مورد کارگران ساختمانی این موضوع که چرا آنها باتوجه به‌حوادث کار که موجب مرگ‌شان می‌شود از چشم مجری‌های قانون دور مانده‌اند خود جای تعجب و سوال دارد. باتوجه به اینکه طرح اصلاح ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی به‌دلیل نفوذ مافیای ساخت‌وساز نتوانست رای بیاورد ولی فعالان صنفی همچنان تلاش می‌کنند تا حق خودشان را از دست‌های پشت‌پرده بگیرند، در این مورد به‌صوت تفصیلی گفت‌وگویی انجام داده بودیم که می‌توانید اینجا بخوانید.

به‌تازگی آماری از حوادث کار استان تهران منتشر شده است که نشان می‌دهد همچنان این کارگران ساختمانی هستند که بیشترین آمار مرگ‌ومیر را به‌خود تخصیص می‌دهند ولی همچنان به‌دلیل دست‌های پشت‌پرده مجلس توجهی به این طیف ندارند. در ادامه این گزارش بیشتر می‌خوانید.

 

آمار حوادث کار در تهران

«بهزاد سام‌دلیری»، سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان تهران با اشاره به اینکه سالانه بیش از ۱۴۰۰ حادثه کار در این استان رخ می‌دهد، گفت: «عمده این حوادث در کارگاه‌های ساختمانی رخ می‌دهد و ۱۰ درصد این حوادث منجر به فوت می‌شوند. لوازم ایمنی نقش مهمی در جلوگیری از آسیب‌های حین کار دارند و برهمین اساس همه ظرفیت‌ها باید برای کاهش اینگونه حوادث به کار گرفته شود. هر نیروی کاری که در حوادث مصدوم شود علاوه بر درد رنج ناشی از اتفاق، مجموعه تولیدی و خانواده‌اش را هم در گیر می‌کند و از سویی باعث خسارت به صندوق‌‌های بیمه اجتماعی می‌شود بنابراین لازم است به‌صورت جدی‌تر نسبت به کاهش حوادث حین کار اقدام کنیم.»

 

محروم از خدمات درمانی و بازنشستگی

«میکائیل صدیقی» رییس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان در پاسخ به این سوال که چرا باتوجه به ابلاغ بیمه کارگران ساختمانی هنوز این کارگران در کنار سایر بیمه‌ شدها حضور ندارند، به‌خبرنگار اکونگار می‌گوید: «روایت بیمه‌ کارگران ساختمانی در ادوار اخیر به چالشی تمام نشدنی برای فعالان این حوزه تبدیل شده است. اکنون بیش از 800 هزار کارگر ساختمانی داریم که در سراسر کشور از بیمه شدن و در ادامه از خدمات بازنشستگی و البته خدمات درمانی و ... محروم هستند. این لایحه برای اصلاح در سال 98 به مجلس شورای اسلامی رفت. تامین اجتماعی در آن روزها معتقد بود که نمی‌تواند هزینه‌های بیمه‌ای را برای این طیف تامین کند. تشکلات کارگری پیشنهاداتی ارائه دادند.  این پیشنهاد در کمیسیون اجتماعی رای آورد و در ادامه و تاییده شورای‌نگهبان هم دریافت کرد و قرار شد که از اردیبهشت ماه این طرح باتوجه به پیشنهادات فعالان کارگری اجرایی شود.»

 

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه