بسته ۶ میلیارد دلاری بخش خصوصی برای تامین انرژی صنایع کوچک
مدیر اتحادیه کشوری سوخت های جایگزین و خدمات وابسته از رونمایی از بسته ۶ میلیارد دلاری بخش خصوصی برای تامین انرژی صنایع کوچک خبر داد و گفت: این بسته بدون دخالت دولت و فقط با همکاری و حمایت بخش خصوصی اجرایی خواهد شد.
به گزارش اکونگار به نقل از ایلنا، علی محمودیان در نشست خبری با بیان اینکه بسته ۶ میلیارد دلاری بخش خصوصی برای تامین انرژی صنایع کوچک،شنبه ۸ دیماه در "همایش ملی شکوفایی سبز نوآوریهای انرژی و حملونقل پاک" رونمایی خواهد شد، اظهار کرد: اصلاح ساختار انرژی ایران امری ضروری و مهم است، رشد بیرویه مصرف سوختهای فسیلی، شکاف روزافزون میان تولید و تقاضای انرژی،هزینههای سنگین یارانهها و وابستگی به منابع هیدروکربنی،کشور را در یکی از حساسترین مقاطع تاریخی قرار داده است.
وی افزود: این چالشها، علاوه بر آسیبهای اقتصادی، پیامدهای زیستمحیطی و اجتماعی گستردهای به همراه داشتهاند.
مدیر اتحادیه کشوری سوخت های جایگزین و خدمات وابسته با بیان اینکه ایران در آستانه یک تحول بزرگ در ساختار انرژی قرار دارد، تصریح کرد: در چنین شرایطی، همایش ملی "شکوفایی سبز، نوآوریهای انرژی و حملونقل پاک"، تلاشی ملی برای ارائه راهحلهایی عملی و پایدار است.
سهم صنایع کوچک و متوسط در اقتصاد ایران
محمودیان افزود: این رویداد فرصتی برای همگرایی نخبگان، مدیران صنعتی،فعالان صنفی و سیاستگذاران برای طراحی نقشه راهی جامع در حوزه انرژی و حملونقل پاک است.
به گفته وی در این رویداد ملی، سیاستگذاران،مدیران و سرمایهگذاران حوزه انرژی های تجدیدپذیر گرد هم خواهند آمد تا نقشه راه اجرایی مدیریت انرژی را به بحث بگذارند و با نوآوریهای مالی و فناوریهای نوین آشنا شوند.
رئیس همایش ملی "شکوفایی سبز، نوآوریهای انرژی و حملونقل پاک" با اشاره به برنامه های پیش همایش هم گفت: روزهای ششم و هفتم دیماه هم کارگاه های آموزشی پیش همایش با حضور استادان و متخصصان امر با موضوعات " طراحی و نصب صفحات خورشیدی، فناوری جایگاههای شارژ و باتری خودروهای برقی و سامانه جامع اطلاعات خودروهایگازسوز (IRNGV) برگزار خواهد شد.
محمودیان شناسایی و تحلیل چالشهای اصلی صنعت انرژی کشور، شامل شکاف تولید و مصرف، تلفات انرژی و وابستگی به سوختهای فسیلی؛ ارائه راهکارهای علمی و عملیاتی برای بهینهسازی مصرف انرژی و کاهش فشار بر منابع ارزی کشور، توسعه فناوریهای نوین و انرژیهایتجدیدپذیر و تدوین سیاستهای بلندمدت برای کاهش شدت انرژی و افزایش بهرهوری در اقتصاد کشور را از اهداف کلیدی این همایش نام برد.
وی افزود: از طریق فناوری نمایشگاههای سهبعدی، جدیدترین فناوریها و دستاوردهای حوزه انرژی و حملونقل پاک شامل صفحات خورشیدی، خودروهای برقی، سامانه های گازسوز و تجهیزات مرتبط به نمایش گذاشته خواهد شد.
مدیر اتحادیه سوخت های جایگزین و خدمات وابسته اظهار کرد: این همایش فرصتی برای رونمایی از طرح های کلیدی، شامل فناوریهای نوین در توسعه مخازن CNG و LPG، زیرساختهای شارژ خودروهای برقی و تولید داخلی قطعات پیشرفته خواهد بود.
محمودیان درباره چالشهای اصلی انرژی در ایران، گفت: براساس آمار و تحلیلهای ارائهشده به این همایش،چالشهای اصلی صنعت انرژی کشور عبارتاند از، شکاف تولید و مصرف بنزین، هزینه سنگین یارانهها، تلفات در شبکه توزیع میشود.
وی با بیان اینکه مصرف روزانه ۱۳۵ میلیون لیتر بنزین، در حالی که تولید داخلی تنها ۱۱۰ میلیون لیتر است، گفت: این شکاف میتواند تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز برسد.
رئیس همایش ملی "شکوفایی سبز، نوآوریهای انرژی و حملونقل پاک" با بیان اینکه سالانه ۸۰ میلیارد دلار از منابع کشور صرف یارانههای سوخت میشود، گفت: تنها ۳ درصد از انرژی مصرفی کشور از منابع تجدیدپذیر تأمین میشود، در حالی که میانگین جهانی ۲۶ درصد است.
محمودیان با اشاره به تلفات در شبکه توزیع، گفت: حدود ۱۰ درصد از انرژی تولیدی کشور در فرآیند توزیع و انتقال هدر میرود.
رئیس همایش ملی "شکوفایی سبز، نوآوریهای انرژی و حملونقل پاک" نقش سوختهای جایگزین در کاهش بحران انرژی را یادآور شد افزود: سی.ان.جی (CNG) و ال.پی.جی (LPG) بهعنوان مهمترین سوختهای جایگزین، نقش کلیدی را در کاهش بحران انرژی دارند.
به گفته محمودیان سهم کنونی سی.ان.جی (CNG) در مصرف خودروهای سبک حدود ۱۸ درصد است که میتواند با حمایتهای هدفمند به ۳۵ درصد افزایش یابد و جایگزین روزانه ۲۰ میلیون لیتر بنزین شود و با بهبود زیرساختهای توزیع، میتوان ال.پی.جی (LPG) را جایگزین روزانه ۵ میلیون لیتر بنزین کرد.